המסלול
יום 1 |
תל אביב - האנוי
נתאסף בנתב"ג ונתחיל את טיולנו המאורגן לוייטנאם וקמבודיה, בטיסה דרך יעד ביניים להאנוי, בירתה של וייטנאם.
יום 2 |
האנוי
הבוקר ננחת בעיר הבירה הווייטנאמית האנוי, העיר השוכנת על גדות הנהר האדום ופירוש שמה, שלא במפתיע, הוא "העיר בעיקול הנהר". האנוי זו עיר בניחוחות של מושבה צרפתית, נוף אנושי חמים ובניינים יפהפיים, חלקם בנויים בסגנון קולוניאליסטי ומכוסים בטיח צהוב. האנוי מכהנת כבירת וייטנאם הצפונית מאז 1954 וכבירתה של וייטנאם המאוחדת מאז 1976 . תוססת ושוקקת חיים – האנוי היא בבואה לכלכלה הווייטנאמית המתפתחת בקצב מהיר.
סיורנו בעיר יחל ביקור באחד מהאתרים האייקונים ביותר בעיר, "פגודת העמוד" שנוסדה בשנת 1049 על ידי המלך לאי תאי, פגודה מיוחדת הלובשת את צורתו של פרח הלוטוס. בסמוך לפגודה נחזה במתחם גן ארמון השלטון המפואר, ומשם נמשיך לביקור במקום משכנו של הדמות הנחשבת לאחת המיתולוגיות בוייטנאם, מאוזולאום הו צ'י מין, אבי האומה הוייטנאמית המודרנית. הו צ'י מין נלחם בשנות הארבעים נגד הכיבוש היפני, לאחר מכן בשנות החמישים נלחם מול הכיבוש הצרפתי ובשנות השישים נגד דרום וייטנאם וארה"ב. הו צ'י מין חלם תמיד על איחוד וייטנאם תחת דגל קומוניסטי. הוא מת ב-1969 מספר שנים לפני שאוחדה המדינה בזכות ניצחון הצפון שהוא היה מנהיגו וסמלו. נבקר ב'מקדש הספרות', אולי האוניברסיטה העתיקה ביותר בכל העולם. כאן ניכרת השפעתה התרבותית של סין הגובלת עם וייטנאם ואף שלטה בשטחה לאורך מאות שנים. לאחר מכן בכלא הוּאה לוֹ ("כבשן בוער") אשר נבנה בהאנוי על ידי הצרפתים בכדי לכלוא אסירים פוליטיים. בעיצומה של מלחמת וייטנאם, הכלא הפך להיות מחנה שבויים לחיילים אמריקניים - ומאז הוא מכהן כאחד הסמלים היותר בולטים לזוועות המלחמה. הכלא היה ידוע בעיקר בשל תנאי המחיה הקשים שבמקום, שיטות העינויים הקיצוניות, רמת ההזנחה הרפואית וכן המזון המזוהם אותו קיבלו השבויים במקום. האמריקנים נוהגים לכנות אותו באירוניה "הילטון האנוי", במן בדיחה מרירה שכזו.
אקורד הסיום ליום הטיול הראשון יהיה בדמות מופע פולקלור וייטנאמי מסורתי – "תאטרון בובות המים" – מופע אמנותי אשר נולד אל אוויר העולם אי שם במאה ה-10 לספירה ומתאר את החיים בשדות האורז המוצפים מים. בסיום הערב נגיע למלוננו בעיר, לינה בהאנוי.
יום 3 |
האנוי - נין בין - טאם קוק
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע למחוז נין בין העמוס באוצרות טבע ונופים מרהיבים. בנין בין נתרשם מתצורות סלעי גיר עצומים הבולטים מבין שדות האורז ומזכירים במראם את הסלעים המזדקרים מהים במפרץ האלונג, מה שהעניק לנין בין את הכינוי המחמיא "האלונג ביי שעל היבשה". נבקר בקומפלקס מקדשים הנחשב לאחד מאבני החן של האדריכלות המקומית. קומפלקס המקדשים העתיק נוסד עוד מימי שושלות הקיסרים דין ו-לי, והוא ממוקם על רקע תפאורת טבע שלווה של הרים ואגמים. בהמשך היום ניסע אל העיירה "טאם קוק" (שלושת המערות), נשוט על הנהר הגדול באזור ונתענג על מראות הטבע הפראי סביב. לעת ערב נעשה דרכנו חזרה לעיר הבירה, לינה בהאנוי.
יום 4 |
האנוי – באט טראנג - האלונג ביי
הבוקר נעשה דרכנו אל הכפר הציורי 'באט טראנג' השוכן כ-15 ק"מ מהאנוי. כפר זה הוא מרכז ראשון במעלה ליצור כלי קרמיקה ופורצלן בסגנונות שזכו למוניטין רב והפכו, בעיקר בשנים האחרונות, למבוקשים ביותר ברחבי העולם. נסייר בכפר באט טראנג ונתחקה אחר תהליך הייצור של כלי הקרמיקה המעוטרים. בכפר נתרשם מהאמנים (בעיקר הנשים) המציירים ביד הכלים בטרם מניחים אותם בתוך תנור לוהט. נהלך בין דוכני השוק המרכזי והצבעוני בכפר ולאחר מכן נטייל לאורך המזח שעל גדת הנהר האדום, ממנו מעמיסים הפועלים על סירות את כלי הקרמיקה והפורצלן, לפני שאלה נשלחים לחנויות רבות ברחבי העולם. לאחר יום הבילוי המרתק שלנו בכפר ניסע אל אחד מאוצרות הטבע הנהדרים בוייטנאם בפרט ובעולם בכלל - האלונג ביי. לינה בהאלונג ביי.
יום 5 |
האלונג ביי - האנוי
יום שכולו בסימן פלאי הטבע של וייטנאם עומד בפתח. עם שחר נגיע לרציף המפרץ ולאחר תדרוך קצר נעלה על ספינה ונשוט לאורך האלונג ביי. מוקף בנוף כפרי של שדות אורז, מפרץ האלונג ביי המשתרע משפך הנהר האדום ולאורך חופי מפרץ טונקין, מציג לראווה את הסלעים הקרסטיים המפורסמים אשר מזדקרים ממימיו הצלולים - תופעת טבע מיוחדת במינה. ספינתנו תנווט בין הסלעים הקרסטיים המדהימים ותאפשר לנו לחזות מקרוב בפלא הטבע המקסים, לאחר מכן נחליף את הספינה שלנו בקיאקים ונשוט למערת הנטיפים 'לאון', מערה מיוחדת אותה עיצבו המים והרוח. נמשיך בשייט אל האי "סוי סים" ונוכל לבחור בין לשחות בים או לנוח על החוף השליו, אולי אפילו לטפס עד חלקו העליון של האי ולתצפת מלמעלה על האופק הפתוח של האלונג ביי. ללא ספק זהו אחד המקומות המדהימים ביותר בטיולנו, לא בכדי הוכרז האלונג ביי על ידי ארגון אונסק"ו כ'אתר מורשת עולמית'. עם סיום השייט בהאלונג ביי נעשה דרכנו אל האנוי ונתארגן לקראת שבת. לינה בהאנוי.
יום 6 |
האנוי – שבת מנוחה
שבת מנוחה בהאנוי. בצאת השבת נצא לסיור רגלי עם המדריך אל הרובע העתיק של האנוי, נחוש את אווירת סוף השבוע בעיר ונתרשם מקרוב מאורח החיים התוסס ברובע שבו אינספור חנויות, בתי מלאכה, מסעדות ובתי הקפה. נבקר בשוק הלילה של האנוי הפעיל רק בסופי השבוע ומציע מכל הבא ליד - בגדים, תכשיטים, תיקים, מזכרות ומתנות. בתום הסיור נחזור למלוננו, לינה בהאנוי.
יום 7 |
האנוי – סאפה - שווקי המיעוטים
הבוקר נעלה על אוטובוס ממוזג שייקח אותנו בדרך פתלתלה והררית אל עבר סאפה, עיירה הממוקמת בגובה 1500 מ' מעל פני הים (שימו לב, בחלק מהחברות לנים ברכבת לילה בתאים עם 4 נוסעים). סאפה היא חלק ממחוז לאו-צ'אי אשר מוקף ברכסי הרים גבוהים ועמקים ירוקים. באזור זה, הגבוה והקשה להגעה ולתנועה, התפתחו 54 שבטים להם מראה, שפה, מנהגים ואורח חיים שונים האחד מהשני - שבטי המונג השחור, הזאי הירוק, הזאו השחור, הזאו האדום, פרח המונג, התאי השחור והסאפו. נבקר בשווקי המיעוטים בסאפה . אוסף השווקים האותנטי של סאפה יציג בפנינו נוף אנושי מקסים ואווירה עליזה ותוססת. רק אחת לשבוע נפתחים השווקים ומציעים מבחר מוצרים מקומיים שלא ניתן להשיג באזורים אחרים. ביקור מסוג זה מיועד לכל גיל ובמיוחד עבור 'ציידי התמונות' שבינינו. לעת ערב נגיע למלוננו בסאפה לארוחת ערב ולינה.
יום 8 |
סאפה – עלייה להר "פאנסיפאן" - כפר קאט קאט
הבוקר נעפיל אל ההר הגבוה בווייטנאם - הר 'פאנסיפאן' המתנשא לגובה של 3143 מטרים. תחילה נגיע למרגלות ההר ומשם נעלה באמצעות רכבל הישר אל פסגת ההר, ונהנה מנוף מרהיב על העמק תחתינו. לאחר מכן נמשיך אל הכפר קאט קאט בו חיים שבטים שונים ומרתקים בהווייתם. בכפר קאט קאט נוכל ללמוד על אורח חייהם הכה ייחודי של השבטים, להתרשם מהתלבושות המסורתיות שלהם, להאזין בסקרנות לשפתם המתגלגלת בדיקציה מיוחדת ולהתפעל ממלאכות היד האותנטיות המוצעות למכירה. חוויית היכרות מעמיקה עם תרבות חדשה וכה מיוחדת. לעת ערב נעשה דרכנו חזרה אל מלוננו בסאפה לארוחת ערב ולינה.
יום 9 |
סאפה – האנוי – הוי-אן
לאחר ארוחת הבוקר,נטייל במחוז לאו צ'אי ונהנה ממראות הנופים סביבנו. נמשיך אל הכפר בו חיים שבט "המונג השחור". סאפה ועמק המונג הואה הם מקום המפגש של אוסף השבטים המגוון שבו הם מנהלים חיי מסחר ביניהם, ואכן לצדי הדרך נבחין בדוכנים המוכרים שפע של פריטים ואף דוכני מזון המגישים תה, פירות ודברי מתיקה. בכפר זה נטייל לאורך טרסות אורז ומפלי המים ונתוודע לאורח חייהם של השבט. בהמשך היום ניסע בחזרה להאנוי, נגיע לשדה התעופה שבעיר ומשם נמריא אל דה נאנג, העיר החמישית בגודלה בווייטנאם הנמנית עם ערי הנמל העיקריות שלה. מדה נאנג ניסע אל העיר הוי-אן הממוקמת בסמוך לים סין הדרומי, בשפך הנהר ט'ו בון. כשנגיע להוי-אן נתמקם במלוננו ונאכל ארוחת ערב. לינה בהוי-אן.
יום 10 |
הוי-אן - גבעות באנה - רכבל להר צ'ואה - סיור בהוי-אן
היום מחכה לנו יום שכולו בסימן נוף עוצר נשימה. לאחר ארוחת הבוקר, ניסע אל גבעות באנה, שם נעלה אל עמדת תצפית ממרום גובהו של אחד הרכבלים המפורסמים בעולם, שחרט את שמו על שיא עולם של גינס בתור הרכבל הארוך ביותר בעולם (5042 מ'). נשב בתוך תאי הרכבל המפואר, על כיסא נוח באמצע השמיים ונביט סביבנו על הרים ופסגות, מפלים ונהרות, ג'ונגלים ויערות – אוסף יוצא דופן של אוצרות טבע וייטנאמיים. נעבור דרך כפר צרפתי עתיק הנקרא לה-ז'רדן כדי לבקר בפגודת "לינג הונג", פגודה ובה פסל בודהה עצום ממדים שגובהו 27 מ'. נמשיך ברכבל נוסף שייקח אותנו אל פסגת הר "צ'ואה" בגובה של 1487. בפסגת הר צ'ואה' נצעד בשבילי ההר המכונים "מעבר העננים", שבילים אלו מאפשרים להשקיף מהגבהים דרך העננים האופפים את הפסגה, אל עבר הנוף המרהיב של כל רצועת החוף והרי המרכז. בשבילים נפגוש גם בקופי הפרא המקומיים, איתם נוכל לשחק ולהצטלם.
לאחר שנגענו בשמיים הגיע הזמן להתחבר שוב לאדמה. נחזור לרכבל הרכבל ונרד עד למרגלות הר באנה, משם ניסע בחזרה אל הוי-אן וערוך סיור רגלי שיכיר לנו עיר הנמל העתיקה והציורית. הוי-אן זו עיר בעלת מורשת היסטורית שהשתמרה היטב ואף הוכרזה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. בסיורנו בהוי-אן נחוש את צורת האדריכלות המעורבת שמאפיינת את העיר, השפעות יפניות, סיניות ואף אירופאיות, כולן בולטות באדריכלות המבנים השונים של הוי-אן. נבקר ב"גשר היפני" ובבית סוחרים עתיק מתקופת השגשוג של העיר. נטייל בסמטאות מתפתלות בין שלל חנויות ובתי קפה, ואם יתמזל מזלנו, נכיר גם את תושבי העיר החמימים שישלימו עבורנו את תמונת הפולקלור המקומי. בסיומו של עוד יום חווייתי נגיע למלוננו בעיר, לינה בהוי-אן.
יום 11 |
הוי-אן - הו צ'י מין (סייגון)
היום נעתיק את טיולנו אל הצד הדרומי של וייטנאם. לאחר ארוחת הבוקר, ניסע לנמל התעופה ונמריא אל העיר הו צ'י מין (סייגון) - בירתה של דרום וייטנאם עד לאיחוד הרשמי והמוכר בעקבות תבוסת צבא הדרום ב – 1975. העיר מונה למעלה מ-10 מיליון תושבים והיא המרכז הפיננסי והעסקי של הארץ המתפתחת במהירות רבה. הו צ'י מין מאופיינת בסגנונות בנייה רבים מהתקופה הצרפתית והאמריקאית. בעיר ישנם שווקים מקומיים ססגוניים וציוריים, לצד מרכזי קניות ובתי כלבו מודרניים שלא היו מביישים ערים רבות במערב.
בסיורנו בעיר הסינית ששמרה על צביונה הסיני האותנטי יותר מאשר בסין עצמה, נבקר בבית הממשל ממנו נוהלה המלחמה כנגד כוחות הוויאטקונג וצפון וייטנאם. נצפה בארמון הנשיאות שבכניסה אליו ניצב הטנק אשר פרץ את השער באקט שלמעשה חתם את מלחמת וייטנאם. מגג הבניין המריא ההליקופטר שהבריח את הנשיא אל נושאת מטוסים אמריקאית אשר עגנה מול חופי העיר. נבקר ב"מוזיאון המלחמה" המגולל באמצעות מייצגים רבים מעללי מלחמת וייטנאם. נחזה באוסף גדול של אמצעי לחימה מאותה התקופה, כלובים שנועדו לכלוא שבויי מלחמה, גיליוטינה בה הוצאו להורג השבויים ותמונות מצמררות של ההפצצות הקשות במלחמה. המייצגים והתמונות של מוזיאון המלחמה הם קשים לעיכול והמבקרים בו נותרים פעורי פה ועם רושם עמוק. בהמשך היום נצפה על קתדרלת נוטרדאם הקתולית שנבנתה בידי הצרפתים בשנת 1880 והפכה לכור ההיתוך הרוחני והתרבותי של הנוכחות הצרפתית במזרח, נצפה על אולם הדואר המרכזי שעוצב על ידי גוסטב אייפל בסגנון אירופאי מסורתי, נחלוף ליד מלון רקס המפואר ונגיע אל השוק המקורה הענק 'בין טאי' - עיר בפני עצמה. נתבשם בריחות התבלינים האותנטיים של השוק, נשוטט בין דוכני מזכרות, פירות, בגדים ועבודות יד. לעת ערב נגיע למלוננו בעיר, לינה בהו צ'י מין.
יום 12 |
מחילות קו צ'י - טאי-נין - הו צ'י מין
אחת החוויות בטיול המאורגן לוייטנאם הוא ביקור באתרים ששרדו את המלחמה והשתמרו עד לתקופתנו. היום מחכה לנו יום מרתק בו נוכל לאמוד מקרוב את מאורעות מלחמת וייטנאם ולקינוח להתרשם ממוזרויות הקשורות בדת ה'קאו-דאי'. נתחיל עם סיור באתר המפורסם ביותר של המלחמה - מחילות קו צ'י. פסיפס נהדר של מערות תת-קרקעיות המשתרעות על פני שטח של מאות קמ"ר ומקושרות על ידי מערכת מחילות מסועפת. מכאן, במעמקי האדמה, ניהלו כוחות הוויאטקונג את מלחמתם כנגד האמריקאים. כך הצליחו לקיים שגרת חיים ומלחמה תחת הפצצות מסיביות של חיל האוויר האמריקאי. במחילות קו-צ'י נלמד על תכסיסי לוחמת הג'ונגל של המקומיי, נהלך בתוך המנהרות בין בתי חולים ובתי מלאכה לנשק, ואף במקטעים מסוימים במחילות נוכל לזחול ולחוש על בשרנו את אותן תחושות של לוחמי הוויאטקונג בזמן המלחמה. בהמשך היום נחליף את אווירת המלחמה באווירה שלווה יותר אך לא פחות מרתקת. ניסע אל האזור הכפרי טאי-נין ונבקר במקדש של בני הדת 'קאו דאי', דת המשלבת יסודות אמונה מהנצרות, מהקונפוציוניזם והבודהיזם. בין קדושיה ניתן למצוא את דוד המלך, ישו הנוצרי ו-ויקטור הוגו. במקדש זה נחזה בטקס אקסצנטרי ויוצא דופן שבו משתתפים מאות מתפללים וכוהנים. בשעות אחה"צ נעשה דרכנו בחזרה אל הו צ'י מין ונתארגן לקראת שבת. לינה בהו צ'י מין.
יום 13 |
הו צ'י מין – שבת מנוחה
שבת מנוחה בהו צ'י מין. המעוניינים יוכלו לעשות סיור רגלי בסביבת המלון.
יום 14 |
הו צ'י מין - דלתת המקונג – קאן טו
הבוקר ניפרד מהו צ'י מין וניסע דרומה אל עבר דלתת המקונג ("נהר תשעת הדרקונים") שבשנת 1997 הוכרז כ"אוצר ביולוגי של הטבע". דלתת המקונג הוא עורק החיים של וייטנאם, במקום הזה שוכנים לא פחות מ-1000 מינים שונים של בעלי חיים. זהו אזור פשוט מרתק שאימץ לחובו תרבויות חובקות עולם, והוא ישאב אותנו למסע אל תוך כפרים צפים השוכנים על נהרות וביצות. נתחיל עם שייט בסירות לאורך הנהר העצום, שמתחיל בטיבט ונמשך כ-4000 ק"מ העוברים גם דרך דרום וייטנאם. נשוט בתעלות הצרות בסירות עץ וננסה להבין מדוע נאלצו האמריקאים להפציץ את הדלתה של מקונג הסבוכה. נבקר בפגודת 'וינה טראנג', נראה את אחד מהשווקים הצפים ונעצור ב"אי הפיניקס" שם המקומיים משתמשים בקוקוס על מנת להפיק ממנו מאכלים מתוקים לצד יצירות אמנות מעוררות השראה. נבקר במפעל קטן המייצר את אותם חפצים מקוקוס. לאחר השייט בנהר, נעבור לעגלה רתומה עם סוס שירכיב אותנו לתוך 'גן הפרחים' המפורסם, שבו כל שנתיים מתקיים פסטיבל פרחים צבעוני. נמשיך לשייט הרפתקני בסירות קטנות בין עצי דקל לתוך "אי הצבים", ובתום הביקור ניסע למלוננו בעיר קאן טו שבדלתת המקונג, עיר שלווה ובה שפע של מסעדות ופאבים לאורך טיילת הנמתחת על הנהר. לינה בקאן טו.
יום 15 |
צ'או דוק - הפלגה בנהר אל קמבודיה - פנום פן
היום אנו נחצה את הגבול בין וייטנאם לקמבודיה, דרך שייט בנהר המקונג שעובר דרך בירת קמבודיה פנום פן. בעיר הבירה הקמבודית נשמרה לאורך השנים רוח הקולוניות הצרפתיות, כאשר פנום פן כולה מקושטת במבנים מיוחדים עשויי חימר, ביניהם חוצים שבילי הליכה בסמוך לעצים עצומים בגודלם. נטייל לאורך השדרות הארוכות של העיר ונבקר בארמון המלוכה המרשים, הסמל הבולט של פנום פן. ארמון זה נבנה בשנת 1866 על ידי צאצאיו של המלך נורודום, ובו ניתן לחזות באוסף נרחב של ממצאים עתיקים. בסמוך לארמון, נמצא את 'פגודת הכסף', עליה בולטים פסלי בודהה המפוסלים בזהב, אבני חושן ויהלומים. נצפה ב'מונומנט העצמאות' המעוצב בסגנון קמרי עתיק, ונחקור את המוזיאון הלאומי של קמבודיה; מבנה מרהיב עשוי חימר האוצר בתוכו למעלה מ-5000 פרטי עתיקות מברונזה, עץ, זהב, אבני זכוכית, חול אדום ועוד. נחלוף ליד הפארק המהווה צומת דרכים ללא פחות מ-4 נהרות שונים, כולל אותו נהר מקונג מסתורי. נבקר בשוק המרכזי אשר הוקם ב-1937 בהשראתו של אחד הארכיטקטים הגדולים שפעלו במאה ה-20. השוק של פנום פן הינו שוק ענק ומקורה בסגנון ארט-דקו, ומעליו כיפה גדולה. בשוק זה נמצא פריטים ייחודיים ומקוריים שקשה יהיה למצוא במקומות אחרים. לאחר ששוטטנו לאורכו של השוק רחב הממדים, ניסע למלוננו בפנום פן לארוחת ערב ולינה.
יום 16 |
פנום פן - סיאם ריפ
הבוקר נטוס מפנום פן בטיסה נוחה ונעימה לסיאם ריפ (ייחודי לדיסקברי! - במקום נסיעה של 6-7 שעות באוטובוס קמבודי - כפי שעושים ברוב החברות). בעברה כיהנה העיר כבירת ממלכת קהמר הקדומה, עד שנבלעה בנבכי הג'ונגלים לפני כ- 750 שנה. עם נחיתתנו בסיאם ריפ נצא לטייל באזור הכפרים הצפים המרוחקים כ-10 ק"מ בלבד מהעיר. נשוט בסירת עץ מסורתית לאורך תעלת סאפ, "האגם הגדול" של קמבודיה ושל כל יבשת אסיה. אחר כך נבקר ב"ואט בו", פגודה אשר נוסדה בשלהי המאה ה-18 ועל קירותיה ציורים מדהימים המגוללים את אפוס ראמאיאנה הנודע ברחבי אסיה. עם דמדומי הערב ניסע לחתום את יום הטיול במקדש 'פרה רפ' ממנו נזכה להשקיף על שקיעת השמש. בתום יום הטיול נגיע למלוננו בסיאם ריפ לארוחת ערב ולינה.
יום 17 |
סיאם ריפ – אנגקור - האנוי
לאחר ארוחת הבוקר במלון, נצא לחקור את אחד מפלאי תבל: מקדשי אנגקור - קומפלקס מקדשים וארמונות המכיל למעלה מ-1000 מבנים עטופים דמיון ויצירתיות, במעמקי יער גשם שופע, בין עצי מידות המטפסים על המבנים. יש הטוענים, כי זוהי למעשה העיר המקודשת ביותר בכל העולם כולו. נצא למסע אל העבר בין פסלי בודהה מדהימים, דמויות אבן קפואות, סטופות וצריחים הטובלים ביערות הגשם של קמבודיה. נבקר בשער העיר הידוע בכינויו 'האנגקור הגדול' 3 קמ"ר של קירות המייצגים את הממלכה הקדומה. נחזה במקדש 'בא- יון' בעל הארכיטקטורה הכה מקורית, אחד מאתרי התיירות המבוקשים בקמבודיה. נמשיך אל עבר 'טרסת הפילים' הענקית שעליה פסלים וחצובות דמויי פילים. ממול נמצא את אזור הארמון המלכותי שלצידו פירמידת חול יוצאת דופן. נחלוף על פני 'טרסת המלך המצורע' שתציג בפנינו שורה של יצירות דמויי שדים ויצורים מיתולוגיים. בהמשך היום נגיע אל המקדש הגדול מכולם – מקדש 'טה פרום' המציג תמהיל מיוחד של גאונות אנושית לצד קסם של טבע. מראה העצים האדירים שמתמזג עם המקדש הססגוני מבטיח לרתק כל אחד ואחת מאיתנו. בשעות אחר הצהריים נגיע לאנגקור ואט, פלא ארכיטקטוני עצום ממדים בעל סימטריה ייחודית. את חומתו החיצונית מקיף חפיר עמוק אותו סובבים חמישה מגדלים הבנויים לפי צורתו של ניצן הלוטוס, ביטוי מייצג לארכיטקטורה ולדמיון המהפנטים אשר מאירים את קמבודיה. אחרי ששאבנו מכל הקסם הנפלא של אנגקור, ניסע אל שדה התעופה של סיאם ריפ ומשם נטוס למקום ממנו התחלנו את טיולנו – האנוי בירתה של וייטנאם.
יום 18 |
האנוי - טיסה חזרה לישראל
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע אל שדה התעופה בהאנוי ונטוס דרך יעד ביניים לישראל. בשעות הלילה ננחת בנתב"ג - תם ונשלם הטיול המאורגן של 'דיסקברי' לווייטנאם וקמבודיה.