מוזיאון אילת



לאחר מאמצים רבים נפתח לפני כשנתיים מוזיאון אילת הנושא את השם הלא מפתיע 'אילת עירי' : במוזיאון מסופר סיפורה של העיר באמצעות מסמכים, תצלומים ועוד


התדמית הנוצצת של עיר השמש הנצחית אינה מסגירה, לפחות למראית עין, את ההיסטוריה העשירה של האזור. ככל הנראה שכנה העיר עציון גבר היא "אילת הקדומה" סמוך לגבול ישראל ירדן, בקצה הצפוני של ים סוף. זו האחרונה שמשה כעיר נמל ומסחר ואף היתה מרכז נחושת. דוד המלך שהכיר בחשיבות האזור, כבש את ארץ אדום וניכס לעצמו גם את אילת שנקראה אז אילות (מלכים ב', ט"ז).
במהלך מלחמת העצמאות הגיעו לאילת לוחמי הפלמ"ח לאחר נסיעה מתישה בכביש הערבה. פרנסי העיר לא שכחו את הלוחמים האמיצים וקראו לרחוב הראשי בעיר לאורך החוף – רחוב הפלמ"ח. אחרי הפלמחניקים הגיעו לעיר לוחמי גולני ואף הם זכו לרחוב על שמם.
מאז ועד היום נמצאת העיר בתנופת פיתוח מתמדת: הוקמו בה בתי מלון רבים, חדרי אירוח, מקומות בילוי וקניות, טיילת יפהפייה ומגוון אטרקציות.
על התפתחות העיר וההיסטוריה המרתקת שלה, אפשר ללמוד מביקור במוזיאון העיר אילת "אילת עירי", שנפתח לפני כשנתיים במסגרת חגיגות ה-58 להיווסדה המחודשת של העיר. 
את המוזיאון  ,  הקים וייסד צוות מתנדבים מוותיקי העיר במשך שנתיים תמימות של עבודה מאומצת.



מוזיאון אילת עוסק כל כולו בהתפתחותה וצמיחתה של העיר אילת. המוזיאון כולל שלושה אולמות המתפרסים על כ-500 מטרים רבועיים בהם ישנם מיצגים בנושאים רבים ומגוונים.



בין התצוגות באולמות תצוגת "מבצע קדש", התחנה המטראולוגית הראשונה, מפעל המלח, נמל איילת, המצפה התת - ימי ועוד. לצד המייצגים ישנם מסכים ותחנות מידע ממוחשבות המציגים מידע מתוך הארכיון של איילת בו אפשר למצוא אלפי תצלומים, מפות, פרוספקטים תיירותיים ועוד.