דיסקברי טיול עולמי | אירועים ופסטיבלים בהודו

אירועים ופסטיבלים בהודו יש בשפע. הנה מספר המלצות על אירועים שאסור לפספס במהלך נופש בהודו


מאת: צוות דיסקברי


תת היבשת ההודית אינה חדלה להפתיע: העושר הויזואלי, הקולינארי והתרבותי מכים במטייל במלוא עוצמתם. מי שרוצה להתרשם מהתרבות ההודית העשירה והמגוונת יכול להשתתף באחד מאירועי התרבות והפסטיבלים הנערכים בהודו מדי שנה.

פסטיבל המדבר, נערך בפברואר בגאיסלמאר, המכונה עיר הזהב
פסטיבל המדבר, נערך בפברואר בג'איסלמאר, המכונה "עיר הזהב"

 

פסטיבל הגנים, 16-18 בפברואר
פסטיבל הגנים מתקיים מדי שנה בגן חמשת החושים אשר בדלהי. הפסטיבל הססגוני מציג לראווה תצוגות פרחים וגננות, גינות בנושאים שונים ופעילויות שונות, המשלבות את ההנאה מהתבוננות ביופי הצומח ואת הפעילות המטפחת אותו ומשמרת אותו כחלק מהנוף הביתי. הגן עצמו הוא בית למאות צמחים הודיים מקומיים, עצים ופרחים השוכנים לצד בריכות ומסלעות והינו אתר ששווה לבקר בו בכל ימות השנה. עם זאת, בשלושת ימי הפסטיבל, האורח המזדמן למקום מקבל ערך מוסף בדמות התצוגות המרשימות וההשקעה הניכרת במוצגים.
 

פסטיבל המדבר, 19-21 בפברואר
ג'איסלמאר, המכונה גם "עיר הזהב", קמה לתחייה מדי פברואר בזמן פסטיבל המדבר הססגוני. האירוע נפתח במצעד אדיר של גמלים ותושבים מקומיים, הלבושים כולם בבגדים המסורתיים של האזור, אותם מלווים נגנים ומוזיקה קצבית. אקרובטים, פאקירים ולוליינים מסוגים שונים מתרוצצים במרחב החול האדום של המבצרים ומופיעים באזור כולו, משמשים כתפאורה להצגה הגדולה והמוצלחת בעיר. למבקר במקום בימי הפסטיבל, לא נותר אלא לעמוד פעור פה לנוכח שמחת החיים והצבעים השוטפים את המדבר. בנוסף, מתקיימים בעיר מרוצי גמלים ומשחקי פולו מסורתיים, תחרויות קשירת טורבאן ואף תחרויות שפמים, הבאות להכריז על הראג'סטאני בעל השפם היפה והארוך ביותר. למנצח בתחרות מובטחת לא רק זכות ההתרברבות השנתית, אלא גם תהילה מקומית ומוטיבציה לנצח שוב, גם בתחרות הבאה.

מי שרוצה להתרשם מהתרבות ההודית העשירה והמגוונת, יוכל להשתתף באחד מאירועי התרבות והפסטיבלים הנערכים בהודו מידי שנה. צילום:זאביק רילסקי
מי שרוצה להתרשם מהתרבות ההודית העשירה והמגוונת, יוכל להשתתף באחד מאירועי התרבות והפסטיבלים הנערכים בהודו מידי שנה. צילום:זאביק רילסקי

 

Paripally Gajamela, במרץ 2
העיר פאריפאלי מפורסמת מסיבה אחת עיקרית – תהלוכות הפילים שלה. בכל שנה, כחמישים מהיונקים הגדולים הללו נוטלים חלק בפולחן אשר מרעיד את יסודות הארץ ואשר, כך נדמה, משיב על כנו את הסדר הטבעי של היצורים בטבע, סדר שבו האדם אינו שולט בכל. בזמן התהלוכה, מובלים הפילים אחר כבוד לאתר המרכזי, שם מתבצע טקס שבו הם מציגים לראווה את יכולותיהם הגופניות בליווי המדריכים האנושיים שלהם. לאורחי הפסטיבל, המורגלים בוודאי במבט מערבי על הפיל, מבט אשר כולל בתוכו בדרך כלל גדר של גן חיות כלשהו, המצגת עוצרת נשימה וללא ספק משנה חלק גדול מתפיסת העולם המקובלת לגבי חיה ענקית זו.

תושבי קראלה, חבל הארץ אשר שוכן בדרום מערב הודו, מתלהבים מאוד מהמצעדים הללו ונדיר לחזות בחגיגה אזורית כלשהי ללא אחד מהפילים המקומיים מותח את איבריו בעדינות. למעשה, בעבר, הפילים היו בבעלותן של הרבה משפחות מקומיות ואף נחשבו כחלק לגיטימי מהמשפחה הגרעינית המסורתית.

פסטיבל היוגה הבינלאומי, 1-7 במרץ
רישיקאש, הנחשבת לבירת היוגה של העולם, היא רקע מושלם לסיור סוער במחוזות היוגה השונים ואתר מדהים לביקור תיירותי עצמאי, ללא קשר לקיומו של האירוע. כך או כך, הפסטיבל השנתי הזה מהווה מוקד משיכה למומחי יוגה מכל רחבי העולם, המגיעים מגדות הגאנגס להדגים ולחקור את המסורות המרכזיות של היוגה עבור אורחי הפסטיבל ועבור עצמם, כמובן.

העיר מתגאה במספר רב של בתי ספר ליוגה הניתנים לדגימה במהלך הפסטיבל (המשתנים הן באתיקה המקצועית והן בהוצאות הכספיות החלות על המשתתף) וכן בהמון מקומות אחרים לבקר, כשאתה מרגיש שהיוגה מעט משתלטת עליך ואתה זקוק להפסקה.לבד ממוסדות היוגה, קל מאוד להתרשם מהכמות הגדולה של האשרמים ברישיקאש, המציעים קורסים שונים במדיטציה, יוגה או בפילוסופיה המקובלת על דת ההינדו. עוד לפני הפסטיבל, כדאי להזמין מראש מקום במוסדות מוכרים ופופולאריים, הנוטים להתמלא עקב ביקוש רב.

צילום: זאביק רילסקי
צילום: זאביק רילסקי

 

Thrissur Pooram, אפריל 2008
ה"פוראם" מוגדר כנקודת מפגש מרכזית לכלל האמנויות וזה המתקיים בעיר טריסור נחשב למרכזי ולבולט שבהם, בהיותו ססגוני, רב תרבותי ומגוון ביותר. התפוצצות צבעונית של זיקוקי די נור מברכת את קרני השמש הראשונות של הבוקר ומסמנת את התחלת החגיגות של פסטיבל זה. משם, מדובר בשילוב מוזר וצבעוני של כלי נגינה, אנשים ופילים הצועדים בסך ומתקבצים מהמקדשים המרובים הפזורים ברחבי העיר.

מקושטים בשפע רב של נוצות טווס, תכשיטים יקרים ומיני בדים ושמשיות משי, נושאים הפילים המקומיים את אלוהי העיר היקרים על גבם בחגיגה שלמה ומושלמת של חיים ודרך חיים, אם תרצו. כשהערב יורד, ממשיך המופע בתרועות של פירוטכניקה, המציגות יפה אל תוך הלילה את מהות העיר, שמחת הפסטיבל וצהלות החוגגים, הממשיכות עד אור הבוקר הבא.

שיגעון המנגו של בומביי, לכל אורך חודש מאי
לקראת חודש מאי, השווקים של בומביי מתעוררים ורוחשים, מתכוננים לפריט אחד בלבד: מנגו אלפונסו. הקונצנזוס אומר כי זוהי הסיבה העיקרית לחכות לבואה של תקופת הקיץ. כבר בשבוע הראשון, החקלאים האזוריים מחזירים את השקעתם בעזרת ההתמכרות הבלתי שובעת לפרי וגורמים תלונות רבות על המחירים המופקעים, כיאה לכלכלת שוק אמיתית. כשהחודש ממשיך, עם זאת, המחירים צונחים ומאפשרים לכולם ליהנות ממעט תאוות מנגו.

זהו גם הזמן לחקור את השווקים השונים בעיר. החל שוק קרואפורד העתיק (כמאה ושלושים שנה) ועד לקולאבה, הממוקם בנוחות במרכז העניינים. תוך כדי שיטוט, לא ניתן יהיה להתעלם מהפרי המתוק והבשרני. הם קיימים אמנם בזנים שונים ומגוונים, אבל האמת חייבת להיאמר: ניתן לזהות מקומי אמיתי על ידי הדרך שבה הוא פוסל כל זן אחר מלבד האלפונסו. קשה להתייחס לאייטם זה כאל "אירוע" או פסטיבל קונבנציונאלי, אך בהודו, כך נדמה, דווקא הפולקלור המקומי והתרבות של הפרטים הקטנים הם הנותנים את הטון. בכל מקרה, עם סיום עונת השיא של המנגו, מתחילה עונת המונסונים ביוני ושוטפת את העיר מהדביקות של הפרי. שיטה מנצחת, אין ספק. 

חברת "אל על" מקיימת טיסות ישירות להודו - טיסות לבומביי וטיסות לדלהי. אפשר גם להגיע בטיסות דרך מרבית חברות התעופה האירופאיות, ודרך טיסות קישור העוברות בירדן ובאדיס אבבה. חפשו דילים לטיסות זולות.מידע על תיירות בהודו, טיסות צ'רטר, השכרת רכב, דילים וחבילות נופש, נופשונים, בתי מלון, קלאבים, מועדוני נופש, חופשות, טיולים, חופשה בדקה ה-90, ספא, כרטיסי טיסה, טיולים מאורגנים, ונופש ברגע האחרון ניתן למצוא באתרי התיירות של סוכנויות הנסיעות. מידע נוסף על אתרי תיירות בהודו, חבילות נופש, טיולים ומסלולים ניתן למצוא באתר דיסקברי טיול עולמי Discovery.