סין - אירועים

הפסטיבלים בסין מהווים אתנחתא עליזה וססגונית מחיי היום יום למקומיים, וחוויה בלתי נשכחת לתיירים, המטיילים והמבקרים


 פסטיבל הקרח והשלג בחרבין


במהלך חודש ינואר מפארות יצירות ענק מפוסלות עשויות מקרח את פארק זאולין (Zhaolin) שבעיר חרבין. מתוך גושי הקרח מגיחות שלל דמויות מפתיעות הלקוחות מעולם החי, המיתולוגיה והארכיטקטורה.
הפסלים המוארים באמצעי תאורה שונים הנמצאים בתוכם, הופכים את הפארק כולו לגן קסום מלא בפסלים יפהפיים, גדולים ומוארים.
למרות היופי הצרוף בפסלים, חלק מהכיף בביקור בפסטיבל טמון דווקא בחגיגות הסיום של הפסטיבל במהלכן רומסים המבקרים בעליצות את פסלי הקרח המעוצבים, עליהם טרחו שעות רבות טובי הפסלים...

 

פסטיבל ראש השנה הסיני (פסטיבל האביב)


המועד של ראש השנה הסיני הוא יומו הראשון של החודש הראשון בלוח השנה של הירח. על פי רוב מתרחש האירוע בשלהי החורף. הפסטיבל המסורתי מהווה את גולת הכותרת של חגי סין. מדובר באירוע בעל חשיבות רבה, בהפקה יוקרתית וססגונית. למגיעים לסין בתקופה זו, מומלץ להכין מראש כרטיסי נסיעה לתחבורה הציבורית ואם יש לכם קניות, כדאי לסיימן בטרם ייסגרו החנויות למשך החג.
חגיגות ראש השנה מכונות גם 'פסטיבל האביב', ועל פי המסורת הסינית, מטרתן הראשונית הייתה טקסי הודיה לאלים על בוא ימי הקציר. המסורת גם משמרת בחג זה מקום להוקרה הדדית בין בני המשפחה, ולמעין 'התחלה חדשה' – כאשר כל המחלוקות, הויכוחים והמטענים הרגשיים מפנים מקום לטובת התחלה חדשה, חפה מרגשות שליליים.
בטרם יגיעו המקומיים לחגיגות, צפוייה להם עבודה רבה: צחצוח הרחובות, קישוט חזיתות המבנים בכרזות המשי האדומות המסורתיות, עליהן עיטורים של כיתוב עתיק בשחור.
בדומה לפסח אצלנו – מנקים התושבים  את בתיהם ואת כלי האוכל, כהכנה לקראת סעודת החג החגיגית. לאחר הסעודה, במהלכה מעניקים האורחים מתנות אישיות זה לזה, מוקדשים ימי החג לביקורים בבתיהם של קרובי משפחה וחברים, ולבילוי ברחובות העיר המקושטים. ביום השביעי של החג חוגגים את לידתה של השנה החדשה ובכך מסתיימים הטקסים והחגיגות של ראש השנה הסיני.

 

פסטיבל הפנסים


שבועיים לאחר יומו הראשון של פסטיבל האביב נחגג פסטיבל זה. מומלץ לבקר בתקופה זו בבייג'ינג – בלילה הרחובות מתמלאים באנשים המטיילים עם פנסי נייר צבעוניים. הסינים מתאספים בערבים לצפות במופעי פנסים מרהיבים ובמהלכו הם אוכלים כופתאה המורכבת מאורז מתוק ודביק.

 

מאמינים בעת תפילה המונית
מאמינים בעת תפילה המונית

 

פסטיבל הענבים בסינג'יאנג

לקראת סוף אפריל נערך בעיר טורפן הממוקמת על דרך המשי העתיקה, פסטיבל מיוחד במיני: פסטיבל הענבים. הפסטיבל התוסס הזה (תרתי משמע) החל את דרכו בשנת 1990, והוא מבטא את תודתם של אנשי המקום על תנובת הכרמים השופעת באזור זה.
במהלך הפסטיבל נהנים המקומיים והמבקרים מדוכני פירות עמוסים בכל טוב, נערכות תחרויות של אכילת ענבים, טיולי גמלים לאורך דרך המשי, ריקודי פולקלור ומסיבות ליליות.
מומלץ לסייר באזור ולהתרשם מההיסטוריה העשירה שלו באמצעות ביקור באתרי עתיקות המעידים על החיים התוססים שהיו כאן פעם.

 

פסטיבל סירות הדרקון

בכל שנה בחודש יוני נערך באגם הדרומי ב- Yueyang, שבפרובינציית Hunan מרוץ סירות לזכרו של המשורר הסיני האהוד Qu Yuan. המשורר, שהיה חביבו של המלך במאה ה-4 לספירה, הטביע את עצמו למוות במימי האגם הצלולים בשל הירידה במעמדו – תוצאה של תככים פנימיים בחצר המלוכה. תהלוכת הסירות הנערכת באגם היא אות של הוקרה כבוד למשורר הלאומי שקיפד את חייו בטרם עת.
חרף 'הסיבה למסיבה' העצובה משהו, נחשבת התהלוכה לשמחה וצבעונית במיוחד: סירות רבות, חגיגיות ומקושטות יוצאות לתחרויות רבות בסופן מוכתרת 'הסירה היפה ביותר'. זו זוכה לכבוד בשל שלל הקישוטים, הדרקונים ויצירות האמנות המקשטות אותה בהתאם לדמיון והיצירתיות של בעליה.
אלפי מבקרים באים לצפות בתהלוכת הסירות הצבעונית, ליהנות ממג האוויר הנעים ומדוכני המזון הממוקמים על גדות הנהר.

פסטיבל סעודת האחיות

במהלך החודשים אפריל מאי נערך בדרום מערב סין פסטיבל מיוחד במינו שקרוי "פסטיבל סעודת האחיות". במהלך חמשת ימי הפסטיבל מפגינות בנות המיאו – אותו חבל עתיק בסין –  את יופיין וחינן, כשעל גופם מלבושים צבעוניים, ותכשיטים כבדים. בנות החבל תרות אחר חתן פוטנציאלי, ואגב כך חוגגות יחד עם תושבים נוספים את חג הקציר בו מבטאים התושבים את שמחתם נוכח הצלחת הגידול החשוב ביותר בשטחם: האורז.