המסלול
יום 1 +2 | 2.4-3.4 |
תל אביב - אוסקה - קיוטו
נפגש בשעת בוקר מוקדמת בנמל התעופה בן גוריון ונטוס דרך יעד ביניים לאוסקה ביפן. לאחר הנחיתה ניסע אל העיר קיוטו, הנחשבת ליפה בערי יפן ולמרכז התרבותי של המדינה. נערוך טיול מודרך בעיר שהייתה בירתה של יפן במשך אלף שנים - מהמאה ה-9 ועד המאה ה-19. תחילה נסייר בטירת ניג'ו שנחשבת לסמל העיר ושימשה כמקום מושבו ומבצרו של השוגון (השליט רב העצמה ששלט ביפן בחסות הקיסר). לאחר מכן נבקר ב"היכל הקימונו" שם נחזה בתצוגה מרשימה של פריט לבוש יפני מסורתי זה ונבין לעומק את חשיבותו בתרבות היפנית. נבקר במקדש המפורסם קיומיזו-דרה, הצופה על העיר ממרומי גבעה גדולה. לאחר הביקור במקדש נסייר ברובע גיון –הרובע העתיק של קיוטו שיספק לנו סמטאות צרות לטייל בהן ואוסף גדול של חנויות קרמיקה ובתי תה מסורתיים. בהמשך היום נבקר במתחם ובו שני מקדשים מפורסמים: kinkaku-ji – פביליון הזהב, ו Ryoan-ji- מקדש האבן ובו גן סלעים מיוחד במינו ברוח תורת ה"זן" של הבודהיזם. בשעות הערב נגיע למלוננו בעיר ונצא בליווי המדריך ליהנות מסצנת חיי הלילה של העיר התוססת. לינה בקיוטו.
יום 3 | 4.4 |
אוסקה - הירושימה
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע אל תחנת הרכבת בקיוטו ונעלה על הרכבת המהירה - שינקאנסן "בולט", שתיקח אותנו להירושימה. טכנולוגיית הרכבת הכה מיוחדת הזו, מדגימה אולי יותר מכל את עליונותה הטכנולוגית של "ארץ השמש העולה" (יפן הייתה הראשונה בעולם שפיתחה את הרכבת המהירה). נוסף להיותה הרכבת המהירה ביותר בעולם, השינקאנסן בולט היא גם המדויקת ביותר מבחינת זמנים, 'על הדקה' ככתוב על הכרטיס. הנסיעה עצמה עוברת בין רכסי הרים וגבעות, כפרים זעירים ושדות מעובדים שיעניקו לנו מראות נהדרים להשקיף עליהם, זאת בזמן שאנו "טסים" עם הרכבת אל עבר הירושימה במהירות של 340 קמ"ש (!) . כשנגיע להירושימה נערוך סיור היכרות עם העיר - נבקר באתרים
מפורסמים דוגמת הארמון המואר, מקדשים ומנזרים עתיקים ועוד. לינה בהירושימה.
יום 4 | 5.4 |
סיור בהירושימה - הפלגה לאי מיאג'ימה
לאחר ארוחת הבוקר, נערוך סיור מקיף בעיר. את העובדה המפורסמת על הירושימה כולם יודעים - זוהי העיר הראשונה בהיסטוריה עליה הוטלה פצצת אטום, ומאז היא לא מפסיקה להתחדש. זוהי עיר שופעת טבע קסום הכולל נהרות רבים, עמקים ושדות, והיא שוכנת למרגלות רכסי ההרים של חבל 'צ'וגוקו' העצום ולחופי הים הפנימי סטו. הירושימה מתפארת במאכל מקומי ומפורסם מאוד שלה- האוקונומיאקי (Okonomiyaki), סוג של פנקייק-חביתה יפני מדהים, אותו נחפש לטעום במהלך ביקורנו. סיורנו בהירושימה יחל עם נסיעה אל 'פארק השלום' - פארק הנצחה וזיכרון בלב העיר לזכרם של קורבנות הפצצה הגרעינית שהוטלה על העיר באוגוסט 1945. נסייר בפארק ובו מספר אנדרטאות ומונומנטים ונבקר במוזיאון המרכזי בפארק שמטרתו אינה רק הנצחת הקורבנות אלא גם את אסונות המלחמה והזוועות של הנשק הגרעיני. במידה ויתאפשר, נערוך סיור מרתק במפעל המכוניות של 'מזדה'.
בהמשך היום, נפליג אל האי מיאג'ימה - אי מיוער הטובל ביופי טבעי, ירוק ושופע. האי מיאג'ימה הוא בית לכמה מן המקדשים המפורסמים ביפן, הבולט ביניהם הוא "המקדש הצף", אשר בשל תופעה של גאות ושפל, דומה כאילו הוא צף על פני המים במן אשליה אופטית קסומה. בתום הביקור באי נחזור למלוננו בהירושימה. המעוניינים יוכלו בשעות הערב לצאת עם המדריך בתחבורה ציבורית אל מוקדי הבילוי של העיר. לינה בהירושימה.
יום 5 | 6.4 |
אי האמנויות נאושימה - האי שיקוקו
הבוקר נבקר במוזיאון השואה שהוקם ע"י קהילת בית שלום - קהילה מיוחדת במינה של נוצרים פרוטסטנטים יפנים אוהבי ישראל. לאחר מכן, נצא בהפלגה לעבר אי האמנויות נאושימה אשר בשנים האחרונות נחשב לאתר תיירות ותרבות מהמעלה הראשונה. באי נבנו מוזיאונים לאמנות מודרנית ובהם מוצגות יצירותיהם של גדולי האמנים ביפן. ניסע לאורך החוף שלצדדיו פיסול סביבתי מרהיב ביופיו ובחדשנותו. נבקר באחד המוזיאונים המרכזיים באי ונתרשם משלל היצירות האותנטיות שבמקום. בתום סיורנו באי האומנויות, נשים פעמינו לכיוון העיר טקמאצו השוכנת באי שיקוקו, האי הקטן מבין 4 האיים המרכזיים של יפן. בדרכנו אל האי נחזה ביופיו של גשר סטו האשי האדיר. לינה בטקמאצו.
יום 6 | 7.4 |
האי שיקוקו - אוסקה
לאחר ארוחת הבוקר נערוך סיור בטקאמצו, עיר הנמל השוכנת לחוף הים הפנימי. טקאמצו שמרה על צביונה העתיק במשך מאות שנים והעיר כולה שופעת באתרי מורשת היסטוריים בעלי סיפורי פולקלור מהפנטים.
תחילה נבקר באחד הגנים היפים ביפן, פארק ריצורין. פארק קסום זה שהחל להיבנות במאה ה-17 לספירה ובנייתו הושלמה כמאה שנים אחר כך, מתפרש על גבי 6 אגמים שונים ו-13 גבעות מוריקות. על רקע פארק ריצורין שוכן הר שיאון, שיחד עם הפארק הירוק והאגמים סביב, מעניקים תחושה של חלקת גן עדן קטנה. בתוך פארק ריצורין אנו נמצא מוזיאון אותנטי, חנויות שונות ובתי קפה בהם ניתן לשבת, להתכבד באוכל קליל ולספוג ממראה הגן הקסום. לאחר הביקור נחזור אל האי המרכזי הונשו ונעבור על גשר אקאשי העצום בגודלו שהוא הגשר התלוי הארוך בעולם (כ 4000 מטרים) המהווה חלק ממערכת גשרים ומנהרות המקשרת בין האי המרכזי הונשו לאי שיקוקו. נבקר במרכז המבקרים של הגשר ונלמד על העליונות הטכנולוגית וההנדסית של יפן.
בהמשך היום ניסע אל העיר אוסקה, העיר השלישית בגודלה ביפן השוכנת על גדת נהר היודו. אוסקה היא עיר הבירה הכלכלית וההיסטורית של יפן ומכהנת כמרכז פיננסי בולט בחשיבותו. זוהי עיר יפנית-מודרנית, יפהפייה וגדולה בשטחה. רבים מחשיבים את אוסקה ל'אחות הקטנה' של טוקיו, רק פחות צפופה וזולה יותר. מיד עם הגעתנו, נצא לסיור פנורמי בעיר ונצפה במצודת אוסקה, אחד המבנים המרשימים ביותר של יפן הקלאסית ושריד היסטורי מתקופת שושלת שוגון. אחר כך נבקר במגדל אומדה ונעלה אל עמדת תצפית נהדרת ממנה נוכל לשטוף את עינינו בנוף הפתוח של אוסקה. בשעות הערב, נגיע אל אחד ממוקדי התיירות הבולטים שבאוסקה - מדרחוב דוטונבורי, הלב הפועם של חיי הלילה בעיר. בסמוך לתעלת דוטונבורי, עמוק בתוך מחוז נאמבה שברובע צ'ואו, נמצא מדרחוב דוטונבורי, אזור בילוי פופולרי עם אווירה אקסצנטרית, צבעונית ויוצאת דופן: שלטי נאון בוהקים מכל עבר חולשים את האזור, שרשרת דוכני אוכל ומסעדות מגוונות מציעים מאכלים אקזוטיים ומזמינים (במחירים זולים למדי), מיצגים של יצורי ענק הנתלים מהבניינים הגבוהים, דוגמת דגי אבו-נפחא, סרטנים, דרקונים ועוד, שמוסיפים נופך נוסף לאווירה החגיגית של המדרחוב הכי תוסס באוסקה. בסיום הערב נחזור למלוננו בעיר. לינה באוסקה.
יום 7 | 8.4 |
נארה - קנאזאווה
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע לנארה, בירתה הראשונה של יפן לפני קיוטו וטוקיו. נארה ממוקמת בחצי האי קיאי, והיא מכילה 8 מקדשים בודהיסטים שלכל אחד אופי וקסם אחר משלו. בנארה נמצאים גם המוני איילים אשר מסתובבים בחופשיות. עבור המקומיים, הם נתפשים כנושאי מסרים מהאלים ובשל כך נחשבים לבעלי חיים קדושים בהם אסור לפגוע. אך כן מותר להאכיל את האיילים היפהפים בקרקרים מאורז אשר נמכרים בכל האי. נבקר בשני מקדשים חשובים ביותר בנארה, האחד בודהיסטי בו יושב פסל של בודהה ענק והשני מקדש שינטו אליו מובילים אלפי פנסי אבן.
בהמשך היום ניסע לקנאזאווה (Kanazawa )היושבת בקרבת החוף ובין הנהרות אסאנו וסאי. פירוש שמה של קנאזאווה הוא ביצת זהב, מקורו של השם הוא באגדה אורבנית עתיקה, אודות עובד אדמה מקומי אשר חפר באזור כדי למצוא תפוחי אדמה, אך במקום הוציא מן האדמה פיסות זהב. נערוך סיור בעיר ונבקר במוזיאון עלי הזהב בו נראה מגוון של עיטורי זהב דקיקים וייחודיים לתרבות היפנית. נסייר גם ברובע העתיק של העיר (higashi chaya ) שבעברו אכלס גיישות. בהמשך נטייל גם ברובע הסמוראים השוכן למרגלותיה של טירת קנאזאווה, רובע אשר שימש במשך דורות שלמים כבית החם של הסמוראים. ברובע זה נשתמרה באופן יוצא דופן הארכיטקטורה היפנית המסורתית, בתי תה עתיקים ומגורים מתקופת אדו. כשנטייל ברובע העתיק נזכה לבקר באחד מבתי הסמוראים המשוחזרים ונלמד על תרבותם המרתקת ועתיקת היומין של הסמוראים. בסיום הערב נעשה דרכנו למלוננו בעיר. לינה בקנאזאווה.
יום 8 | 9.4 |
קנאזאווה - שירקאווה גו - טאקאימה
נקדיש את הבוקר להמשך הסיור בקנאזאווה. נבקר בגן קנרוקואן הנחשב לאחד משלושת הגנים היפים ביפן. לאורך הגן ישנם מסלולים מפותלים בסמוך לאגמים, אוסף מפלים ונחלים ופסלים יפנים אותנטיים. בשטח הגן ננטעו בהתאם למסורת היפנית העתיקה עצים מיוחדים שגם נגזמו בצורה לא פחות מיוחדת, דוגמת עצי סקורה (דובדבן יפני) שמראה פריחתם הוא נדיר ביופיו לצד עצי פרי אקזוטיים. לאחר שספגנו מהקסם של הגן הבוטני היפהפה, נסייר בשוק אומיצ'ו –השוק המרכזי של העיר. שוק זה מציע את המיטב של המטבח היפני ובכל מתחם השוק פזורים דוכנים רבים ושונים שמחלקים טעימות, חוויה קולינרית אולטימטיבית. נפרד מהעיר וניסע אל הכפר שירקאווה-גו הנמצא בלב עמק, כפר המפורסם בזכות בתיו בעלי גגות קש ענקיים. כשנגיע נעלה לתצפית מרהיבה על הכפר, נבקר במוזיאון הנמצא באחד הבתים ונלמד על אורחות המשפחה היפנית. נמשיך בנסיעה בדרך נופית הררית אל טאקאימה, בירת האלפים היפנים. העיר טאקאימה שכמעט ולא נפגעה במלחמות, שימרה בצורה יוצאת מן הכלל על צביונה היפני המסורתי. נסייר בעיר העתיקה של טאקאימה ונגיע אל מלוננו בעיר. לינה בטאקאימה.
יום 9 | 10.4 |
טאקאימה - מטסומוטו
נפתח את הבוקר בחוויה יפנית אותנטית ונבקר בשוק הבוקר מיאג'וואה המגוון וההומה בו נמכרת תוצרת כפרית משובחת, מזכרות, מלאכות יד, אלכוהול, ממתקים ועוד. משם, ניסע לבקר במוזאון מרכבות האלים בו המרכבות עשויות עץ ומקושטות בזהב. המרכבות הן חלק ממסורת יפנית עתיקת יומין. פעמיים בשנה, בפסטיבלי האביב והסתיו, מוציאים את המרכבות לרחובות העיר בתהלוכה ססגונית. נפרד מטאקאימה וניסע אל העיירה מטסומוטו (matsamoto) המפורסמת בשל הטירה השחורה שנבנתה במאה ה 16 ושימשה את הסמוראים במשך מאות שנים. נערוך סיור בטירה שהיפנים מכנים אותה בחיבה "העורב השחור" שהיא אחת הטירות השמורות ביותר ביפן ואחת הגדולות שבהן. לאחר הביקור בטירה נמשיך לאזור פוג'י, שם נלון לקראת יום מיוחד שמחכה לנו מחר. לינה בפוג'י.
יום 10 | 11.4 |
הר פוג'י - אגם האשי
לאחר ארוחת הבוקר נצא ליום טיול מקיף בטבע היפני. ניסע לעבר הר פוג'י - "האייקון של יפן". הפוג'י הוא הר געש פעיל, שהתפרץ לאחרונה ב - 1770 ומתנשא לגובה 3700 מטרים. כיפתו המושלגת נראית למרחוק. ההר תופס מקום חשוב בתרבות ובדת השינטו היפנית. במידה ותנאי מזג האוויר יאפשרו ובמידה ויתאפשר, נגיע עד לתחנה מספר 5 שלמרגלות הכיפה המושלגת.
נמשיך לעבר האזור הגעשי, בו מבעבעים מעיינות וקיטור על צלע ההר, (ביפן עשרות הרי געש רובם פעילים). לאחר הביקור נגיע אל המוזיאון הפתוח לפיסול של האקונה. המוזיאון שוכן בין הרים מיוערים ובנוף מרהיב. לאחר מלחמת העולם השניה, ביוזמת פסלים יפניים, הוזמנו פסלים מכל העולם להציג את יצירותיהם במוזיאון. ביניהם, גם האמן הישראלי יגאל תומרקין הוזמן לקחת חלק בפרוייקט ויצירתו מוצגת במוזיאון. במוזיאון מוצגים גם ציורים של ציירים ידועי שם ובהם פאבלו פיקאסו. לאחר הביקור במוזיאון ניסע אל אחד מחמשת האגמים שמסביב להר פוג'י: אגם האשי. נשוט באגם המוקף גבעות מיוערות, כאשר הר פוג'י המושלג נשקף מרחוק. במהלך השייט נצפה גם על שער המקדש הצבוע אדום על רקע היער ומי האגם. לאחר מכן, ניסע לטוקיו, עיר הבירה המדהימה של יפן.
יום 11 | 12.4 |
טוקיו – האי אודאייבה
בוקר טוב Tokyo! טוקיו היא כרך אדיר ומרתק וגם נמנית עם הערים הגדולות בעולם. חרף היותה עיר עולם תוססת ומודרנית עם גורדי שחקים ומרכזי קניות ועסקים, מצליחה הבירה היפנית לשלב בין מודרניזציה מחד למסורת מאידך. לצד הבניינים העצומים עטורי הפלדה והזכוכית המזכירים במידה רבה את האחות מהמערב, מנהטן, ניתן לראות בטוקיו גם בתי עץ, חנויות לממכר מזכרות מיוחדות, ומסעדות קטנות וצנועות המגישות אוכל יפני מסורתי. התוצאה: עיר גדולה ומודרנית בניחוח יפני אוריינטלי.
מיד לאחר ארוחת הבוקר ניכנס אל החוויה של בירת יפן נעלה לתצפית על העיר ממרומי מגדל מטרופוליטן וכך נוכל להבין כמה עצום הוא גודלו של כרך זה. בתום ביקורנו במגדל, נחצה את העיר ההומה ונגיע אל האי המלאכותי, אודאייבה. השטח הנרחב נכבש כולו מן הים ונבנה כאן רובע חדש של בנייני משרדים ומסחר. נערוך סיור פנורמי, נתרשם מקו הרקיע של העיר הענקית ונחלוף על פני דגם מוקטן של פסל החרות שהוענק על ידי עיריית ניו יורק כמחווה של פיוס לאחר מלחמת העולם. לאחר ארוחת הצהרים נצא לביקור באחד המקדשים החשובים ביותר ביפן: מקדש מייג'י, לזכרו של הקיסר שאיחד את יפן ב - 1860 ופתח את המדינה להשפעה וטכנולוגיה מערבית - תהליך שתוך זמן קצר הביא את יפן למעמד של מעצמה כלכלית. המקדש הוא של דת השינטו, הדת הרווחת ביפן, שבמרכזה נמצאת סגידה ל"קאמי "- אלים פשוטים, רוחות טבע והיופי האלוהי. המקדש ממוקם בלב יער של עצי מידות בלב העיר. נבקר ב"רחוב הצעירים" הסמוך - הארג'קו ברחוב אומוטסנדו היוקרתי הצמוד אליו. בתום הביקור נגיע אל בית המלון ללינה. לאלו שעוד רוח הטיולים פועמת בהם, נצא עם מדריך הקבוצה בתחבורה ציבורית אל אחד ממוקדי הבילויים בעיר - חוויה יפנית בפני עצמה.
*במהלך ביקורנו בעיר, נהנה מהשתתפות בסדנת סושי - מתנת דיסקברי!
יום 12 | 13.4 |
ניקו
לאחר ארוחת הבוקר, ניסע לניקו, עיר השוכנת בלב נופי הרים, יערות ומפלים. ניקו היא אחת הערים המפורסמות והמתוירות ביותר יפן. באזור העיר שוכן המאוזולאום המפואר של השוגון טוקוגווה אייסו אשר בראשית המאה ה -17, איחד את יפן וקבע את בירתו באדו, היא טוקיו של היום. המאוזולאום הוא חלק ממכלול מקדשי טושוגו המפוארים והגדולים יחסית למקובל ביפן, ועבודות גילוף העץ שבמקדשים הן בגדר יצירות פאר. בלב מתחם המקדשים הגדול במקדש ניצב פסל שלושת הקופים החכמים שהפך לסמל מוכר בעולם כולו. נבקר במתחם המקדשים אשר יער העבות המקיף אותם מוסיף לאווירתם המיוחדת ונראה גם את אגם צוזנג'י, השוכן למרגלות הר געש רדום ונבקר במפלי קגון השוצפים. בתום יום הטיול המהנה ניסע חזרה לעיר הבירה טוקיו ונצא לארוחת ערב חגיגית שתחתום את יום הטיול האחרון שלנו ביפן.
יום 13-14 | 14-15.4 |
טוקיו - תל אביב
לאחר ארוחת הבוקר נצא אל שדה התעופה נריטה ונטוס דרך יעד ביניים לישראל. ננחת בתל אביב אחרי חצות, עמוסי חוויות וזיכרונות בלתי נשכחים מ"ארץ השמש העולה".