דיסקברי טיול עולמי מוציאה טיולים מאורגנים לאפריקה, טיולי משפחות לאפריקה, טיולים לשומרי מסורת, כשרים לאפריקה, טיולי תרבות לאפריקה, חבילות ספורט כדורגל לאפריקה, טיולי שייט לאפריקה, טיולי ג'יפים לאפריקה.
"דיסקברי טיול עולמי" 03-5627248 מוציאה טיולים מאורגנים ליעדים רבים במרוקו.
בדיסקברי תמצאו טיולים מאורגנים במרוקו, טיולים מאורגנים לשומרי מסורת/כשר במרוקו, טיולים מאורגנים עם ג'יפים במרוקו, טיולים אישיים למשפחות ויחידים במרוקו. את הטיולים תארגן דיסקברי כולל : טיסות, מלונות, מדריכים, רכב וכרטיס כניסה לאתרים ואטרקציות. הטיולים מקיפים ביותר, ללא ימים חופשיים, בדרך כלל בתנאי חצי פנסיון וללא סיורי בחירה בתשלום, מדריכים מנוסים ואיכותיים.
אנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים מלאים לגבי הטיול המאורגן שמעניין אתכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.
"דיסקברי טיול עולמי" 03-5627248 מוציאה טיולים מאורגנים ליעדים רבים ב.
בדיסקברי תמצאו טיולים מאורגנים ב, טיולים מאורגנים לשומרי מסורת/כשר ב, טיולים מאורגנים עם ג'יפים ב, טיולים אישיים למשפחות ויחידים ב. את הטיולים תארגן דיסקברי כולל : טיסות, מלונות, מדריכים, רכב וכרטיס כניסה לאתרים ואטרקציות. הטיולים מקיפים ביותר, ללא ימים חופשיים, בדרך כלל בתנאי חצי פנסיון וללא סיורי בחירה בתשלום, מדריכים מנוסים ואיכותיים.
אנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים מלאים לגבי הטיול המאורגן שמעניין אתכם ואנו נחזור אליכם בהקדם.
 

דיסקברי טיול למרוקו

 

מרוקו, המכונה בצדק רב בשם "השער לאפריקה", היא מדינה שכל-כולה קו-תפר מרתק. בין מזרחי למערבי, בין הר למדבר, בין מודרני לעתיק טיול במרוקו הוא חגיגה בלתי נשכחת של מגוון תרבותי עשיר, של היסטוריה עתיקת-יומין, ושל טבע מרהיב ועוצר נשימה.


הערים של מרוקו – סיפור אגדה עתיק לצד לב פועם ומודרני

עריה של מרוקו, מהעתיקות ומהמרשימות ביותר באפריקה ובעולם כולו, נראות כמו נלקחו ישירות מן המעשיות של "סיפורי אלף לילה ולילה". בואו לשוטט ברחובותיהן הצרים והציוריים של פז ושל רבאט מוקפות החומה, לצלול בכחול העמוק של בתיה העתיקים של שפשוואן, להסתנוור משלל הצבעים והצורות בשווקי הבורסקאים (מעבדי העורות) של מרקש, או לשטוף את העיניים בצריחי המסגדים מלאי ההוד של קזבלנקה ובמבנים הצרפתיים ההדורים שממלאים אותה. תנו לעריה של מרוקו לשאת אתכם למסע על כנפי הדמיון, בו כל קרן רחוב עשויה להסתיר מנורת זהב חבויה, וריחות עזים של בושם עתיק וטעם של תבלין מזרחי מתערבבים בשאון השוק הישן ומענגים את החושים. כשתסיימו את המסע המופלא, הניחו לערי מרוקו לפנק אתכם במיטב מסורת האירוח המרוקאית, שמשלבת את חמימותו של בית-האירוח הישן עם הנוחות של בית-המלון המודרני, כמו שרק מרוקו יודעת.

 

הטבע של מרוקו – ים (ומדבר) של אפשרויות

אחד הדברים הייחודיים ביותר במרוקו הוא מגוון הנופים הרחב שהיא מציעה, שכולל מדבר עצום, הרים מושלגים, חופים שנראים כמו גלויה ויערות עד רעננים. לאורך מדבר הסהרה – אם בטיול ג'יפים ואם בשיירת גמלים כמו בימי קדם – תוכלו להתפעל מהדיונות הצהובות-כתמתמות שלא ניתן לראות את סופן, ולהתפלש בחולן הנעים. ברכס הרי האטלס, המאפשר שלל טיולים רגליים לאוהבי ההרפתקאות כמו גם כבישים פתלתלים לחובבי המכונית, תחזו ביערות עבותים ומוריקים על רקע פסגות לבנות המגרדות את הרקיע, לצד נהרות ומפלים שוצפים שינעימו לכם את הדרך. וכמובן, אסור לשכוח את חופי הטורקיז הבוהקים המשתרעים לכל אורך גבולה הצפוני והמערבי של המדינה הצפון-אפריקאית, שכמו מזמינים אתכם לימים שלמים של בטלה מתוקה ומרגיעה. ידוע במיוחד הוא חוף לגזירה, שמפורסם בתצורות אבן-החול המרשימות שלו, אשר שוברות את קו המים בפאר מעורר התפעלות.

 

האתרים ההיסטוריים של מרוקו – עושר תרבותי יחיד במינו

בנוסף לתיירות אורבנית ולטיולי טבע, מרוקו היא פנינה של ממש לחובבי התרבות וההיסטוריה. במרוקו לא פחות משמונה אתרי מורשת עולמית של האומות המאוחדות, ועוד עשרות אתרים היסטוריים נוספים. משרידיה בני 2,300 השנים של העיר הפגאנית ווליביליס, דרך המצודות והמסגדים של הממלכות האסלאמיות מימי הביניים, וכלה במוזוליאום המפואר מהמאה ה-20 של המלך מוחמד החמישי בעיר הבירה רבאט – אין ספק ששוחרי ההיסטוריה יימצאו במרוקו את מבוקשם. מקום מיוחד בהיסטוריה של מרוקו תופסת הקהילה היהודית אשר עדיין קיימת במדינה, והותירה אחריה חותם משמעותי גם לאחר העזיבה הגדולה בעקבות הקמת מדינת ישראל. המוזיאון היהודי בקזבלנקה – המוזיאון היחיד מסוג זה בכל עולם האסלאם המודרני – מספר את סיפורה של קהילה מפוארת זו. כמו כן, ביקור באחוזת הקבר של רבי עמרם בן דיוואן בואזאן, כמו גם בעיר תטואן אשר שימשה מקלט למגורשי ספרד, הוא נקודת ציון חשובה בהכרתה של ההיסטוריה המרתקת של עמינו.

 

אז אם אתם חולמים על טיול שמשלב ערים יפהפיות, טבע בתולי, היסטוריה מרתקת, ותרבות תוססת – מרוקו היא בדיוק המקום בשבילכם!

טיול למרוקו מרוקו נמצאת בפינה הצפון מערבית של יבשת אפריקה, כשממערב לה האוקיאנוס האטלנטי ומצפון לה הים התיכון. האוכלוסיה במרוקו היא ערבית מוסלמית, שחיה תחת שלטונו של המלך חסן ה-6. בירת מרוקו היא רבאט, למרות שהעיר המרכזית והחשובה מבחינה כלכלית היא דווקא קזבלנקה. קצת כמו ירושלים ותל אביב שלנו.

 טיול מאורגן למרוקו תושביה המקוריים של מרוקו הם הברברים. אחרי שעברו תחת ידם של הרומאים, הוונדלים והביזנטים, נכבשה מרוקו על ידי שושלות מוסלמיות החל מהמאה ה-8. במחצית הראשונה של המאה ה-20 היתה מרוקו תחת חסותה של צרפת, מלבד האזור הצפוני אותו קיבלו הספרדים. ב 1956 הפכה מרוקו לממלכה עצמאית.

 

שפה

השפה הרשמית במרוקו היא ערבית, אבל התושבים הברברים עדיין מדברים בשפה משלהם. בנוסף תוכלו לשמוע פה גם צרפתית וספרדית (באזור של מרוקו הספרדית בצפון).

 

גיאוגרפיה

מרוקו מאד מגוונת מבחינה גיאוגרפית. בצפונה רכס הרי הריף, עם נוף שדומה לזה הספרדי או הפורטוגלי. במרכזה בקו אלכסוני רכס הרי האטלס, ובין שני הרכסים האלה מתנהלת רוב האוכלוסיה והכלכלה. מדרום להרי האטלס אפשר כבר לראות את התחלת מדבר הסהרה.

 

ערים מרכזיות

טיול משפחות למרוקו במרוקו ארבע ערים שנחשבות ערי מלוכה: פס, מקנס, מרקש ורבאט. כולן היו בשלב כזה או אחר ערי בירה, והוכרזו על ידי אונסק”ו כאתרי מורשת עולמית. אל הארבע האלה מתווספת קזבלנקה – הבירה הכלכלית של מרוקו. כל אחת מהערים האלה (וכמעט כל עיר במרוקו), מתחלקת למדינה, שהיא העיר העתיקה, ולעיר החדשה. הפערים הכלכליים בין השתיים הם עצומים, למרות שבתקופה האחרונה מושקע הרבה כסף בפיתוח אזורי המדינה בערים.

מה שעוד נראה בכל אחת מהערים האלה הוא המלאח – הרובע היהודי. כיוון שהיהודים היו זרים במרוקו, הם הזדקקו לחסותו של המלך, ולכן תמיד היו מקורבים אליו וגרו בקרבת הארמון. במלאח בדרך כלל נוכל לראות בתי כנסת, מקווה ועוד .

 

טיסות למרוקו

אם עד היום כדי להגיע  למרוקו הייתם צריכים לטוס דרך אירופה, היום תוכלו כבר להתפנק ב- 5-6 שעות של טיסה ישירה מהארץ. גם חברות התעופה הישראליות וגם חברת התעופה המרוקאית חונכות ממש בימים אלה קווים ישירים לקזבלנקה ולמרקש, ואתם מוזמנים להנות מהנוחות הזו.

 

ויזה למרוקו

בכניסה למרוקו תדרשו להציג ויזה – אשרת כניסה. אם אתם מטיילים בטיול מאורגן למרוקו, נושא הויזה יטופל עבורכם, אם לא – תצטרכו להגיע לשגרירות מרוקו, עם המסמכים הבאים:

1.  טופס בקשת אשרה, שאפשר להוריד כאן.

2. שתי תמונות פספורט.

3. העתק של כרטיס הטיסה.

4. דרכון בתוקף לפחות עד תום השהות המתוכננת במרוקו.

כתובת שגרירות מרוקו: רחוב הירקון 266, תל אביב.

כמובן שיש מי שישמחו לעשות את התהליך הזה עבורכם תמורת תשלום. פשוט כתבו בגוגל הוצאת ויזה למרוקו ותראו רבים מהם.

מה כדאי לדעת לפני שנוסעים למרוקו


מזג אוויר

תיירים מטיילים במרוקו לאורך כל השנה, אבל הזמן הטוב ביותר לבקר בה הם חודשי הסתיו והאביב- מרץ-מאי (אז צריך לקחת בחשבון סופות חול בסהרה וגשם בצפון) וספטמבר-אוקטובר. חודשי החורף יכולים להתאים לטיול באזור מרקש והסהרה, פחות בצפון.

 

כסף

טיול שומרי מסורת למרוקו המטבע במרוקו הוא דירהם מרוקאי, כאשר דירהם אחד שווה כיום ל 0.37 ש”ח.  עדיף לא להמיר כסף לפני ההגעה למרוקו כי שם תקבלו מחירים טובים יותר. גם כשתגיעו לשדה התעופה מומלץ להמיר בו רק סכום קטן, ואת השאר לאורך הטיול. כספומטים הם דבר נפוץ במרוקו וכרטיסי אשראי מתקבלים ברוב בתי המלון, המסעדות הטובות והחנויות הגדולות.

 

תחבורה

אם אתם לא מטיילים במסגרת טיול מאורגן, תצטרכו להתנייד בדרכים אחרות:

השכרת רכב – בכל עיר אפשר לשכור אוטו ולטייל בצורה עצמאית.

רכבות – בעיקר בין הערים הגדולות, פחות באזור הדרום והצפון.

אוטובוסים – קיימים במגוון רמות, כדאי רק עבור המקומות שאליהם לא מגיעה הרכבת.

 

בטחון אישי

למרות שהמשטרה במרוקו מאד חזקה ודואגת להגן על התיירים, עדיין נמליץ לכם שלא להסתובב לבד בלילה באזורי המדינה בערים.

 

לבוש

מרוקו ליברלית מהבחינה הזו. אין בעיה ללבוש בגדים קצרים וגופיות.

 

אוכל ושתיה

מומלץ לקנות מים מינרליים ולא לשתות מי ברז. כדאי להיות זהירים גם לגבי הבשר והדגים בדוכני השוק, שם הם לא תמיד נמצאים בקירור.

 

ערים מרכזיות במרוקו

מרקש - הבירה התרבותית

דיסקברי טיולים מאורגנים למרוקו מרקש היא ללא ספק העיר הכי מיוחדת במרוקו. כשתבואו תזכו פה לחוויה רב חושית של צבעים, ריחות וצלילים, בכל שעות היום. אם אתם ציפורי לילה תוכלו למצוא כאן מועדונים, ברים ומסעדות שפתוחים מסביב לשעון. מי שמעדיף חוויה בניחוח יותר מקומי או מסורתי יוכל לבלות ב”פנטזיה המרוקאית” – ערב פולקלור ברברי במתחם אוהלים, בו תהנו ממופע של נגנים, רקדנים להטוטנים, ומופע של רכיבה על סוסים.

 

אז מה המקומות שלא כדאי לפספס במרקש?

הכיכר המרכזית ג’מע אל פנאJemaa el-Fna

כיכר ענקית שמרכזת לתוכה פעילות בלתי רגילה. תמצאו פה שוק מקומי מיוחד וצבעוני, עם מוצרים כמו נעלי עור, שטיחים, תכשיטים, גלביות, כלי קרמיקה, תבלינים ומה לא. חלק מבעלי המלאכה עובדים במקום ואפשר להתרשם מתהליך העבודה שלהם. חוץ מקניות תראו פה גם להטוטנים, מאלפי נחשים, מספרי סיפורים, מגידי עתידות, להקות עם כלי נגינה ואפילו עוקרי שיניים, בקיצור – הרבה צבע ורעש.

 

ג'מע אל פנא בין ערביים

לקראת בין ערביים משנה הכיכר את פניה. אז מתקפלים רוכלי הבוקר והכיכר הופכת לשוק אוכל ענקי. רוכלים אחרים מגיעים עם עגלות עמוסות אוכל, אליהם מתווספות להקות פולקלור שונות עם כלי נגינה, והחגיגה הלילית מתחילה.

 

מסגד כותוביהKoutoubia

המסגד שמאפיין את מרקש, עם מינרט (צריח) מפורסם שבולט מכל מקום בעיר. בעבר ישבו סביב המסגד כותבי המכתבים, שעזרו לכל מי שלא ידע קרוא וכתוב, ומכאן לקוח שמו.

המסגד הענק (אחד הגדולים בצפון אפריקה) נבנה במאות ה- 11-12 בסגנון מורי, עם קשתות מחודדות, פיתוחי עץ מורכבים וחצרות פנימיות יפות. אמנם לא תוכלו להיכנס פנימה אל המסגד, אבל אפשר להתרשם מיופיו החיצוני, ולטייל בגנים היפים שמקיפים אותו.

 

מסגד הכותוביה עם הגנים היפים שסביבו

המדינה והמלאח

האזור העתיק של העיר, מבוך של סמטאות יפות ומעניינות שאפשר ללכת בהן לאיבוד. בלילה לא כדאי להסתובב פה לבד אלא בקבוצה או עם מדריך.

במדינה נמצא המלאח – הרובע היהודי של מרקש – שקיבל לאחרונה התייחסות מיוחדת מקברניטי העיר ומשפחת המלוכה. הושקע בו כסף רב בשיפוץ הבתים, והרחובות קיבלו בחזרה את שמותיהם המקוריים בעברית. אפשר לבקר בבית הכנסת "סלעת אל עזמה”  ("של המגורשים”), שהוקם על ידי מגורשי ספרד שהגיעו לכאן.

 

ארמון הבאהיהBahia Palace

מול המלאח היהודי, אפשר לראות את ארמון הבאהיה. ארמון יפהפה מהמאה ה-19, מקושט באריחים צבעוניים, גילופי עץ, וציורים על התקרות. הארמון קרוי על שם אחת מנשותיו של השליט שבנה אותו, היפה מבין ארבעתן. כיום הארמון ריק לגמרי אבל שווה לבקר בו כדי להתרשם מהמבנה עצמו.

 

עץ וקרמיקה בארמון הבאהיה במרקש 

גני מיורל – Jardin Majorelle

גנים יפהפיים שהוקמו על ידי הצייר מיורל, ובהם גם בית כחול משגע. בשנות ה-80 קנה ושיפץ את המקום המעצב איב סן לורן. אפשר לטייל בגנים היפים, לשבת בבית הקפה או לבקר בחנות. במקום הוקם גם מוזיאון לאמנות הברברית.

 

Jardin Majorelle - בית כחול וגנים ירוקים

קזבלנקה - הבירה הכלכלית

קזבלנקה היא עיר גדולה ומודרנית, הבירה הכלכלית של מרוקו. כמו בכל עיר במרוקו עדיין תוכלו למצוא פה את המלאח והמדינה בה חיים מעוטי היכולת, אבל גם אזורים חדשים ומפוארים בהם חולפות מכוניות פאר. אם אתם חובבי קניות תוכלו למצוא כאן את אחד הקניונים המפוארים בעולם – מרוקו מול – Morocco Mall.


ארכיטקטורה מודרנית בקזבלנקה 

הים לחופי קזבלנקה סוער, לכן תראו בה פחות חופים לרחצה. במקום זה המרוקאים פיתחו שיטה של בריכות מי ים וסביבן מרכזי בילוי. הקורנש La Corniche הוא אזור מטופח עם מסעדות דגים, ברים ומועדונים. הטיילת של קזבלנקה שופצה והיום מאד נעים לטייל בה.

ליד הים אפשר לראות גם את מסגד חסן השני. אם אתם לא מוסלמים לא תוכלו להיכנס לשם לבד, אלא רק במסגרת סיור מודרך שיוצא כל חצי שעה.

 

הטיילת של קזבלנקה עם מסגד חסן השני 

אפשר לטייל גם בכיכר האו”ם שנמצאת ליד הכניסה לשוק באב מרקש, באזור המדינה. זהו האזור בו נמצא המלאח, שם חיו מרבית היהודים לפני שעלו ארצה. היום האזור השתנה מאוד בעקבות בניית הרכבת הקלה שנבנתה שם.

עוד בקזבלנקה אפשר לבקר במוזיאון יהדות מרוקו. זהו המוזיאון היחיד בעולם הערבי המוקדש ליהדות. המוזיאון שוכן בבניין משנת 1948 אשר שימש בעבר כבית יתומים יהודי. המוזיאון הוקם בשנת 1997 ושופץ ב 2013.

אפשר לראות כאן עבודות של אומנים מרוקאים יהודים, כולל ציורים, תצלומים ופסלים. חדרים אחרים מכילים חפצים  מחיי הדת והמשפחה של יהדות מרוקו: מזוזות, חנוכיות וכד’. המוזיאון מציג גם אוסף פריטים ברברים כולל תלבושות, תכשיטים ועוד. אם תבקרו פה תוכלו גם לצפות בסדנה משוחזרת לייצור תכשיטים, כולל שולחן העבודה והכלים המקוריים של אחד הצורפים היהודים שחיו פה.

 

רבאט - הבירה הפוליטית

העיר רבאט היא מקום משכנו הרשמי של המלך והפרלמנט, ולכן האווירה פה יותר רצינית ורשמית. רבאט היא עיר יפהפייה ומרשימה עם טיילת, מרכזי תרבות ורכבת קלה.

אחד האתרים הרשמיים בעיר, שכלול בכל ביקור מדיני רשמי, הוא המואוזוליאום על שם מוחמד ה-5, שבנה חסן לאביו והיום הוא קבור שם בעצמו. לידו נמצאים שרידיו של מסגד שנהרס ברעידת אדמה, כאשר מה שנותר ממנו הם עמודי השיש והמינרט. לארמון המלך בעיר לא תוכלו להיכנס אבל אפשר לבקר ברחבת ארמון המלך ולהתרשם ממנו מבחוץ.

בנוסף, כדאי לבקר גם בקסבה דה אודיאס Kasbah of the Udayas – קסבה יפהפייה של מגורשי ספרד. הבתים בה צבועים בגוון לבן וכחול אזול והנוף הנשקף ממנה מדהים.

 

 

הקסבה היפה של רבט 

פס - הבירה הדתית

אחת מהערים היפות במרוקו אם לא היפה שבהן. אוצרת בתוכה 1,200 שנות היסטוריה שפרוסות לפניך. האוניברסיטה הראשונה בעולם הוקמה ממש פה בפס, והיא מוסד ההשכלה הגבוהה העתיק ביותר המתקיים ברציפות עד ימינו.

כדאי לטייל בין סמטאות המדינה העתיקה והיפה ולבקר ברובע היהודי, שהשתמר באופן חלקי. אפשר לראות בו את בית כנסת אבן דנן ולעבור ליד ביתו של הרמב”ם. על קיר ביתו ניתן לראות שעון מים שהמציא (ידעתם שהיה גם פיזיקאי?). עוד אתר יהודי שאפשר לבקר בו הוא בית קברות "בית החיים”. על כל אחד מהקברים אפשר לקרוא את סיפור חייו של  המנוח בעברית, כפי שהיה נהוג אז.

פס מפורסמת בתעשיית העור שלה. בכל מקום אחר בעולם הבורסקראים הוצאו מחוץ לעיר כיוון שהפסולת של תהליך העיבוד והצביעה של העור הוא מאד לא נעים לסביבה. בתוך פס הצביעה עדיין מתבצעת בתוך העיר, באזור המדינה. אפשר לעלות לנקודת תצפית ממנה רואים את בורות הצביעה בהם צובעים את העור. חוויה אותנטית, מעניינת וגם פוטוגנית.

 

אזור צביעת העורות בפס -

מעבר לתעשיית העור, יש בפס תעשייה מאד מפותחת של כלי נחושת, למשל ברדים, (קומקומים לתה), כוסות, מנורות, כלי כסף ותכשיטים. גם הקרמיקה של פס, הזליז’, מאד ידועה ומשמשת לחיפוי מזרקות, שולחנות גן וכד’.

ארמון המלך בפס יושב על שטח של 800 דונם, שהיה שייך בחלקו לבי”ס אליאנס. גם כאן לא ניתן להיכנס אבל אפשר להגיע לרחבת הארמון ולהתרשם מעבודת הקרמיקה הצבעונית ופיתוחי העץ.

 

רחבת ארמון המלך ברבאט

גם בפס, כמו בכל מקום במרוקו, קיימים פערים גדולים בין העוני המחפיר בעיר העתיקה לבין  האזורים העשירים, שם תמצאו את השדרה של חסן השני, השאנז אליזה של פס. מדובר ברחוב מסחרי רחב, עם חנויות רבות וגם קניון גדול.

 

מקנס - ורסאי של מרוקו

מקנס, שכנתה הקטנה של פס, שקטה ממנה ופחות מתויירת. למקנס ניחוח צרפתי והיא נחשבת לורסאי של מרוקו, בגלל הגנים המטופחים שבה וגם בגלל הקשרים המיוחדים שלה עם צרפת. גם במקנס כדאי לשוטט בסמטאות המדינה. ב"כיכר ההרס”, הכיכר המרכזית של מקנס, כדאי לראות את "באב אל מנסור”, שער יפה שנבנה בחומה בתקופת המאה ה- 17.

למקנס עבר יהודי עשיר ורבות ממשפחות הרבנים הידועים הגיעו  מכאן. אפשר לטייל ברובע היהודי וראות בין השאר את מה שהיה פעם בי”ס תלמוד תורה.

 

 

באב אל מנסור במקנס

עוד מקומות יפים במרוקו - הרים, מדבר וים

אחרי שסקרנו את הערים המרכזיות של מרוקו, נבקר בעוד כמה מקומות קטנים יותר אבל יפים לא פחות. המקומות שונים מאד זה מזה ודרכם אפשא ללמוד על הגיוון הגיאוגרפי של מרוקו.

 

שפשאוון

עיר מרתקת, יושבת באזור הררי גבוה בצפון מרוקו, באזור של מרוקו הספרדית.

ב-1,912 כאשר הצרפתים והספרדים השתלטו על מרוקו, קיבלו הספרדים את הצפון והצרפתים את כל השאר. מאז נקרא האזור הזה מרוקו הספרדית, ועד היום תוכלו לשמוע ספרדית ברחובות שפשאוון. הבניינים בשפשאוון צבועים בכחול, כאשר לקראת השקיעה הכחול הופך סגול והמראה קסום.

 

שפשאוון, העיר הכחולה

איפראן

אם תרדן מפס דרומה לכיוון המדבר, כעבור בערך 60 ק”מ תתגלה לפניכם עיר עם גגות אדומים, שנראית כאילו לקוחה ממקום אחר באירופה. מה הסיפור של המקום הזה? כמרוקו נכבשה על ידי צרפת, הגיעו לגור כאן הרבה צרפתים: אנשי קצונה והנהלה בכירה, משטרה וצבא. חיפשו עבורם מקום שמזכיר את אירופה מבחינת מזג האוויר, ומצאו את איפראן, בגובה של 1650 מטר. הצרפתים בנו כאן עיר שלמה של וילות עם גגות משופעים כמו באירופה. בצמוד בנו אגמים מלאכותיים ומסביבם מסלולי הליכה עבור הקצינים. לימים קיבלה איפראן גם תפקיד בתולדות עם ישראל. המלך חסן השני, שהיה אסתמטי, בנה לו פה ארמון ובארמון הזה נערכו פגישות בינו לבין פוליטיקאים ישראלים.

אם אתם מגיעים לכאן בחורף תוכלו להינות גם מאתרי הסקי שבמקום.

 

איפרן - גגות משופעים באוויה אירופאית 

ווארזאזאת

אם תמשיכו דרומה ממרקש, תחצו את הרי האטלס, ותרדו מצידם הדרומי, תגיעו אל ווארזאזאת. העיר עצמה פחת מעניינת אבל הקסבה שלה על צלע ההר היא יפה ומיוחדת. מה שעוד מעניין בה זו  עיר הסרטים, בה צולמו הרבה סרטים מוכרים כמו לורנס איש ערב, הגלדיאטור ועוד.

 

Olena Z/Shutterstock

אם תרצו להגיע ממש אל דיונות הסהרה תוכלו להמשיך עוד מזרחה עד ארפוד שבגבול המדבר. משם תוכלו להצטרף לטיול ג’יפים שייקח אתכם לראות את השקיעה או הזריחה בחולות הסהרה.

 

אסווירהEssaouira

עיר על חוף האוקיאנוס האטלנטי, בין קזבלנקה לאגאדיר. אסווירה התחילה כעיר דייגים והיום היא בהתפתחות אדירה. העיר עצמה מאד יפה וציורית, ואפילו שמה של העיר פירושה "תמונה”. אזור הסקאלה הוא אזור עתיק עם ביצורים ותותחים ששימשו כהגנה מפני פיראטים, בתקופה שאסווירה הייתה תחת שלטון פורטוגלי.

 

כמובן שגם פה יש נקודה יהודית. בבית הקברות שבעיר קבור רבי חיים פינטו,  שייסד את בית הדין הרבני ובית הכנסת בעיר. עד היום יהודים רבים מגיעים להילולה בקברו, בעיקר מצרפת.

ב-2020 נחנך בעיר מרכז נהדר לתרבות יהודית. המקום שנקרא ״בית דכירה״ (בית הזכרון) נמצא בבניין משופץ בו שוכן גם בית כנסת קטן. המרכז כולל מוזיאון, מרכז מחקר ואולם לאירועי תרבות.

האזור מאסווירה ודרומה לאורך החוף מושלם לגלישת גלים. בגלל הרוחות החזקות לאורך החוף האטלנטי, תחום הגלישה מאוד מפותח כאן.

 

אוכל

אוכל מרוקאי מסורתי מתבשל בטאג'ין

האוכל במרוקו קיבל את השפעותיו מכל הכיוונים: הים התיכון, אפריקה ואירופה. אם אתם מחובבי האוכל המרוקאי בארץ, תדעו שהאוכל המרוקאי במרוקו שונה לגמרי. בניגוד למצופה הוא בכלל לא חריף וטעמיו מאד עדינים.

 

במטבח המרוקאי משתמשים בטג’ין לבישול ארוך של ירקות עם בשר וקוסקוס, כאשר בכל מקום סוג הירקות שונה לפי מה שגדל באזור. חוץ מהטג’ין נראה פה גם הרבה בשר על האש (בעיקר כבש). היום כמובן יש גם מסעדות מערביות, שנפתחו על ידי דור חדש של שפים, שעושים אוכל אותנטי עם טוויסט. שתיית אלכוהול אסורה במסעדות ומותרת רק במלונות.

ההגיינה כאן היא לא בראש סולם העדיפויות במסעדות הרחוב, במיוחד בשווקים, שם הבשר והדגים לא תמיד נמצאים בקירור, לכן כדאי לשקול אם לבחור בהם או ליהנות ממאפים וירקות. גם ממי הברז לא כדאי לשתות ועדיף לקנות מים מינרלים.

 

שופינג

בערים הגדולות תוכלו למצוא חנויות וקניונים מודרנים, ומצד שני חוויה אותנטית בשווקים המקומיים, שם תוכלו לקנות מגוון מלאכות יד, כלי נחושת, נעלי עור, קרמיקה, שטיחים ועוד. ההתמקחות על המחיר היא חלק מחווית הקניה פה- תהנו ממנה.

 

מלונות

במרוקו כמה סוגי מלונות, כשהמעניינים ביותר הם המלונות הקטנים – הריאדים. הריאדים נמצאים בדרך כלל באזור המדינה, בבתים מסורתיים, עם חצר פנימית מרכזית וסביבה חדרים. לפעמים תמצאו בחצר הפנימית גם בריכת שחיה. הלינה בריאד היא ללא ספק חוויה שונה ואותנטית יותר מלינה במלון סטנדרטי. אפשר למצוא ריאדים במגוון רמות, החל מאלה הפשוטים מאד ועד כאלה שברמה מאד גבוהה.

 

החצר הפנימית היפה של הריאד 

כמובן שאפשר למצוא במרוקו גם מלונות "רגילים” בסגנון מערבי. גם באלה יש כמה רמות. לא היינו בוחרים במרוקו במלון של פחות מ 3 כוכבים ואף רצוי 4 ומעלה. למתפנקים יש גם מלונות 5 כוכבים ואפילו 5 דה לוקס, ששייכים בדרך כלל לרשתות בינלאומיות. במרקש ובקזבלנקה יש כמה מלונות יוקרה כאלה. אחד מהם הוא הממוניה במרקש, שנחשב מאוד מיוחד ויוקרתי, מעוצב בסגנון אלף לילה ולילה.

הנה עוד כמה מלונות מומלצים במרוקו:

מרקש –Hotel Ayoub– מלון בדרגת 4 כוכבים עם בריכת שחיה חיצונית.

קזבלנקה – Kenzi Basma– מלון בדרגת 4 כוכבים במרכז קזבלנקה. המלון שופץ לאחרונה. מסעדת המלון מציעה אוכל מרוקאי ובינלאומי.

פס – Royal Mirage– מלון בדרגת 4 כוכבים במרכז פס. במלון בריכת שחיה חיצונית ומסעדה המגישה אוכל בסגנון מקומי.

וורזאזאת – Kenzi Azghor– מלון בדרגת 4 כוכבים, עם נוף פנורמי מהמרפסת, בריכת שחיה וחמאם.

מחוץ למרקש ולאורך חוף הים תוכלו למצוא גם כפרי נופש, עם אירוח על בסיס הכל כלול. 

 

מרוקו היא עולם ומלואו ונדמה שאפילו שנה לא תספיק כדי לראות את כל מה שנמצא בה,  טיול למרוקו, טיול מאורגן למרוקו טיול משפחות למרוקו, טיול לשומרי מסורת למרוקו של דיסקברי טיולים מאורגנים למרוקו ולשאר העולם הוא הטיול המקיף ביותר שייקח אתכם לכל המקומות הכי שווים. אז קדימה למה אתם מחכים? 

 

מרוקו, המכונה בצדק רב בשם "השער לאפריקה", היא מדינה שכל-כולה קו-תפר מרתק. בין מזרחי למערבי, בין הר למדבר, בין מודרני לעתיק טיול במרוקו הוא חגיגה בלתי נשכחת של מגוון תרבותי עשיר, של היסטוריה עתיקת-יומין, ושל טבע מרהיב ועוצר נשימה.


הערים של מרוקו – סיפור אגדה עתיק לצד לב פועם ומודרני

עריה של מרוקו, מהעתיקות ומהמרשימות ביותר באפריקה ובעולם כולו, נראות כמו נלקחו ישירות מן המעשיות של "סיפורי אלף לילה ולילה". בואו לשוטט ברחובותיהן הצרים והציוריים של פז ושל רבאט מוקפות החומה, לצלול בכחול העמוק של בתיה העתיקים של שפשוואן, להסתנוור משלל הצבעים והצורות בשווקי הבורסקאים (מעבדי העורות) של מרקש, או לשטוף את העיניים בצריחי המסגדים מלאי ההוד של קזבלנקה ובמבנים הצרפתיים ההדורים שממלאים אותה. תנו לעריה של מרוקו לשאת אתכם למסע על כנפי הדמיון, בו כל קרן רחוב עשויה להסתיר מנורת זהב חבויה, וריחות עזים של בושם עתיק וטעם של תבלין מזרחי מתערבבים בשאון השוק הישן ומענגים את החושים. כשתסיימו את המסע המופלא, הניחו לערי מרוקו לפנק אתכם במיטב מסורת האירוח המרוקאית, שמשלבת את חמימותו של בית-האירוח הישן עם הנוחות של בית-המלון המודרני, כמו שרק מרוקו יודעת.

 


הטבע של מרוקו – ים (ומדבר) של אפשרויות

אחד הדברים הייחודיים ביותר במרוקו הוא מגוון הנופים הרחב שהיא מציעה, שכולל מדבר עצום, הרים מושלגים, חופים שנראים כמו גלויה ויערות עד רעננים. לאורך מדבר הסהרה – אם בטיול ג'יפים ואם בשיירת גמלים כמו בימי קדם – תוכלו להתפעל מהדיונות הצהובות-כתמתמות שלא ניתן לראות את סופן, ולהתפלש בחולן הנעים. ברכס הרי האטלס, המאפשר שלל טיולים רגליים לאוהבי ההרפתקאות כמו גם כבישים פתלתלים לחובבי המכונית, תחזו ביערות עבותים ומוריקים על רקע פסגות לבנות המגרדות את הרקיע, לצד נהרות ומפלים שוצפים שינעימו לכם את הדרך. וכמובן, אסור לשכוח את חופי הטורקיז הבוהקים המשתרעים לכל אורך גבולה הצפוני והמערבי של המדינה הצפון-אפריקאית, שכמו מזמינים אתכם לימים שלמים של בטלה מתוקה ומרגיעה. ידוע במיוחד הוא חוף לגזירה, שמפורסם בתצורות אבן-החול המרשימות שלו, אשר שוברות את קו המים בפאר מעורר התפעלות.

 

 

האתרים ההיסטוריים של מרוקו – עושר תרבותי יחיד במינו

בנוסף לתיירות אורבנית ולטיולי טבע, מרוקו היא פנינה של ממש לחובבי התרבות וההיסטוריה. במרוקו לא פחות משמונה אתרי מורשת עולמית של האומות המאוחדות, ועוד עשרות אתרים היסטוריים נוספים. משרידיה בני 2,300 השנים של העיר הפגאנית ווליביליס, דרך המצודות והמסגדים של הממלכות האסלאמיות מימי הביניים, וכלה במוזוליאום המפואר מהמאה ה-20 של המלך מוחמד החמישי בעיר הבירה רבאט – אין ספק ששוחרי ההיסטוריה יימצאו במרוקו את מבוקשם. מקום מיוחד בהיסטוריה של מרוקו תופסת הקהילה היהודית אשר עדיין קיימת במדינה, והותירה אחריה חותם משמעותי גם לאחר העזיבה הגדולה בעקבות הקמת מדינת ישראל. המוזיאון היהודי בקזבלנקה – המוזיאון היחיד מסוג זה בכל עולם האסלאם המודרני – מספר את סיפורה של קהילה מפוארת זו. כמו כן, ביקור באחוזת הקבר של רבי עמרם בן דיוואן בואזאן, כמו גם בעיר תטואן אשר שימשה מקלט למגורשי ספרד, הוא נקודת ציון חשובה בהכרתה של ההיסטוריה המרתקת של עמינו.

 

אז אם אתם חולמים על טיול שמשלב ערים יפהפיות, טבע בתולי, היסטוריה מרתקת, ותרבות תוססת – מרוקו היא בדיוק המקום בשבילכם!

 

 

שאלות ומידע נוסף

 

מתי כדי לטייל במרוקו?

הזמן הכי טוב לטיול במרוקו הוא באפריל ומאי, או בספטמבר עד נובמבר. אלה עונות המעבר, שהן גם העונות המומלצות לטיול במרוקו. במהלך החודשים האלה, מזג האוויר במרוקו לא חם מדי ולא קר מדי ויש פחות תיירים מאשר בעונת השיא של הקיץ במרוקו או במהלך חופשות החורף.

 

מה המטבע במרוקו?

דירהם מרוקאי (בערבית: درهم مغربي) הוא המטבע וההילך החוקי של מרוקו, מאז 1959. דאר סיקה (הסוכנות האחראית על ייצור המטבע), הממוקמת בבירה רבאט, מפקחת על תהליך אספקת השטרות והמטבעות לבנק אל-מע'רב (הבנק המרכזי של מרוקו), שאחראי לחלק אותם לבנקים מרוקאים שונים. נכון להיום שקל אחד שווה כ2.70 דירהאם מרוקאי

 

כמה זמן הטיסה מישראל למרוקו?

למרוקו ישנם כמה שדות תעופה. טיסה ישירה למרוקו לוקחת בסביבות ה5 שעות. תלוי ביעד הסופי ובכמות העצירות בדרך.

 

מהי בירת מרוקו?

רַבַּאט היא בירת מרוקו. אוכלוסייתה של רבאט מונה כ־577,000 תושבים. היא העיר השביעית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג. תולדותיה של רבאט מתחילות לפני 2,500 שנים, כאשר הפיניקים שלחו לאזור משלחת מחקר. רק שרידים מעטים נותרו מהם או מהרומים, שבאו אחריהם והקימו יישוב בשם סאלה.

 

איפה רוכשים חבילת גלישה למרוקו (eSIM)?

במרוקו פועלות מספר רשתות תקשורת, דרכן תוכלו לרכוש חבילות גלישה ושיחות למהלך תקופת שהותכם בה.רשתות התקשורת העיקריות הפועלות במרוקו הן:

 

אורנג' (Orange)

מארוק טלקום (Maroc Telecom)

אינווי (Inwi)

את הסים של חברות אלו תוכלו לרכוש בדוכנים בשדה התעופה.

 

מה הוא המאכל המאפיין את מרוקו?

המטבח המרוקאי עשיר במגוון מאכלים עם טעמים שונים ומגוונים, אפשר להגיד שכל מהם היוא טוב וטעים יותר מהשני, הריחות, הטעמים, והצבעכים בהחלט ישארו לכם חוויה קולינרית מדהימה, אך התואר המאכל הלאומי של מורוק מוקדש למאכל המפורסם הקוסקוס, שגם לו ישנם מגוון צורות וטעמים.

 

מהי הדת הנפוצה במרוקו?

הדת הנפוצה במרוקו הוא כמובן האיסלאם  כאשר חלוקת הדתות במרוקו היא: מוסלמים - 98.7%

 

נוצרים - 1.29%, יהודים - 0.01%

 

מהן האטרקציות המרכזיות בטיול למרוקו?

מרוקו היא מדינה עם תרבות עשירה, היסטוריה מרתקת, נופים משכרים וקצב מיוחד. גם כאן האטרקציות משתנו בהתאם למקום. מומלץ לבקר במרקש ובעיר העתיקה שלה, מסגד המלך חסן השני בקזבלנקה, העיר החדשה והישנה של פס, הדיונות הזהובות במרגוזה, עמק הדאדס והרי האטלס המדהימים, העיר שפשאוון איפרן ווואזן, העיר ווארזאזת, העיר איסווירה, העריעם רבאט ומקנס, רובע איית-בן חדו, קניון הטודורה, וכמובן שעוד מקומות רבים אחרים!!!