דיסקברי טיול עולמי - 10 טיפים לטיול להודו

לפני שאתם נרשמים לטיול בהודו עם דיסקברי, אנחנו מזמינים אתכם לקרוא 10 טיפים שונים על הודו  


1. אחת החוויות בנסיעה להודו היא המפגש עם הילדים ההודים הקטנים. הילדים נוהגים "לארוב" לתיירים במקומות שונים, ללוות אותם ולדבר איתם במטרה שהתיירים יתנו להם כסף או אוכל. לעיתים זה לא נעים, אך מי שמספיק סבלני נהנה ממידע ממקור ראשון ובלי פילטרים על החיים בהודו.

2. כל מי שנוסע להודו חייב לקבל מספר חיסונים. את החיסונים רצוי לבצע מספר שבועות לפני הנסיעה בהתאם להנחיות של לשכת הבריאות המחוזית. אנחנו ממליצים לפנות אליה או לרופא המשפחה להתייעצות בנושא. כמו כן אנחנו ממליצים להחזיק בתיק הנסיעות תרופות שיקלו עליכם בזמן הנסיעה אם חס וחלילה תרגישו רע וכן כתובת של בית חולים בעיר בה תשהו.

על מנת לשמור על בריאותכם, אנא הקפידו לשתות רק מים מינראליים ולא לאכול בדוכני מזון ברחוב. 

3. רבות דובר וסופר על החופים המרהיבים של הודו ובפרט של גואה במערב הודו. אנחנו רוצים להמליץ לכם על החופים של מדינת קרלה ובפרט חוף קובלאם, חוף עם חול לבן, מאחוריו שדות מרהיבים בתוכם נמצאים מלונות ואכסניות שונות, ובמימיו אפשר לראות מגדלור מבריק. מלבדו אפשר ליהנות גם מחוף בעיירה ורקלה , שזוכה לפופולאריות רבה בקרב מטיילים.

4. בהודו אומנם אין קהילה יהודית גדולה (בסביבות 5,000 איש בלבד) אך במדינת קרלה בעיר קוצ'ין אפשר לבקר בבית כנסת עתיק, עליו אפילו תלוי שלט להנצחת ביקורו של הנשיא המדינה עייזר וייצמן במקום. מלבד זאת אפשר למצוא בהודו לא מעט בתי חב"ד בהם ניתן להתפלל , לאכול ולהכיר מטיילים רבים.

5. למטיילים של דיסקברי אין לכם מה לדאוג, הודו מזמן היא לא רק יעד למטיילים אחרי צבא. החל משנות התשעים החלו להגיע להודו מטיילים מבוגרים יותר, בני משפחות ובני גיל הזהב. בהודו ניתן למצוא אכסניות שמתאימות לכל הגילאים וכמובן בתי מלון ברמה טובה (כמו אלה שאנחנו נשהה בהם בזמן הטיול שלנו), בנוסף מי שמעוניין לטייל לבד יכול לעשות זאת בעזרת רשת רכבות מהטובות בעולם או באמצעות נהג מקומי.

6. ויזה להודו – בניגוד לעבר, לא ניתן לקבל היום ויזה דרך השגרירות ההודית. את הויזה עושים דרך חברת ש.מ אשרות איתה עובדת השגרירות ההודית. ישראלים מקבלים ויזת תייר לחצי שנה (במידה ותעשו את הויזה במקום אחר, לא בישראל, תקבלו רק לשלושה חודשים). את הויזה ניתן לקבל אחרי שמשלמים אגרה וממלאים טופס מקוון. תחילת מועד הויזה נספר מהרגע שמקבלים אותה ולא מהרגע שנכנסים להודו. חשב להבהיר שלא ניתן להאריך ויזה להודו. 

7. טיסות מהודו – במידה וחשקה נפשכם בטיסה מהודו למדינות נוספות במזרח, ההמלצה היא לעשות את זה דרך כלכלתה השוכנת במזרח הודו ונחשבת לעיר השלישית בגודלה בהודו. הסיבה היא, ששם הטיסות הרבה יותר זולות מאשר בדלהי או מומביי.

8. החיים בהודו מתחילים מאוד מוקדם – אנחנו ממליצים לכם לקום מדי פעם מוקדם בבוקר במהלך הטיול וליהנות מחיי הבוקר המוקדמים בהודו. בפארקים הגדולים תוכלו לראות ילדים וצעירים משחקים קריקט המשחק ההודי הלאומי וזקנים עושים התעמלות, בוארנסי תוכלו לראות בנהר הגנגס עורכים טקסים דתיים, בדרמסלה תוכלו לראות נזירים טיבטיים מתפללים. זו חוויה שספק אם תוכלו לראות במקום אחר בעולם.

9. הודו היא מקום טוב ללמוד דברים חדשים. במהלך טיול ארוך בהודו תוכלו ללמוד לא מעט דברים שלא יתאפשר לכם ללמוד בישראל. למשל, בווארנסי לא מעט ישראלים לוקחים שיעורי יוגה , מוזיקה או מחול, בדרמסלה מקום מושבה של הממשלה הטיבטית הגולה ניתן ללמוד בודהיזם, בפונה, מקום מושבם של אשרמים רבים תוכלו ללמוד את תורתו של אושו ועוד. אגב בלא מעט מקומות תוכלו ללמוד גם על הבישול ההודי האקזוטי. אם בתרבות עסקיננו, אז כשאתם נמצאים בהודו, אל תוותרו על מופעים שונים, דוגמא מופעי מוזיקה בווארנסי (לעיתים בבתים של מקומיים), צפייה בסרטים הודיים בבית קולנוע מקומי ביחד עם עוד עשרות הודים, מופע ריקודים בקוצ'ין ועוד מגוון הופעות ייחודיות.

10. הטיפ הכי חשוב שאנחנו יכולים לתת לכם הוא, תהיו סבלניים. הודו מתנהלת בזמן אחר , זמן שאנחנו, המערביים לא מכירים. זה אנחנו ברכבות ובאוטובוסים, זה אנחנו בבתי מלון וזה נכון במיוחד במסעדות שם אתם יכולים להעביר זמן רב בהמתנה עד שתקבלו את הארוחה שלכם. תהיו סבלניים ותיהנו מהזמן שלכם בהודו.