אוכל והיסטוריה

במקומות מיוחדים ברחבי הארץ מסתתרות עשרות מסעדות וחנויות המציעות אוכל משובח לאניני הטעם שביניכם – רק תגיעו, תתרווחו ותיהנו ממטעמי גורמה אמיתיים. הנה מקומות בהם תוכלו ליהנות מארוחה משובחת, אבל יותר מכל ממיקום, מנוף ומאירוח

אל באבור
בכל פעם כשנכנסים למסעדה ערבית-מזרחית כזו או אחרת, מתרחש אותו תסריט מוכר. אל השולחן מתחילות לזרום שפע של צלחות קטנות עם סלטי פתיחה, בדרך כלל מוכרים ומשעממים, שבסופו של דבר רק ממלאים את הבטן ולא מותירים מקום למנות העיקריות. אבל במסעדת אל באבור שבאום אל פאחם המצב שונה לגמרי. סלטי הפתיחה מפתיעים במיוחד, בהם סלט זעתר, חצילים קלויים, גבינת לבנה מתובלת בעלי חרדל, סלט כרובית בטחינה ועוד מבחר סלטים שיפתיעו גם את אלו שנוהגים לפקוד תדיר מסעדות מהסוג הזה.

מסעדת רוטנברג. צילום מהאתר הרשמי
מסעדת רוטנברג. צילום מהאתר הרשמי

חיוך מאוזן לאוזן ואדיבות מופלאה מקדמים את פני הבאים למסעדה, וממשיכים ללוות את הסועדים במהלך שהותם במקום.
המסעדה מגישה אוכל על טהרת המטבח הערבי-ישראלי, המושפע מהמטבח הסורי-לבנוני ונחשבת לאחת המסעדות המובילות באוכל הערבי. המסעדה ממוקמת בבניין עתיק בן 200-300 שנה, ששימש בעבר טחנת קמח – ומכאן שמה (באבור פירושו טחנת קמח). כדאי לטעום את העוף הצלוי עם שמן זית, צנוברים, בצל וסומאק על פיתה עיראקית, את בשר הכבש הממולא אורז וצנוברים ולאוהבי הקבאב – אל תחמיצו את הקבאב החלבי, העשוי מקבאב עשוי בחציו על האש, עם עגבניות קלויות, עטופים יחד בבצק ונאפים בתנור.

שעות הפתיחה: מדי יום 11:00-23:00
מיקום: כביש ואדי עארה, צומת עין איברהים, אום אל פאחם.

מסעדת רוטנברג
באזור מבודד בקיבוץ גשר, בבית פשוט ומשוחזר הצופה לנהר הירדן ולירדן עצמה, נמצאת מסעדת רוטנברג. המסעדה פועלת בבית ששימש בשנות העשרים כתחנת ביקורת הגבולות של רכבת העמק בדרך אל ממלכות ירדן וסוריה, ונקראת על שם פנחס רוטנברג, מקים מפעל החשמל, הנמצא בנהריים הסמוכה.
אם תגיעו למסעדה בחורף, לא תאכלו את אותן המנות מהן תיהנו בקיץ, משום שתפריט המסעדה דינאמי ומשתנה בהתאם לעונות השנה. סגנון הבישול של השף, רן שגיא, מתבסס על המטבח הצרפתי עם השפעות ים תיכוניות, ובתפריט תוכלו למצוא בשרים, פירות ים ודגים, פסטות וקינוחים נפלאים. המקום יפה במיוחד בחורף, אז ניתן לשבת במרפסת הפתוחה של המסעדה ולצפות בנדידת הציפורים. אין ספק כי השילוב של המיקום, הנוף המרהיב והאוכל המשובח יוצר שילוב מנצח. בסופי שבוע כדאי להזמין מקום מראש.

מיקום: קיבוץ גשר, ליד אתר גשר הישנה.
שעות הפתיחה: א: 17:00-22:30, ב-שבת: 12:00-22:30