אוכל ומסעדות - מרכז אירופה


בשר, פיצות ובאופן עקרוני, כמעט הכל מהכל אפשר למצוא במטבחים של מרכז אירופה. לכל אזור יש את המאפיינים הייחודיים שלו, ומומלץ לנסות את המאכלים המקומיים.


הונגריה
המסעדות בהונגריה טובות וזולות. ברב המקרים – הבחירה המוצלחת ביותר תהיה מבוססת על גולאש.
בודפשט טוענת לכתר ממציאת בתי הקפה, ולפיכך – אלו מצויים בה בשפע, והקונדיטוריות הן מקור גאווה הונגרי נוסף. השטרודל ה"אוסטרי" החל את דרכו כאן, ועוגות הדובוש הן סיפור אהבה לאומי של משש.
- פטאל (Fatal) – מסעדת מרתף, החביבה בעיקר על צעירים, ומציעה מגוון מאכלים רחב, זול וטעים. כתבות: סמטת Pinter U, היוצאת מרחוב ואצי אוצה.

גולש הונגרי. צילום באדיבות וויקימדיה, רשיון GNU
גולש הונגרי. צילום באדיבות וויקימדיה, רשיון GNU


בולגריה

האוכל בבולגריה הוא טוב וטעים. מי מהישראלים אינו מכיר את הגבינה הבולגרית המלוחה. בבולגריה זו גבינה סטנדרטית המעטרת את שולחנות ההגשה בארוחת הבוקר יחד עם ירקות רבים הגדלים בבולגריה ואשר היו גורם יצוא מספר אחד בחקלאות הבולגרית בעבר.
בבולגריה מקובל להגיש מֶקֵיצֶה, בצק שמרים אפוי וטעים רק בשעות הבוקר ועד 12 בצהריים.
בארוחות חמות מקובל לקדם במנה ראשונה של סלט צ'ופקה, שהוא סלט ירקות, דמוי סלט יווני, עם גבינת פטה מגורדת, שמן זית וגם פטרוזיליה. למנה העיקרית ניתן להזמין קבֵפצ'ה - בשר טחון בצורה עגולה צלויה, או קוִיפטה - קציצת בשר טחון צלויה שניהם בתוספת ירקות ותבלינים. את השישקבאק – שיפודי בשר - ניתן לקבל בבולגריה, כמו בכל הבלקן. בבולגריה מקובלים ממולאים כמו בֶרֶק שהוא פלפל ממולא בגבינה או באניצה שהיא דלעת אפויה ממולאת בבשר ובגבינה.
בולגריה גם עשירה בפירות עסיסיים ומתוקים. למי שמנת סוכר הפירות אינן מספקת מוצע מעדן בשם קרם קרמל המורכב מחלב, מסוכר שהפך לקרמל ומביצים והוא דומה לקרם ברוּלה הצרפתי.
לתייר שאינו מתמצא בשמות הצלחות השונות מוצע להיכנס לאחת מהמסעדות ברשת Heppy , רשת מסעדות שבה מוצגות צלחות המזון בתמונות ולפיהן ניתן להזמין.
 

אוסטריה
תקופת השלטון של האוסטרים בהונגריה ובחלקים מהבלקן העשירו את המטבח האוסטרי בגולש טוב, במאכלים סלביים ועוד. "לאוסטרים בוינה שניצל טעים..." כדברי השיר, אך לשומרי כשרות חשוב לדעת שבאוסטריה השניצל הוינאי עשוי מבשר חזיר. בתחום הקינוחים והמתוקים לאוסטרים כמה הפתעות טעימות להפליא החל מעוגת תפוחים חמה המכונה "אפל שטרודל" והמשך בעוגיות שוקולד מסוג "מוצרט קוגל" המשאירות בפה טעם של עוד.ד


קרואטיה
המסעדות בקרואטיה מציעות אוכל טוב במחירים סבירים. המטבח הקרואטי מאוד מגוון, הטעמים המרכיבים אותו משקפים את התרבויות השונות אשר עצבו את פני המדינה. בין היתר, ניתן למצוא השפעות של המטבח האיטלקי, ההונגרי והווינאי. לכל מחוז ישנו האוכל האופייני לו:
באזור זאגרב וצפון מערב קרואטיה – אוכל בשרי: Janje – טלה, Svinjentina – חזיר, Patka – ברווז וכן מאפה אטריות מפורסם – Mlinci.
מזרח סלאבוניה: מאכלים עתירי פפריקה ושום. הדגים והנקניקיות של האזור הם המפורסמים בין מאכליו.
אזור החוף – מאופיין במטבח ים תיכוני. סעודה לרוב נפתחת במנת פסטה והארוחה מלווה בהרבה שמן זית, שום ועשבי תיבול.


מידע נוסף על טיולים, אתרי תיירות ונופש באירופה ניתן למצוא בכתבות נוספות באתר דיסקברי טיול עולמי Discovery.