טיולים בגליל המערבי


 חרשים, כיסרא ושבי ציון ברחבי הגליל המערבי תמצאו את הנופים, חופי הים, האתרים, והאטרקציות – האהובים והמועדפים על המטיילים הישראלים.

מאת: צוות דיסקברי


טיול בסמטאות עכו, הנקרות שבראש הנקרה ורצועת החוף היפה שבין אכזיב לבצת יחשוף אתכם אל המרחבים הנושקים לים וקצת מערבה במרחב ההררי נפגוש את הכפרים הדרוזים, הנוצרים והבדואים, תכירו תיירות חקלאית ותגלו מקומות שרק הגליל המערבי יכול להציע.

לפניכם המלצות לשלוש סיורים וטיולים בגליל המערבי:

הגליל המערבי
הגליל המערבי


חרשים – ביום טוב רואים משם את רומא..

נקודת ההתחלה: חניה של חרשים
נקודת סיום: חניה של חרשים
רמה סוג זמן עונה מומלצת נגישות
קל לא היקפי 30 דקות ביום בהיר לא
 
חרשים- ביום "טוב" רואים משם את רומא...


מאת: אמנון גופר

במרומי הגליל המערבי , בגובה 900 מטר מעל פני הים,מטרים ספורים לפני השער של מצפה חרשים, מחכה לכם מסלול טיול קצר ואיכותי. השאירו את המכונית בחניון הקטן שלצד הדרך (משמאל), חפשו את פיתחו של השביל עטור הצמחייה המתחיל ממש בחניון וצאו לדרך.
אחרי דקותיים תגיעו לקרחת יער קטנה שכאילו יצאה מספרי האגדות, עצי אלון ןאלה, חורש טבעי העוטף מכל עבר וציוץ ציפורים יקבלו את פניכם.
מקרחת היער שאליה עוד נשוב לעניינים אחרים, יוצא שביל מעגלי להר שזור.
המתמסר לשביל ימצא עצמו תוך דקות ספורות באחת מנקודות התצפית היפות בגליל.
מבט ימינה (מערבה), מגלה לנו את ים תיכון, מפרץ חיפה ורכס הכרמל הנושק למים, מבט שמאלה (מזרחה), ומתגלים ים כינרת ושיפולי הגולן וממש ממול בקו האופק בדרום, הר תבור עומד במלוא הודו ואפילו את הכנסייה שלראשו רואים בבהירות.
בין שלושת נקודות אלה משתרע הגליל התחתון על שפע נופיו הקסומים, רכסי ההרים והעמקים החורצים בו את תוויהם.
לסיום מומלץ לחזור לקרחת היער, לקפוץ אל הרכב ולהביא שמיכה, להניח את הראש ולתפוס דקות של שלווה גלילית.

איך מגיעים?
לחרשים ניתן להגיע מכביש 85 (כביש עכו צפת) ובכפר רמה מטפסים בדרך הנופית לכוון בית-ג'אן פקיעין עד חרשים.
אפשר גם להגיע מנהריה על כביש 89, מעלות, פקיעין וחרשים.
טיפ קטן!
במצפה חרשים מסתתר לו תיאטרון בובות חביב – כדאי לנסות...


 

האבנים מדברות - פארק הסלעים בכיסרא

נקודת ההתחלה: פארק הסלעים ב"כיסרא"
נקודת הסיום: מסלול מסומן 

מאת: אמנון גופר

ימים רבים היה הכפר כיסרא רחוק מהעין ומהכביש ובשנים האחרונות באה לו העדנה כשאוסף סלעים טבעיים מעשה ידי הטבע, ושביל מטיילים מסומן, מהווים מוקד משיכה לכל מי שחפצה נפשו בהזרקה קטנה של טבע אינסטנט ובלי הרבה מאמץ.
לשמורת הטבע קוראים שמורת הר-סנה ומסלול ההליכה פשוט,קל ומשולט היטב. כל שצריך לעשות הוא להתמסר לשביל המסומן, וזה כבר ייקח אתכם אל "התופעה". הכוונה היא לגושי סלע ענקיים הנראים כערימת פנקייק המחכה לבוא הגואל, והכל נוצר, ללא התערבותו של האדם.
ניתן לטפס ולזחול, לשחק מחבואים ואפילו אם תתאמצו לאבד את הדרך, סופכם שהשביל יוביל אתכם אל איזור נקודת ההתחלה. (הזהרו עם הילדים!)
במקום גן שעשועים קטן ואפילו מסעדה.
המהדרין שבמטיילים המעונינים להשקיע קצת יותר בענייני הליכה (כ-30 דקות), יכולים ללכת על השביל המסומן בשחור בתוך שמורת הר-סנה עד לכביש תפן כפר ורדים ולחזור ברגל או ברכב אם תשאירו שם רכב.

לסיום טיפ קטן!
בכפר הסמוך פקיעין העתיקה, מתגורר פסל דרוזי חביב וכשרוני בשם פאדול חרובי, הוא מקבל את אורחיו בביתו בכפר, בצל סוכת ענבים ופכפוך מים, ומספר על אהבתו לטבע וליצירה באבן. (לילדים הוא נותן לאחוז באיזמל הפסלים).
הכניסה בתשלום סמלי והקפה זורם כמים...

 

שבי ציון, קצת מהמקום וקצת מסביבתו...

נקודת ההתחלה: שבי ציון 
נקודת הסיום: שבי ציון
רמה סוג עונה מומלצת
קל היקפי כל השנה
 
 

מאת: אמנון גופר

שבי ציון הוא מושב שיתופי סמוך לנהריה, שיש בו מסתבר, כמה פינות חמד ומקומות ששווים ביקור.
הטיול בשבי ציון נושק למים ולתחומי המושב. המהדרים שבכם, יוכלו לצאת קצת ממרחבי השטח האורבני הכפרי אל פינת חמד נוספת המסתתרת בסביבה.

ראשית, נצא אל חוף שבי ציון. הירידה אל החוף נמצאת בסופה של הדרך החוצה את הכפר. העמידה בקו המים מאפשרת לנו הצצה אל שני מרחבים - הקרוב והרחוק. זה הרחוק מדרום, אלו הרי הכרמל הנושקים אל הים ויוצרים את מפרץ חיפה וזה הקרוב, אלו גרגרי החול הנוצצים שיורדי הים בימים עברו בחרו ליצור מהם את הזכוכית.
פנו ימינה על ציר החוף ותנו לרגליים לשאתכם לאן שיוליכו ובעיניים והנפש תחפשו את השאר. את הכחול של הים, את הגלים המתנפצים, את המזח המעמיק אל המים, את הדייגים העומדים על השונית ושאר המקומות שהמלצה זו תיתן לכם.

הטיילת ע"ש מיכה שמיר שינדלר
ההליכה על קו החוף צפונה לוקחת אותנו אל שביל מטופח לאורך הים. זוהי הטיילת על שם מיכה "אוהב חיים, גלים וים" (כך כתוב), וסופו של השביל בגדר עץ המקיפה רצפת פסיפס שנתגלתה במקום.

רצפת הפסיפס
בשנת 1955 נחשפה רצפת הפסיפס המפוארת של כנסיה ביזנטית שהיתה במקום בשנת 485 לספירה.
ניתן להכנס אל החצר מוקפת הגדר מפישפש הנמצא בחלקה הדרומי.
• אין לגעת בפסיפס ולהלך רק על שבילי העץ המוגבהים.

ללכת אל השונית
רדו פסיעות מעטות מהטיילת אל הים ושבו לכם על השונית פניכם מערבה.
תנו לים ולגלים לשחק את משחקם לפניכם ואתם חישבו על תהליך הגעת החול ממעמקי היבשת השחורה אפריקה בעזרת זרם המים האדיר של הנילוס.


בית הקברות וקברי הפורצים לכלא עכו
מרחק פסיעות אחדות מרצפת הפסיפס, פנינו לתוך הישוב ומצד שמאל מתגלה בית הקברות המקומי.
ביקור בבית הקברות מאפשר לנו הצצה אל ימי תקומה. שם בבית הקברות קבורים תשעה מלוחמי האצ"ל שנהרגו בעת הפריצה לכלא עכו ובגלל מאבקים פוליטיים נקברו בשבי ציון.

צריף הראשונים
שימו פעמיכם בכביש הפנימי של הישוב אל הרחוב הראשי, ושם ממש בפינה תמצאו את "צריף הראשונים".
הצריף הוקם בשנת 1938. הימים היו ימי חומה ומגדל עת שלטו בארץ (פלסטינה) חוקי הספר הלבן שאסרו הקמת ישובים יהודים חדשים. אולם המתיישבים היהודים ניצלו את החוק העותמאני שקבע שאין להרוס בית עם גג ובנו בן לילה צריף שהפך למבנה מגורים ולאחר מכן גן ילדים ובית ספר.

אבן המייל הרומית
מרחק פסיעות מועטות מצריף הראשונים עומד לו מגדל עם חרכי ירי, זיכרון לימי כיבוש הארץ והמלחמה להגנתה. ממש ליד המבנה נטועה לה בגינה אבן מייל רומית שגובהה כ- 2 מטר.
אבני המייל הרומיות פזורות היו לאורך הארץ ולרוחבה ואבן זו שכמותה נמצאו שניים ביישוב היתה כנראה אחת מאבני הסימון של הדרך הרומית המוליכה לצור.

לסיום, שתי אפשרויות – האחת לרומנטיקנים והשניה, לאוהבי הצעידה

• הרומנטיקנים יושבים על המזח
עכשיו, זה הזמן לרגעים של חסד אל מול הים. שימו פעמיכם מערבה אל הים ותגיעו אל המזח המצוי בקצה הרחוב ראשי מעבר לרחבת החניה.
טפסו עליו, לכו אל קצהו, שבו כשרגליכם משתלשלות מטה ואם שעת בין ערביים היא, חכו לשקיעה.
• אוהבי הצעידה הולכים אל אמת המים העתיקה.
מרחק 10 דקות הליכה מזרחה על הכביש אל מחוץ למושב, נחצה בזהירות את כביש עכו נהריה וממול בשולי הכפר מזרעה וצמוד לקיבוץ עברון מצויה אמת המים העתיקה שהוליכה את מימי עכו במסע בן 12 קילומטר ממעיינות כברי.
שרידי אמת המים חוצים את ערוץ הנחל בין בוסתנים ומאפשרים הצצה אל יצירה הנדסית בת יותר מ-200 שנה.
סמוך למקום ניתן לראות את בית הקולונל, מבנה השייך היום לכת הבאהית עם גינה יפה המקיפה אותה ותריסים כחולים לתפארת.
זהו, מכאן חוזרים לנקודת המוצא בדרך שבאתם ואם אתם מעונינים להוסיף רומנטיקה לטיול, חפשו אותה על המזח בשבי ציון.