כתבות     בתי מלון     מוזיאונים     אירועים     ילדים     כרטיס ביקור     מסעדות    

מסעדות בצפון - איטליה

מסעדות בצפון-איטליה זה תענוג אמיתי. כשחושבים על אוכל איטלקי, המחשבה מיד נודדת לארוחת ערב זוגית לאור נרות, כוס יין משובח ופסטה, אך למטבח האיטלקי יש הרבה יותר מה להציע מספגטי ברוטב בולונז


מאת צוות דיסקברי

 

בצפון איטליה, אחד האזורים הרומנטיים בעולם, ניתן ליהנות משיט בתעלות על גבי גונדולות בוונציה, מעיצוב ואופנה עכשווית במילאנו וכמובן מאוכל טוב ומיין משובח.

האוכל האיטלקי מגוון מאוד, ומורכב מהמאכלים המיוחדים לכל אחד ממחוזותיה של איטליה. באופן כללי ניתן לומר, כי באזור הדרומי של איטליה תוכלו למצוא הרבה שמן זית, עגבניות ומאכלי ים, ואםתבקרו בצד הצפוני של מדינת המגף תמצאו תפריטים מלאים בתבשילי קדירה ורטבים המכילים כמות נכבדה של שמנת ופרמזן.

מולים. צילום באדיבות מסעדת דאנטה, חיפה
מולים. צילום באדיבות מסעדת "דאנטה", חיפה

 

ביס לכל כיס

המסעדות באיטליה נחלקות לשלושה סוגים: אחד מהם הוא טרטוריה (Trattoria) - סוג של מסעדת פועלים, המגישה אוכל ביתי. המנות המוגשות בטרטוריות הן מנות פשוטות, בדרך כלל פסטה ברוטב עגבניות, ריזוטו ולפעמים גם מנות בשר וסלטים רגילים.

המחיר בטרטוריות נמוך, עובדה המושכת תיירים רבים שמעוניינים לטעום אוכל איטלקי אותנטי. ברוב הטרטוריות אין תפריט, והלקוחות מוזמנים ליהנות ממה שבושל באותו היום.


סוג נוסף של מסעדה היא האוסטריה (Osteria), שגם היא נכללת בהגדרה של מסעדת פועלים, אך בה ניתן גם למצוא תפריט. האוסטריה יקרה יותר מהטרטוריה, אך המגוון והשירות יותר טובים. כיום אין הגדרה מסוימת ל"אוסטריה", והן מתחלקות לטרטוריה או לריסטורנטה, על-פי גודלן.


הסוג השלישי והמפואר ביותר של המסעדות באיטליה הוא ה"ריסטורנטה" (Ristorante). אלו הן מסעדות רגילות בעלות תפריט עשיר ומגוון.

במסעדות האיטלקיות נוהגים להגיש מנות "מתאבנים" קלות. אלו הן מנות קטנות המוגשות לפני תחילת הארוחה.
 
המתאבנים מכונים באיטלקית אנטיפסטי (שפירושו:לפני הארוחה), או מזטי (Mazzetti). בין מנות האנטיפסטי תוכלו למצוא מאפים שונים, ירקות, פירות ים, פטריות מסוגים שונים, נקניקים ועוד.

לאחר האנטיפסטי תוכלו ליהנות מארוחה בת שלוש מנות הכוללת מנת פסטה, לזניה או מרק מינסטרונה כמנה ראשונה, מנה בשרית בתוספת ירקות כמנה שנייה, וקינוחים נפלאים כמנה אחרונה, כשהמוכרים ביותר הם עוגת הטירמיסו והפנה-קוטה.

 

חזה עוף בנוסח איטלקי. צילום באדיבות מסעדת פרנצסקה, ראשלצ
חזה עוף בנוסח איטלקי. צילום באדיבות מסעדת פרנצ'סקה, ראשל"צ

לאכול בבית של רומיאו

 

בוורונה, הידועה ביין הסואבה (לבן יבש) ובתבשילי הבשר המסורתיים שלה, ניתן ליהנות מארוחות משביעות שאינן יקרות, יחסית. אחת המסעדות הוותיקות בוורונה היא Osteria al Duca. המסעדה מכונה "ביתו של רומיאו", והאווירה במקום נעימה מאוד. מומלץ להזמין מקום מראש.

כתובת: Via Arche Scaligere 2 , ורונה

טלפון: 045-594474-+39

 

חובבי היין ייהנו מהמסעדה Bottega del Vino, הממוקמת במרתף יין ישן. זוהי מסעדה יקרה יותר, המציעה תפריט יינות מגוון לצד אוכל מצוין. המקום יפהפה, ואין ספק כי בקבוקי היין העתיקים שממלאים את המדפים, יצליחו לעניין גם את אלו שאינם חובבי יין מושבעים.

כתובת: Vicolo Scudo di Francia 3a , ורונה.

טלפון: 39-045-8004535+

אתר אינטרנט: bottegavini.it

  

רביולי תרד וריקוטה. צילום באדיבות מסעדת לוקה, הרצליה
רביולי תרד וריקוטה. צילום באדיבות מסעדת "לוקה", הרצליה


לא תצאו רעבים

מילאנו מצליחה לקלוע לטעמם הקולינארי של כל מבקריה: חובבי המזון המהיר ישמחו לגלות כי למילאנו יש הרבה מה להציע להם. רשתות המזון המהיר במילאנו ממוקמות סביב סטאציונה צ'נטראלה והדואומו. מאידך מציעה מילאנו למבקרים בה את מנת הפולנטה המסורתית - דייסה מקמח-תירס, המוגשת בד"כ כתוספת.

מי שמחפש דווקא ארוחה קלה על הבר, יוכל ליהנות מהארוחות המגוונות שמוצעות בברים של מילאנו, בכל יום מהשעה 17:00.

אם חשקה נפשכם באוכל ביתי, ובאווירה אותנטית ומשפחתית, תוכלו לאכול במסעדת Trattoria da Pino. במסעדה, הנמצאת במרכז מילאנו, תוכלו ליהנות מארוחה טובה ואולי אפילו להכיר חבר חדש, שכן כל אורחי המסעדה אוכלים יחד, סביב שולחן משותף.

כתובת: Via Cerva 14, מילאנו.

טלפון: 39-02-76000532+

  

אל תוותרו על המנה שבלעדיה ביקור באיטליה אינו מושלם – הפיצה.הפיצה הקלאסית היא מרגריטה, ואם תרצו לגוון, תוכלו לבחור בפיצה ארבע העונות, (קוואטרו סטג'יונה – Quatro Stagione), הכוללת ארבע תוספות. במילאנו קיימות שפע של פיצריות, אך את הפיצה הטובה ביותר באיזור סטאציונה צ'נטראלה תוכלו למצוא ב- Spontini Pizzeria.

כתובת: Via Gaspare Spontini, מילאנו

טלפון: 93-02-2047444+

אתר אינטרנט: www.pizzeriaspontini.it

 

האדום האדום הזה

 אי אפשר ליהנות מארוחה איטלקית אמיתית בלי יין טוב.איטליה היא אחת היצרניות המובילות בעולם בייצור יין, בפרט יין אדום. המחוזות פיימונטה וונטוהינם שניים מהמחוזות הגדולים ביותר באיטליה לייצור יין, וכדאי לבקר ביקבים השונים וליהנות מיין איטלקי אמיתי.

יקב Ascheri קיים משנת 1880 והוא נמצא ב-Braשבמחוז פיימונטה. באזור היקב פועלת מסעדה, ומי שרוצה ללון בין הכרמים יוכל להשתכן במלון הסמוך. במקום מתקיימים סיורים וטעימות יין לאורחי המלון.

כתובת: Via G.Piumati, 23, Bra

טלפון: 39-0172-412394+

אתר אינטרנט:www.ascherivini.it

 

 הקפה הטוב בעולם

אם מתחשק לכם ליהנות מקפה משובח בסיום הארוחה, אל תחמיצו את בתי הקפה של איטליה, בירת האספרסו העולמית. תשכחו מקפה נמס עם חלב ושניים סוכר. תרבות הקפה באיטליה מפותחת למדי ולמעשה מדובר כאן בסוג של טקס:האספרסו מגיע בסוף הארוחה ואם שותים אותו בין הארוחות, או בבוקר מומלץ לשתות אותו כמנהג האיטלקים בעמידה ("ברקו") בלגימה מהירה (זול יותר מקפה סביב לשולחן).

  

מידע נוסף על תיירות, נופש וטיולים באיטליה, ניתן למצוא באתר דיסקברי טיול עולמי