פריז - מדריך תיירות

פנים רבות יש לפריז. בכנסיותיה ובאתרים ההיסטוריים היא רווית דת ומיתולוגיה, בבתי הקפה היא אינטלקטואלית ומהפכנית, בתעלות הביוב היא אפלה ומושחתת ויותר מכל: פריז היא העיר הרומנטית ביותר בעולם. סיור באתרי החובה בעיר האורות.

מאת: צוות דיסקברי
 

 תיירות - אתרי חובה

משער הנצחון, דרך פלאס דה ווז' ורובע האמנים - פריז מציעה עולם ומלואו של 'אתרי חובה' מחד, ואתרים חבויים מהעין מאידך. למי שהגיע לעיר לביקור בזק, הכנו מדריך קצר לאתרים שאין להחמיץ. לגזור ולנצור.

שער הנצחון (Arc de Triomphe) – השער המפורסם בעיר, הניצב בגאון בלב כיכר האטואל. מי שרוצה יכול לטפס לראש השער, להשקיף על העיר ולחוש את הקצב שלה. 

מגדל אייפל (Tour Eiffel) – המבנה המרשים נבנה בשנת 1889, לציון 100 שנה למהפכה הצרפתית.  המגדל  מתנשא לגובה של 321 מ' ומאז נבנה בקרו בו למעלה מ-200 מליון מבקרים. 

כיכר קונקורד (Place de la Concorde) - כיכרות היפות בפריז, במרכזה נמצא אובליסק מרשים שכיפתו עשוייה זהב. בעבר נקראה כיכר המהפכה, ובה הוצאו להורג מלוכנים רבים ביניהם, המלכה מארי אנטואנט שהמציאה את הביטוי 'אם אין לחם תאכלו עוגות'.

המונמרטר - רובע אמנים ציורי שנחשב לאתר חובה לכל תייר על אף היותו ממוסחר לעייפה. ברובע גלריות, חנויות, בתי קפה ואווירה תוססת, צעירה ומזמינה. בלבו של הרובע ממוקמת כנסיית הלב הקדוש (Basilique du Sacre Coeur) ממנה ניתן לצפות על העיר כולה. 

קתדרלת הנוטרדאם (Cathédrale Notre-Dame de Paris) - קתדרלה גותית מרשימה שנחשבת ליצירת מופת ארכיטקטונית. הכנסייה הממוקמת באי איל דה לה סיטה,  מהוה מרכז דתי חשוב ותחת גגה התקיימו טקסים חשובים לאורך ההיסטוריה, ביניהם המלכת הנרי השישי, מלך אנגליה למלך צרפת (1430). 

הרובע הלטיני (Quartier Latin) – הרובע הידוע מולם,  השוכן בגדה השמאלית, ומשתרע משדרות סן ז'רמן ועד גני לוקסומבורג. הרובע התפרסם הודות לבתי הקפה האלגנטיים שבו, שבין קירותיהם התגודדו אינטלקטואלים ובוהמיינים רבים, שהקנו לאזור את אופיו הצבעוני והתוסס. כיום נחשב הרובע למוקד בילוי מהמעלה הראשונה.  

פלאס דה ווז' (Place des Vosges) - הכיכר היפה והרומנטית מבין הכיכרות הרבות של פריז. בלב הכיכר גן אלגנטי, ומסביב לה חנויות יוקרה, גלריות אמנות ובתי קפה רבים שמאכלסים את אצולת הממון הפריזאית. הכיכר מהווה את תחילתו של רובע המארה המשופע אף הוא באתרי בילוי אופנתיים, בוטיקים יוקרתיים וחנויות אלגנטיות.

שדרת השאנז אליזה (Avenue des Champs-Élysées) - השדרה המפורסמת ביותר בעולם.. השדרה נקראת על שם ארמון האליזה השוכן בחלקה התחתון. הארמון ניתן במתנה למדאם פומפדור, פילגשו של לואי ה-15, וכיום הוא משמש משכן לנשיאי צרפת. בתחומי השדרה הרחבה בוטיקים יוקרתיים, בתי קפה ומסעדות. השדרה נחשבת לחלון הראווה של פריז ובקצה ממוקם שער הניצחון. 

מוזיאון הלובר, אחד מסמלי העיר צילם: גיא נוימן
מוזיאון הלובר, אחד מסמלי העיר צילם: גיא נוימן


טיול - בעקבות אמנים

אדית פיאף ואיב מונטאן, השחקנית סימון סניורה, הפילוסוף ז'אן פול סארטר, הצייר פאבלו פיקאסו הסופר ויקטור הוגו ואמנים רבים אחרים – כולם היו בניה של פריז,  וכולם יצרו בה את מיטב יצירותיהם. 

איב מונטאן וסימון סניורה – אחד מהזוגות המפורסמים בעולם, ששמם, פרצופם ובעיקר נפתולי אהבתם, שמשו חומר גלם לכל כותב או עיתונאי באשר הוא. כיום נחים השניים מנוחת עולמים בבית הקברות המפורסם בעולם, ברובע ה-20, הפר לאשז (Pere Lachaise), שהפך לאתר עלייה לר גל בעיקר בשל יופיו, הגן המטופח וחלקות הקבר של שועי העולם ועשיריו. "דיירת" מפורסמת נוספת שקבורה בפר לאשז היא השאנסיונרית אדית פיאף שקולה הדרמטי וסיפורי האהבה ב'כיכובה' הדרמטיים לא פחות, הפכו לשיחת היום. קברה מהווה אתר עלייה לר גל לאלפי מעריצים שבאים לראות מקרוב את מקום מנוחתה של האשה שבחייה לא ידעה כמעט אף יום של מנוחה. 

הבית של ויקטור הוגו - ב-1902, כחלק מציון 100 שנה להולדתו של הוגו, נפתח ביתו של הסופר ויקטור הוגו, כמוזיאון בבעלות העירייה. הוגו התפרסם כאחד היוצרים החשובים במאה ה-19, לא מעט בזכות ספרי מופת כמו "הגיבן מנוטרדם" ו"עלובי החיים" – שתי יצירות שזכו להיכנס לפנתיאון התרבותי לאומי ואף להפוך לאופרות מפרסמות. בביתו של הוגו, הממוקם בפלאס דה ווז' (הרובע ה-4) נשאר הריהוט המקורי, מכתבים ואפילו כתבי יד. 

פריז בשלכת. צילם: גיא נוימן
פריז בשלכת. צילם: גיא נוימן
 

מוזיאון רודין - המוזיאון, המוקדש לאחד הפסלים הגדולים בהיסטוריה - אוגוסט רודין. המוזיאון שוכן במבנה Hôtel Biron ברובע ה-7, שם נולדו כמה מיצירותיו הידועות. בגן המוזיאון ממוקמות היפות ביצירותיו, לרבות האדם החושב, הנשיקה, חווה ושערי הגהינום. 
רודין התפרסם בחוגי האמנות הפריזאיים בסוף המאה ה-19 כאשר הצליח ליצור פסלים ששילבו בין הסגנון הקלאסי והסגנון הרומנטי. אופיו הסוער וחיבתו למנעמי החיים ולנשים באו לידי ביטוי ביצירותיו הנועזות. במוזיאון חדר המוקדש ליצירותיה של קאמי קלודל, תלמידתו שהפכה לימים לאהובתו ולאישה ששימשה מוזה לרבים מפסליו. סיפור האהבה הסוער בין השניים, בסופו לקתה קלודל במחלת נפש, הונצח בסרט "קאמי קלודל", בכיכובה של השחקנית איזבל אדג'אני. החדר המוקדש לה וליצירותיה מפצה מעט על השנים בהן נדחקה הצידה לטובת נשים חדשות בחייו. 

מוזיאון פיקאסו - המוזיאון, שמתאים לא רק לאוהבי אמנות או פיקאסו, שוכן ברובע מארה במבנה המרהיב Hotel Sale שנבנה במאה ה-17 וכולל למעלה מ-3,000 יצירות של אחד האמנים המפורסמים בעולם, לרבות ציורים, רישומים, איורים, פסלים וכן תמונות מחייו. 
הציורים מוצגים בסדר כרונולוגי ומשולבים בתיעודים היסטוריים השופכים אור על עבודותיו. כמו כן מוצגות יצירות של בני תקופתו של פיקאסו, ובהן של סזאן ומאטיס, תוך הצגת ההשפעות ההדדיות. 

סיור וסיפור - הסופרים סלין, רילקה, ז'ורז' סימנון, ז'אן קוקטו ואפילו הנרי מילר יצרו וכתבו בפריז. מי שמעוניין להתחקות אחר עקבותיהם מוזמן לפקוד את הספריה הציבורית שבמרכז פומפידו ממנה יוצאים סיורים מודרכים (שעה עד שלוש שעות)  בימי ראשון ורביעי בשעות הצהריים.

 
בילוים וחיי לילה

מועדוני הלילה נחשבים לגולת הכותרת של הסצנה  הפריזאית הלילית. מידי ערב מועלים על בימותיהם מופעים מושקעים ומקצועיים שאינם מביישים אף תיאטרון בעולם.  הנה כמה המלצות. 

פרדייז לטינו (Paradis Latin) - אחד המועדונים הוותיקים בעיר. במועדון מיטב הטאלנטים בתחום המשחק, השירה וכמובן הריקוד, שמתנועעים לצלילי התזמורת ומפגינים ביצועים מרהיבים. ארוחת הגורמה המוגשת והעיצוב האלגנטי משלימים את התמונה.

הלידו (Lido) – מוסד וותיק וידוע הממוקם בשאנז אליזה (הרובע ה-8). ב"תפריט": ארוחת ערב, ריקודים, והצגה ראוותנית עם קוסמים אקרובטים ורקדניות חינניות. הכניסה ללידו איננה זולה אבל בהחלט שווה.

מולין רוז' (Moulin Rouge) – מועדון לילה ברובע ה-18, שמוצגות בו מידי ערב הופעות קברט משובחות עם מיטב רקדני פריז. בעבר היווה המועדון מקום מפגש לאריסטוקרטים הפריזאיים של המאה ה-19. המועדון התפרסם הודות לרקדניות הקאן קאן החטובות שלו, וצבר קהל מעריצים קבוע שנמנה על שועי פריז ואציליה.

קרייזי הורס (Crazy Horse) – מאושיות מועדוני הסטריפטיז בעולם. מי שמצפה לפיפ שואו צפויה לו אכזבה קטנה: למרות המופע הנועז, מדובר בהופעה סולידית וסטרילית למדי. מומלץ לתפוס מקום מראש על הבר, ולהיכנס לאווירה בסיועם של כמה משקאות.  

בית האופרה (Opera Garnier) – בילוי בבית האופרה הותיק של פריז (הרובע ה-9) מהווה את אחד משיאי הביקור בעיר האורות: תחת גגו של המבנה המרשים ששופץ בשנים האחרונות, מועלים מידי ערב מופעי אירופה עם גדולי הטנורים בעולם, המבוססים על קלאסיקות ידועות כמו 'עלובי החיים', 'פאנטום האופרה', 'הגיבן מנוטרדם ועוד.   

לה רקס קלאב (Le Rex Club) – אם תרצו מדובר במועדון בסגנון 'האומן' המיתולוגי אם תרצו מדובר במועדון להמונים שתחת גגו מתקיימים ערבי טכנו והאוס שהפכו לשם דבר. המקום יכול להכיל מאות אורחים (כ-700) והתוצאה בהתאם: יפים ויפות, צעירים וצעירות שרוקדים בצמידות זה לצד זו. עוד במקום: בר מרשים עם מבחר משקאות ועמדות תצפית למי שרוצה לספוג קצת מהאווירה. 

סיטאה (Cithea) - דאנס בר הממוקם ב'שיינקין' של פריז: רחוב אוברקמפף (Oberkamp) שהפך לדבר הכי חם בשטח. מידי ערב אפשר למצוא שם הופעה חיה עם מוסיקה מכל הסוגים בדגש על ג'אז. אווירה חמימה ומוסיקה מצויינת.
 
לה סאנסט (Le Sunset) - מועדון לילה ששומר על מעמדו כמועדון החם והאופנתי בפריז, בעיקר הודות לקהל שפוקד אותו, המורכב בעיקר  ממוסיקאים, שחקני קולנוע וטלוויזיה וסתם חובבי ג'אז. גם המועדון הזה ממוקם ברובע ה-1, במרתף אפוף אדי אלכוהול ועשן סיגריות  ומתקיימים שם מופעי ג'אז, פאנק ומופעים של מוסיקה לטינית. במקום יש בר עשיר ומסעדה.
כתובת:  60 Rue Des Lombards 

קפה דה לה פה (Café de la Paix) - בין בתי הקפה המיתולוגיים  בעיר ניתן למנות את שנחשב לאחד המוסדות הוותיקים, מעוזם של בוהמיינים מזדקנים וצעירים שבאים לקפה הזה, שבין קירותיו ישבו סופרים, ציירים, משוררים ופילוסופים. בסך הכל מדובר בבית  קפה שנראה כמו כל בתי הקפה בפריז, אבל ההיסטוריה הארוכה שלו וניחוחות העבר הרומנטי, מושכים אליו המוני מבלים שבאים לראות ובעיקר להיראות. 

קפה פלור (Café de Flore) - מוסד מיתולוגי נוסף שאין בלתו, הוא קפה פלור האלגנטי. תור הזהב של בית הקפה הזה היה בשנות החמישים' כאשר בין אורחיו הקבועים היו ז'אן פול סארטר, הסופרת סימון דה בובואר והשאנסיונרים הגדולים איב מונטאן וז'ולייט גרקו. בין קירות הקפה הזה, על עשרות כוסות של אספרסו ועשן סיגריה כחלחל, התנהלו דיונים סוערים, נרקמו אהבות ונפרדו זוגות. 
 

קניות ושווקים 

סיור בפריז לא יהיה שלם מבלי לפקוד כמה מהשווקים ומרכזי הקניות בעיר האורות. הנה כמה המלצות: 

שווקים 

שוק מופטרד (Mouffetard) - בין השווקים הרבים בפריז נחשב שוק מופטרד הממוקם ברובע ה5, לאחד השווקים המעניינים בעיר לא רק ב גלל הסחורה, אלא בעיקר הודות לאווירה הצעירה, הסטודנטים הרבים הפוקדים אותו  ובתי הקפה מסביב. השוק פעל בימים ראשון - שלישי בין השעות 7:00-13:00. 

השוק הסיטונאי – זהו השוק הסיטונאי בעיר עם מבחר אדיר של סחורה: כל מאכל או מוצר שאי פעם חלמתם עליו נמצא בשוק הזה, והכל מסודר כמו למסדר קפדני במיוחד. שווה להקדיש לו לפחות כמה שעות. 

שוק הפשפשים (Marche aux Puces Clignancourt) - שוק הפשפשים הכי גדול של פריז שתחת קורתו פועלים 16 שווקים נפרדים. זה המקום לחפש – וגם למצוא – מציאות, עתיקות ומתנות לחברים. 


בתי כלבו ומרכזי קניות 

גאלרי לפאייט (Galeries Lafayette) – בית הכלבו  שוכן במבנה מרהיב ברובע ה-9, עם גג מעו גל ובו מוצרים מתחומים שונים: ביגוד, הנעלה, כלים לבית ועוד. מומלץ לפקוד אותו בעונות הסיילים ולצאת משם עם כמה רכישות חדשות במחיר מצחיק. 

לה סאן מאריטן (La Samaritaine) - בית כלבו ענק הממוקם ברובע ה-1, ובנוי משני בניינים: באחד ניתן למצוא צעצועים, משחקים ובובות, ואילו בשני ניתן למצוא מוצרים ומותגים למבוגרים. 

פרנטאן (Printemps) – בית הכלבו ברובע ה-9, שחזיתו מעוטרת בפרחי ענק, מציע מבחר אדיר של מוצרים וחידושים מעולם הטיפוח והיופי. גן עדן לחובבי הז'אנר. 

טאטי (Tati) - הרשת הזולה בעיר, שמציעה מוצרים מכל תחום במחירים מצחיקים ממש. הסניף הגדול שלה ממוקם בכיכר פיגאל, ואם תחטטו היטב תצאו עם פריטים מעניינים במחירים השווים לכל נפש. 


מעדניות

הפושון (Fauchon) – אחת המעדניות הידועות בפריז ובעולם כולו הממוקמת ברובע ה-8 סמוך לכיכר מדליין. כל מעדן שתעלו בדעתכם נמצא כאן: הסחורה מובחרת, הסדר מופתי והמעדנים מפתים ומזמינים. 

הדיאר – האחות הקטנה של הפושון, הממוקמת ממש ממול. המעדנייה מציעה סיור קולינארי מרתק בין אגפי הבשרים המעושנים, הפירות האקזוטיים והריבות הנפלאות שמיוצרות כאן מכל דבר כמעט, והן טעימות להפליא. 

פריז בלילה. צילם: גיא נוימן
פריז בלילה. צילם: גיא נוימן
 

טיול -  אתרים מסביב לפריז

מסביב לפריז יש לא מעט אתרים, עיירות וכפרים שמציעים טיול ר גלי נעים באווירה שלווה ורוגעת, המהווה ניגוד גמור לטיול בפריז.  הנה כמה מהם. 

רובע לה דפאנס – ניו יורק בפריז: רובע לה דפאנס הממוקם במרחק של 3 ק"מ ממערב לרובע ה-17, מהווה ניגוד גמור לפריז 'הקלאסית' על רבעיה העתיקים. הרובע הוא מעין ניו יורק הקטנה, ובו גורדי שחקים עצומי מימדים, בנייני ענק השייכים לתאגידים החזקים בצרפת, ומרכזי קניות אולטרה מודרניים. מלבדם ניתן לראות ברובע יצירות ארכיטקטוניות מרהיבות בנויות בסגנון חדיש ומודרני: גראנד אש (השער הגדול) מייצג נאמנה את הז'אנר: זוהי מעין קובית ענק חלולה העשוייה משיש לבן וזכוכית. עוד ברובע: כיכר דפאנס וטיילת הגנרל דה גול שיוצרים יחד מדרחוב שוקק בו נמצא גן עם 70 פסלי ענק וציורי קיר. 

עמק הלואר 

בלואה (Blois) – עיר עתיקה מימי הביניים הממוקמת על שפת נהר הלואר. במרכזה ניצבת טירת בלואה המרשימה שבקומה הראשונה שלה התגוררו שני דיירים מפורסמים:  קתרין דה מדיצ'י ופרנסואה הראשון. 

טור (Tours) - במרכז טור העתיקה שנבנתה בתקופה הרומית (על כך מעידים שרידי נחומה המקיפים אותה),  ממוקמת פלאס ז'אן ז'ורס - הכיכר ממנה יוצאים רחובותיה הראשיים של העיר. אתר מפטרסם נוסף הוא קתדרלת סן גאטיין, המפורסמת בזכות הויטראז'ים שבה. 

המלצות - מומלץ לערוך בעמק טיולי אופניים וטיולים ר גליים. אחד המסלולים המפורסמים הוא Grande Randonnee 3, הכולל נופים ציוריים ועובר בחלקו הגדול במקביל לנהר הלואר. 

ורסאי – ספק רב אם מישהו היה שומע על העיירה ורסאי, הנמצאת במרחק של 23 ק"מ מפריז, לולא היה ממוקם בה הארמון המפורסם בעולם: ארמון ורסאי. למעלה משלושה מליון מבקרים פוקדים את הארמון מדי שנה ולא בכדי: מדשאות הענק, הגן המעוצב לתפארה, וכמובן הארמון עצמו (שאטו דה ורסאי)  נחשבים למוקד משיכה עבור תיירים מכל העולם,  שבאים להתרשם מקרוב כיצד חיו מלכי צרפת בשנים 1682-1789.  הפאר, העושר וההדר המציצים מכל פינה במקום, ממחישים חיי הפאר והמותרות שהיו מנת חלקם של דיירי החצר,  והיוו ניגוד משווע לחייהם של מיליוני הצרפתים שחיו בדלות ובעוני משך מאות שנים.

ג'יברני - במרחק כ-80 קילומטרים מפריז בחבל נורמאנדי, נמצא ג'יברני, הכפר בו העביר הצייר קלוד מונה את מרבית שנותיו. בשנת 1980 הפך הבית והגן הצמוד לו למוזיאון, ומאז פוקדים את ביתו של הצייר כחצי מיליון מבקרים בשנה. כשמגיעים לכפר מבינים מיד מדוע בחר בו מונה כמקום מגוריו: הבתים העתיקים הקטנים, הגינות הפורחות בשלל צבעים, האוויר הנקי והשקט האופף את המקום יכולים לשמש לכל אמן השראה.

אונפלר – עיירה ציורית הנמצאת במרחק של 200 ק"מ מפריז ומהווה יעד מושלם לטיול יומי. העיירה משתרעת סביב הנמל העתיק, בוייה באסאן, שבעבר שימש את דייגי האזור וכיום עוגנות בו בעיקר יאכטות פאר. המסורת הימית המפוארת של אונפלר, מוצגת במוזיאון הימי בעיירה בו נמצאים דגמים מוקטנים של ספינות דיג, כלי עבודה ששמשו את בוני האוניות ועוד.

מון סן מישל - העניין העיקרי במון סן מישל (כ-250 ק"מ מפריז)  מתרכז במנזר הממוקם בפסגת ההר (מון – הר) ונחשב לפנינה ארכיטקטונית מרשימה במיוחד: המבנה מורכב מכמה בניינים, על גגו צריח דק ובראשו פסל נחושת מוזהב. תופעת הגאות והשפל, הבאה לידי ביטוי במלוא עוצמתה באי המרשים הזה, נחשבת לאטרקציה נוספת באי: ההפרש בין הגאות לשפל הנו שש שעות בדיוק, כאשר בזמן השפל אפשר להתהלך על החול, לאסוף צדפים, קונכיות וסרטנים קטנים. בשעת הגאות כאשר גלי הים משתלטים על החוף – המראה מכושף באמת. מומלץ להתבונן בתופעת הגאות מלמעלה, על מנת לא להתרטב ולהיסחף לים (השחייה במי האוקיינוס הקרים עלולה להיות חוויה לא נעימה ולעיתים אפילו מסוכנת). 


בתי מלון

פריז מציעה למטיילים שפע של בתי מלון. לפניכם המלצות לכמה מבתי המלון בעיר, בכל רמה ולכל כיס:

מלונות זולים

Welcome Hotel - מלון חביב, שמיקומו, ברחוב סן ז'רמן, הפך אותו לפופולארי במיוחד. המלון ממוקם סמוך למוזיאונים הידועים, בהם הלובר והאורסיי ונמצא במרחק הליכה קצר מגני לוקסמבורג וכנסיית נוטרדאם. עוד בקרבת המלון שווקי רחוב ססגוניים. המלון מעוצב בעיצוב צבעוני וחמים עם תמונות שמן ורהיטי עץ כבדים. על חדר זוגי תשלמו 99 אירו ללילה. 

Hotel Saint - Honore - המלון מתהדר אמנם רק בכוכב אחד, אך אל דאגה, הוא נעים, ומסביר פנים ולאחרונה אף עבר שיפוץ יסודי. המלון ממוקם בלבו של הרובע הראשון, והוא נמצא בסמוך למוזיאון הלובר וגני הטוולירי. יש בו ארבע קומות בלבד – מה שמוסיף לתחושת החמימות והאינטימיות. גם התשלום, 74 אירו ללילה, מעניק למלון עוד כמה נקודות זכות.

Victoria Hotel - יתרונו הגדול של המלון הוא מיקומו: המלון שוכן באזור האופרה המתויר ונמצא במרחק הליכה מבית האופרה המפורסם והחנויות הגדולות הנמצאות בקרבת מקום. 
המלון מציע חדרים בסיסיים ברמה של 2 כוכבים עם מיטה, ארון, שירותים ומקלחת. בחלק מהחדרים תמצאו אמבטיות בחדרי הרחצה בהן תוכלו לבלות שעה קלה של נחת אחרי השיטוט האינסופי בשדרות העיר ורחובותיה.

מלונות בינוניים 

Hotel Stella Etoile - המלון המקסים והביתי הזה ממוקם ממש ליד משער הניצחון. כבר בלובי חשים באווירה חמימה ונעימה. הכורסאות מרופדות בעור, הבר מעוטר בתמונות ופרסומות ישנות וצבעוניות ולמרות המיקום המרכזי, המלון שקט להפליא. החדרים מעוצבים בסגנון מינימליסטי ומודרני. המחיר בהתאם לחדר. עבור חדר זוגי סטנדרטי תיפרדו מסכום של כ-150 אירו ללילה. 

Hotel Dauphine Saint Germain - מלון יפה ומרשים, המשלב ארכיטקטורה מהמאה ה-17 עם אבנים חשופות ורהיטים מעץ אלון, ממוקם בלב הסצינה ההיסטורית והתרבותית ברובע הלטיני. מהמלון אפשר לצאת לטיול בבוליבאר סן ג'רמיין' בוליבאר סן מישל, כנסיית הנוטרדאם והלובר. בכל החדרים יש מלבד אבזור סטנדרטי גם מיזוג אוויר. 

מלונות יקרים 

Hotel Relais Saint Jacques - אם הפרוטה מצויה בכיסכם, המלון הזה יכול להיות בחירה מצוינת. סן-ז'ק הוא מלון דה לוקס מעוצב ויקר הממוקם בליבו של הרובע הלטיני. כל אחד מ-23 החדרים מעוצב בקפידה עם ריהוט אופנתי וציורים עתיקים. במלון יש מיזוג אוויר, ספרייה עשירה ושרות המרת מטבע.

מלון נפוליאון - המלון, הבנוי בסגנון הארט דקו, ספוג בהיסטוריה. בעברו התארחו בו אמנים ידועי שם ושחקני קולנוע מפורסמים, והשחקן ארול פלין אף כינה אותו "המקום". המלון שוכן במיקום מעולה: בסמוך לשער הניצחון, מספר דקות הליכה משדרות שאנז אליזה, מוקף בחנויות, מסעדות, ברים ואתרי בילוי. החדרים מעוצבים בסגנון ימי נפוליאון, נוחים, אלגנטיים וממוזגים. 


מסעדות

מי מכם שרוצה ליהנות מחוויה קולינארית פריזאית מבלי לקרוע את הכיס, יוכל למצוא את מבוקשו ולמלא את חיכו במבחר מטעמים מהמטבח הצרפתי המשובח. תקצר היריעה מלתת תיאור מקיף של מסעדות פריז אבל הנה לכם כמה מהמקומות המומלצים ששווה לבלות בהם ערב. 

La Coupole - בין המסעדות הגדולות בצרפת ומוסד היסטורי שנוסד ב-1927. המקום היווה נקודת מפגש לדורות של אמנים ואנשי רוח במאה ה-20 וממשיך לשמור על מעמדו עד היום- גם באיכות וגם במחיר. השירות מאוד מקצועי, אך בחוץ משתרך באופן תמידי תור בלתי נגמר של תיירים. למרות זאת, כדאי לפקוד את המקום ולו רק בשל האווירה וההיסטוריה.

Charter - אם אתם מעוניינים לטעום מהמטבח הצרפתי המשובח וליהנות מאווירה רומנטית ואלגנטית – זו המסעדה בשבילכם. המסעדה הוותיקה שוכנת במבנה ארכטיקטוני מעניין ומציעה לסועדים מטעמים מהמטבח הצרפתי הקלאסי. השירות מקצועי ולא מעיק והאוכל משובח.

CHEN - אם חשקה נפשכם בטעם אוריינטלי תוכלו לבקר במסעדה, ששוכנת ברובע ה-15 על גבול ה'פרונט סן'. העיצוב טעון שיפור, אך המיזוג במקום מהווה יתרון רציני. בתפריט תוכלו למצוא לצד מנות נחמדות של ירקות ממולאים, גם מעדנים פחות מערביים כמו ,למשל, מדוזה. מומלץ לבעלי לסת חזקה במיוחד.

כיאה למסעדה המציעה מטעמים מהמזרח הרחוק תוכלו למצוא מנות של עופות מתובלים בחריפות, טופו לצמחונים ופירות ים עסיסיים. אבל בל נשכח שאנחנו עדיין בפריז ואי אפשר שלא לציין את מנת הד גל המקומית - ר גלי הצפרדע. במסעדה היא מוגשת בטעם טבעי, מה שנקרא נטורל, בלי הרבה תבלינים, והיא נחשבת לאחת המנות המוצלחות בתפריט.

Foody's Salad Bar – מסעדה לצמחוניים וחובבי החסה. מיד עם הכניסה למקום תחושו כאילו הנחיתו אתכם בקליפורניה על תפריטי הבריאות - המסעדה מגישה מוצרים טריים מהשדה, מזנון מגוון וצבעוני של סלטים, מרקים מחממי עצמות וקינוחים חביבים ביותר. קחו בחשבון שהכל בשירות עצמי.

Bofinger Brasserie - הבראסרי הוותיק ביותר בפריז. מדובר במקום פריזאי קלאסי באוכל בסיסי וטעים. מומלץ לנסות את המנות המורכבות מפירות ים טריים המוגשים במגוון צורות וטעמים. בסופי שבוע וימי ראשון המקום מפוצץ ומי שרוצה ליהנות מהארומה ההיסטורית השורה על המקום מתבקש להזמין מקום מראש.


מוזיאונים

גם מי שמוזיאונים אינם כוס התה שלו בבקרו בארצות שמעבר לים, ייאלץ להודות כי קשה להתעלם או לדלג על המוזיאונים בפריז, או לפחות על הגדולים והחשובים שבהם. סיור תרבותי בעיר האורות.

מוזיאון הלובר - אחד המוזיאונים המעניינים בפריז ובכלל, השומר על היצירה המדוברת ביותר - המונה ליזה של ליאונרדו דה וינצ'י. בשנת 1190 היווה המבנה מבצר ובהמשך הפך למעונה של משפחת המלוכה, עד שב-1793 הוסב למוזיאון. הכניסה ללובר היא יצירת אמנות ארכיטקטונית מרהיבה בפני עצמה, הבנויה בצורת פירמידת זכוכית שמעצימה את התחושה כי מדובר בהיכל המקדש את האמנות.

במוזיאון נמצא אחד מאוספי האמנות המרשימים והעשירים בעולם, הכולל ציורים, פסלים וחפצי אמנות שנאספו במשך כ-500 שנה. בין השאר מוצגים במוזיאון חפצי אמנות שנוצרו בתרבויות עתיקות שפסו מן העולם כמו התרבות האשורית, היוונית והמצרית.
המוזיאון מחולק לארבעה אגפים, ועל מנת להתרשם מהאוסף המדהים של המוזיאון מומלץ בכל פעם לראות חלק אחר. המוזיאון פתוח בכל יום מתשע בבוקר ועד שש בערב, לבד מימי שלישי.

מוזיאון אורסיי - מוזיאון אורסיי נחשב למעוזם של הציירים האימפרסיוניסטים, והוא מהווה אתר חובה לחובבי הז'אנר. המוזיאון הממוקם ברובע ה-7 על גדות הסיין, שוכן במבנה ששימש בתחילת המאה ה-20 כתחנת הרכבת. השיפוץ המאסיבי שנעשה בשנת 1986 שמר על אופי המקום, והתוצאה שהתקבלה מצדיקה את מאמץ ההליכה הנדרש מהמבקרים. במוזיאון אוסף מרשים של ציורים ופסלים מהמאה ה-19 ותחילת המאה העשרים. 

האוסף הבולט מכולם הוא האוסף האימפרסיוניסטי שממוקם בקומה העליונה בעלת תקרת הזכוכית. האור הטבעי החודר לחלל התצוגה מאיר את הציורים המפורסמים שידועים בצבעוניותם העזה ובחיות הנשקפת מהם. בין השאר ניתן למצוא בקומה זו את ציוריהם של קלוד מונה, פיסארו, רנואר, דגה וסזאן. תמצאו שם גם את ציוריהם של סרה ואנרי מאטיס הנחשבים לציירים פוסט אימפרסיוניסטים.

מוזיאון קרנבלה (Carnavalet Musee) - המוזיאון ממוקם בשתי אחוזות עתיקות, והוא מציג את ההיסטוריה של פריז על כל הדרה. במוזיאון חדרים מפורסמים מתקופות שונות בתולדות העיר, המסודרים באופן כרונולוגי. בחדרים רהיטים, שטיחים, יצירות אמנות, בגדים, כלי בית וכדומה. בין החדרים ניתן למצוא כאן את חדרו של לואי ה- 15, את בית ונדל (de Wendel Hotel) מתחילת המאה ה- 20, ה גלריה של מאדאם דה Sevignes , הלובי של המלון המפורסם Hotel d'Uzes ועוד. 

מוזיאון הטבע (Naturelle Museum National d Histoire) - מוזיאון הטבע, שנפתח בשנת 1793, חרט על ד גלו שלוש מטרות: חקר ושמירה על הטבע, והדרכת אנשים בכל הקשור אליו. אז, בסוף המאה ה- 18, הובאו למקום חיות שהיו בבעלות קרקסים או נסיכים. כך, יכלו תושבי פריז לצפות לראשונה בחייהם בפילים, ג'ירפות, דובים ועוד מיני חיות אקזוטיות. היום במוזיאון ארבעה אגפים: בוטני, זואולוגי, מינראלי ושלדי. מומלץ לביקור לא רק לחובבי הטבע. 

הקונסייז'רי - ההיסטוריה של ה"קונסייז'רי" ארוכת שנים: בתחילה תפקד המקום כארמון המלך, ובמאה ה-14 כבית כלא. לפני המהפכה הצרפתית ישבו כאן כל האנשים שנחשדו בחתירת קשר נגד המלך. בזמן המהפכה התהפכו היוצרות, ונכלאו כאן לא פחות מארבעת אלפים בני אצולה, לפני שראשם נכרת בגיליוטינה, וביניהם המלכה מארי אנטואנט. היום יש במקום ארבעה אולמות הבנויים בסגנון גותי מהמאה ה-19, אך נותרו בו גם המטבחים, הכלא, חדר המשמר וחצר הנשים מהימים הרחוקים ההם. כל אלו הם תזכורת מצמררת להיסטוריה הקשה של המקום.  


פסטיבלים ואירועים

בפריז כמעט יום יום הוא חג. לפניכם סקירה קצרה על כמה מהאירועים הבולטים בעיר האורות.

כל הג'אז הזה - מדי שנה במהלך חודשי הקיץ (עד ה-30 ביולי) נערך בפריז פסטיבל הג'אז הגדול במהלכו נערכים בימים שבת וראשון, שלל מופעים מוסיקליים על טהרת הג'אז. החגיגות המוסיקליות נערכות בפארק פלורל (parc floral) היפהפה ומתקיימות החל מהשעה 15:30 אחר הצהריים. למי שמתכנן להאזין לקונצרטים מומלץ להגיע מספר שעות לפני תחילת האירוע על מנת לתפוס מקום טוב באמצע או בצל העצים. הכניסה לפסטיבל עולה בין 2 ל-4 יורו בלבד (דמי כניסה לפארקים) והיא תקפה למשך כל הפסטיבל. 
לפרטים נוספים: משרד התיירות בפריז route de la pyramide bois de vincennes טל': 33-155-942020+

רוק על הסיין - צרפת לא נחשבת למעוז של רוקרים כאנ גליה או ארצות הברית, אבל בכל זאת מדי שנה במהלך חודש אוגוסט נערך סמוך לנהר הסיין פסטיבל רוק עם מיטב היוצרים בתחום. החל מ-15:00 אחר הצהריים ועד 23:00 בלילה נערכים מופעים מוסיקליים על טהרת הרוק הכבד. להפנינג המוסיקלי מצט רפים דוכני אוכל, שתייה ובירה, ובעיקר אווירה של צ'יל אאוט. מלבד האזנה למוסיקה, זה המקום להתחכך האחד בשני ולשאוף אוויר מלא בניחוחות טבק, לא בהכרח מהזן החוקי.

קולנוע תחת כיפת השמיים - מדי שנה מתחילת יולי ועד ה-13 באוגוסט, נערך בפארק לה וילט פסטיבל קולנוע קיצי. הסרטים מוקרנים על גבי מסכי ענק תחת כיפת השמיים. בכל שנה נבחר נושא אחר לפסטיבל והסרטים המוקרנים עוסקים בו. כל הקרנות הסרטים נערכות בימים שלישי עד שבת ומתחילות בזמן השקיעה – מה שתורם לאווירה המחשמלת ומוסיף נופך רומנטי לפסטיבל כולו. הסרטים מוקרנים בשפת המקור, ומתורגמים לצרפתית. 

הפסטיבל הקלאסי הפתוח של פריז - בחודשים אוגוסט-ספטמבר מתאספים בפריז אמנים קלאסיים מצרפת ומרחבי העולם לפסטיבל מוזיקה קלאסית. הפסטיבל נערך בפארק פלוראל (Parc Floral) תחת כיפת השמים. השילוב של הפארק הפורח וצלילי המוזיקה הקלאסית מבטיחים אירוע מיוחד במינו. הכניסה בתשלום.

פסטיבל השוקולד של פריז - בסוף חודש אוקטובר ותחילת נובמבר מתקיימת בעיר חגיגה למכורים לשוקולד. בפסטיבל מתקיימות מבר תצוגות ופעילויות בשוקולד, פיסולים בשוקולד, איפור וצבעי גוף משוקולד ולקינוח: שוקולד. 

חג המוזיקה - הפסטיבל מתקיים מדי שנה ב-21 ביוני ובמסגרתו מופיעים אמני מוזיקה מכל התחומים – מהפילהרמונית של פריז ועד לראפרים, בפארקים, במוזיאונים בבתי הקפה, בפינות הרחוב, במסעדות ועוד. 


ילדים - אטרקציות וגני שעשועים

נוסעים עם הילדים? על מנת שהחופש לא יהפוך לעונש, לקטנו עבורכם כמה הצעות לבילוי וטיול עם ילדים.

ריגושים ושעשועים ביורודיסני - אז מה באמת עושים עם ילדים בפריז? נתחיל במובן מאליו. פארק יורודיסני הנמצא בפרברי פריז יעמוד במוקד נושאי השיחה של הצאצאים עד שלא תפקדו את המקום, וגם לאחר מכן. הפארק מחולק לכמה ארצות: הרחוב הראשי המכונה Main Street USA המסתיים בטירת היפיפייה הנרדמת; ארץ הגבול (Frontieland), המעוצבת בסגנון המערב הפרוע; ארץ ההרפתקאות (Adventureland); ארץ הפנטזיה (Fantasyland); וארץ הת גליות (Discoveryland). 

המתקנים המעניינים בפארק הם, בין היתר, רכבת ההרים "הרעם הגדול"; בית הרוחות המשעשע (Phantom Manor); רכבת "אינדיאנה ג'ונס" המהירה; הר החלל (Space Mountain) המפחיד, המבוסס על ספרו של הסופר הצרפתי ז'ול וורן "הטיסה לירח", ובו נוסעים בחושך מוחלט ברכבת הרים; וסרט התלת מימד "מותק הילדים התכווצו", במהלכו חווה הקהל חוויית כיווץ מרתקת.

הקטנים יותר ייהנו בארץ הפנטזיה, בביקור בטירת היפהפייה הנרדמת, או בעולמותיהם של פינוקיו, שלגיה, פיטר פן ועליסה בארץ הפלאות. בעונות השיא משתרכים בכניסה למתקנים תורים מתישים. אחת האפשרויות לחסוך זמן היא לקחת כרטיס FastPass בו רשומה שעה מאוחרת יותר, בה תוכלו להיכנס למתקן מבלי לעמוד בתור.

בסמוך ליורודיסני שוכן הפארק החדש יותר "אולפני וולט דיסני" (Walt Disney Studios), המציג את אחורי הקלעים של תעשיית סרטי דיסני. 
שעות פעילות: הפארק פועל 365 ימים בשנה. בימות הקיץ מ-9 בבוקר ועד 23:00. מתחילת ספטמבר ועד סוף יוני שעות הפתיחה הן 10 בבוקר עד 18:00.
הפארק נמצא כ-32 ק"מ מזרחית לפאריז. מומלץ להגיע לשם באמצעות ה-RER.

פארק אסטריקס - התשובה הצרפתית לפארק יורודיסני האמריקאי, היא פארק אסטריקס השוכן כ-36 קילומטרים מצפון לפריז (הפארק מחולק, כמו יורודיסני, למספר אזורים וכולל רכבות הרים ומתקני שעשועים. 
הפארק מממוקם ב-plailly, כ-30 ק"מ מפאריז. שעות פתיחה: מ-10:00 עד 18:00, בחודשי הקיץ ובחופשות מ-9:30 עד 19:00. הפארק סגור רוב ספטמבר ואוקטובר, ומנובמבר עד תחילת אפריל.

הפארק העתידני - פארק נוסף המרוחק יותר מפריז, ושוכן ממערב לה במרחק 90 דקות נסיעה ברכבת המהירה TGV, הוא הפארק העתידני הפוטורוסקופ.
כדאי להתעדכן באתר או טלפונית לגבי שעות הפעילות המשתנות ודרכי ההגעה האפשריות.


טיול אופניים

בתחילת כל חודש יולי מסתיים בשאנז אליזה מרוץ האופניים החשוב בעולם: הטור דה פראנס. פריז אומנם אינה ידידותית לאופניים כמו ערים אחרות באירופה, אבל אם חשקה נפשכם בטור דה פראנס פרטי משלכם, רכיבה על אופניים תחשוף לפניכם את פריז מזווית לא שגרתית. 

ברחבי פריז פרושים למעלה מ-300 קילומטרים של שבילי האופניים. ברחובות מסוימים בעיר שמורה התנועה בימי ראשון וימי חג להולכי ר גל, רוכבי אופניים ומחליקי רולר בליידס בלבד. בימי ראשון למשל, אסורה התנועה לרכב מנועי בין השעות 10:00 ל-17:00, ברציפי הגדה הימנית של נהר הסיין וברציף אורסיי שבגדה השמאלית.
סוכנויות רבות בעיר מציעות סיורים מודרכים או רק השכרת זוגות אופניים. אחת מסוכנויות אלה היא Cest Simple Paris
כתובת: 22 rue Alphonse Baudin
טלפון: 33148876001+.

הסוכנות משכירה אופניים רגילות או אופנים לזוגות, ומציעה סיורים מודרכים בתשלום. בין הסיורים המוצעים: "פריז עם הזריחה", החושף את השעות השקטות בהן העיר מתעוררת ופותחת יום חדש.

חברה נוספת העוסקת בסיורי אופניים מודרכים היא  Tours Fat Tire Bikes  , הפונה לתיירים דוברי אנ גלית. בין הסיורים המוצעים: סיור לילי יפהפה העובר בין היתר במגדל אייפל, הנוטרדאם, הרובע הלטיני, מוזיאון הלובר, השאנז אליזה ושער הניצחון.. פרטים בטלפון 33-0156581054+. הסיורים מתאימים גם למשפחות עם ילדים.
מפות של שבילי אופניים ניתן לקבל בלשכות המידע של עיריית פריז. 


טיסות ותחבורה

טיסות מגיעות לפריז מכל רחבי העולם, אל אחד משלושת שדות התעופה: שארל דה גול (Charles de Gaulle), המצוי כ-27 קילומטרים מצפון לפריז, שדה התעופה אורלי (Orly) – כ-16 קילומטרים מדרום לעיר, או שדה התעופה הקטן Beauvais, הקולט חלק מטיסות השכר (צ'רטר) הנוחתות בעיר.

רשת הרכבות המעולה של צרפת מחברת את פריז עם כל הערים הגדולות של אירופה. יש שש תחנות רכבת גדולות בפריז, כל אחת מהן מטפלת בתנועה לכיוונים שונים. רכבות ה-TGV  המהירות מעבירות מדי יום אלפי נוסעים מפריז לאמסטרדם ולבריסל. קו הרכבת ללונדון הוא עדיין אחד הקווים החמים והפופולאריים. הרכבות יוצאות מתחנת הרכבת הצפונית של פריז ומגיעות תוך שלוש שעות, דרך המנהרה הארוכה שמתחת תעלת למאנש, עד לתעלת ווטרלו (Waterloo International) שבמרכז לונדון.