מסעדות באיים הקאריביים

מסעדות באיים הקאריביים יש בשפע. המטבח הקאריבי הוא תערובת מוצלחת של סגנונות וטעמים: אינדיאני, אירופאי ואמריקאי

מאת: צוות דיסקברי

המטבח הקאריבי (Caribbean) הוא תערובת מוצלחת במיוחד פרי התחברותם של אנשים ממקומות שונים בעולם. המתכונים מושפעים רבות מילידי המקום, יחד עם האינדיאנים שחיו באיים שנים רבות וכמובן עם השפעה חזקה של האירופאים ששהו באיים תקופות ארוכות והאמריקאים שהגיעו מאוחר יותר. מזג האוויר הטרופי מביא לאזור פירות, ירקות, ודגים מהמשובחים בעולם והחגיגה היא גדולה. בסקירה זו נביא בעיקר את סיפורם של המטבח הקובני והפורטוריקני, אשר נחשבים למתוחכמים פחות אבל מספקים חוויה קולינארית שמחה וביתית. בנוסף, נביא המלצות לאוכל טוב באיים קאריביים נוספים.



<p dir=rtl>הסברים על פירות טרופים בגני הזהב הבוטנים. צילום: סיגלית בר</p>

הסברים על פירות טרופים בגני הזהב הבוטנים. צילום: סיגלית בר


אוכל, משקה, ומוחיטו בקובה (
Cuba)

עוף צלוי, שעועית בכל צורה וגלונים של קפה, רום ומוחיטו אפשר למצוא בכל מקום בקובה. לפניכם מדריך קולינארי למטייל:

לתייר המחפש אוכל מתוחכם והפתעות קולינאריות בצלחת נכונה אכזבה מרה מהביקור בקובה ((Cuba: האי הקאריבי הגדול מכולם אינו מצטיין בהיצע גסטרונומי עשיר בלשון המעטה וישנם מקומות שזולת מוחיטו משובח אין להם מה להציע לתייר, לפחות מההיבט הקולינארי. יחד עם זאת אם אתם לא נמנים על אניני הטעם ואתם מסתפקים באוכל בסיסי טעים ומשביע אין סיכוי שתצאו רעבים.

מה בכל זאת מציע המטבח הקובני? הרבה אוכל מטוגן בשמן רב, בננות מטוגנות, ואוכל קריאולי המבוסס על אורז עם שעועית שחורה. מאכל פופולארי נוסף הוא חזיר צלוי שמגיע בשלל צורות וגיוונים, פירות ים כמו חסילונים או שרימפס שטוגנו קלות עם שום ושמן, צדפות ברוטב עגבניות, אבוקדו וסטיקים שנמכרים בינתיים רק במסעדות הנמצאות בבעלות ממשלתית. במסעדות "הרשמיות" אין סיכוי שתקבלו ארוחת בוקר, אבל בתי המלון הטובים מגישים אחת כזו. אם תתארחו בקאסאס פארטיקולארסה (בתים פופולאריים) תזכו לאכול ארוחת בוקר עשירה ומגוונת המורכבת מפירות טריים, קפה משובח, טוסטים וביצים. למי שאין בעיה לבשל במהלך הטיול (לפעמים זה חלק מהחוויה) מומלץ להתאכסן במקום עם גישה למטבח, להצטייד במצרכים מקומיים ולבשל ארוחות נפלאות.



<p dir=rtl>הקאריביים הם גן עדן למאכלים. צילום: סיגלית בר </p>

הקאריביים הם גן עדן למאכלים. צילום: סיגלית בר


כשמטיילים במסלולי הטיול שמציעה קובה, מוצאים כמעט בכל מקום, להוציא כפרים נידחים ושכוחי אל, דוכנים לממכר אוכל רחוב מהיר וזול כמו פיצה, פסטה וכריכים מכל סוג. הדוכנים הללו נמצאים בפיקוח ממשלתי קפדני ולפיכך רובם שומרים על רמת הגיינה גבוהה למדי. לנופש שבכל זאת מעדיף לאכול במסעדות הנה כמה המלצות:

מסעדות בהוואנה

La Fontan – מסעדה ספרדית המציעה מנות מעניינות ושוכנת בתוך חצר ירוקה ונעימה למדי. האוכל המוגש כאן כולל מעדני גבינה נפלאים, סלמון מעושן, מזאטים מעניינים וכמובן הרבה בשר צלוי. בר המשקאות עשיר ומגוון ומשופע בהרבה סוגי יינות. המקום נמצא בשכונת מיראמר ברחוב Calle 46.

El Paseo – שמה של המסעדה הזו יצא למרחוק ובצדק. אפשר למצוא כאן מעדנים שגם במדינות בהן המטבח עשיר יותר, לא מוצאים בכל מסעדה. בין המעדנים המוגשים כאן תמצאו סטייק פילה, פטריות בשלל צורות, גבינות חריפות ומעדנים מירקות. השפעת המטבח התורכי נכרת כאן היטב והיא מהווה שינוי מרענן אחרי האוכל הקובני הסטנדרטי. (8606627)

Paladar La Guarid – מסעדה מקסימה לאניני טעם שהתפרסמה בעיקר הודות לסרט "תותים ושוקולד" שצולם בה. המסעדה שוכנת במבנה קולניאלי לא משופץ שרק מוסיף לאווירה החגיגית. תמורת סכום לא גדול (כ-20 דולר) תמצאו כאן מנות מעניינות המורכבות ממוצרים טריים ומשובחים. מומלץ לנסות את נתחי הטלה והדג המוגש כאן בנוסח קריאולי.

מרווים את הצימאון

אחרי ארוחה דשנה וקינוח מתוק ועתיר קלוריות צריך לדאוג להרטיב את הגרון עם איזה דרינק או שניים. בקובה ((Cuba נהוג לסיים כל ארוחה בלגימת כוס קפה משובח. הקפה הקובני חזק מאוד ובעיקר מתוק מאוד. הסוכר כבר נמצא בפנים כשאתם מקבלים את הקפה. כבר אמרנו שקשה לשמור כאן על הדיאטה? התייר שבכל זאת מחפש קצת בריאות, יוכל למצוא אותה בדוכני הרחוב הבאים המציעים שייק מפירות טריים במחיר זעום ומגוחך. כמובן שאי אפשר לסקור את קובה קולינרית מבלי להזכיר את האלכוהול. מלבד בירה חזקה ומצוינת שניתן למצוא כאן, המדינה מפורסמת בזכות הרום המשובח שלה שמהווה את המרכיב העיקרי בקוקטיילים האהובים בבארים המקומיים בינהם ה"דאקירי" וכמובן המשקה הלאומי "מוחיטו" שהיה חביב במיוחד על הסופר האמריקאי ארנסט המינגווי שקשר את חייו לקובה ואנשיה ובילה בה 20 שנה.

דוכן מזון באי מרטיניק
דוכן מזון באי מרטיניק


פורטו ריקו


התייר, המטייל או הנופש בפורטו ריקו בכלל ובסאן חואן בפרט, יכול למצוא מסעדות מכל הסוגים והמינים, החל ממסעדות אתניות כגון איטלקיות ותאילנדיות, דרך רשתות מזון מהיר אמריקאיות רבות ועד מסעדות אותנטיות המגישות מזון פורטוריקני מסורתי אשר נקרא קוצ'ינה קירולה. פירוש השם: בישול קריאולי. המטבח הפורטוריקני מציע תערובת מוצלחת במיוחד של הבישול הספרדי, האפריקאי והאינדיאני, עם השפעה אמריקאית. המרכיב החשוב ביותר במטבח הפורטוריקני , אשר מבדיל אותו ממטבחים אחרים, הוא התיבול הייחודי.

בגזרת המשקאות, פורטו ריקו היא בעלת שם עולמי בייצור רום. כמו כן, המקומיים ידועים כשתייני קפה רציניים ובהתאמה הקפה שלהם נחשב לאחד הטובים בעולם.

סנט לושיה

בסנט לושיה קיימות מסעדות רבות בסגנון אירופאי או מקומי, הפזורות ברחבי האי. לתייר הנופש מומלץ בחום לנסות לטעום מן המאכלים המקומיים, במיוחד הדג הממולח (Salt Fish) והגרין פיג (Green Figs) המאכלים המסורתיים של האי. גם אם הם אינם מופיעים בתפריט, נסה לבקש אותם מהשף. אם מדברים על אוכל כדי לכם לבקר בפסטיבל "אוכל ורום של סנט לושיה" , אירוע שהתחיל לפני כמה שנים ואמור להתקיים בתחילת נובמבר. הפסטיבל מושך לקאריביים כמה מהשפים הטובים, יצרני הרום הנחשבים ומבקרי מזון המוערכים, שמגיעים לא רק מהאיים הקאריביים אלה מן העולם כולו. מטרת הפסטיבל ללמד על השונות הגדולה במטבח הקאריבי, וכמובן להראות עד כמה משובח הרום באיים.

מסעדות מומלצות:

מסעדת ה- Big Chef Stake House- בלב רודני באי ויל'ג (Rodney Bay) ממול למסעדת "דומינוס פיצה". ידועה בשל האוכל הנהדר שלה והכנסת האורחים החמה. כראוי לשמה של המסעדה חובבי הסטייקים ייהנו כאן במיוחד, אבל המסעדה אינה מיועדת רק להם, קיים מבחר גדול של מנות- כגון תפוחי אדמה אפויים ושרימפים צלויים. קוקטילים רבים מוצעים כמו גם קינוחים מלבבים. נסו את עוגת הגבינה הייחודית. מפה תצאו מלאים.

מסעדת The Coal Pot - מסעדה צרפתית. זוהי מסעדה קטנה (רק 10 שולחנות), הפופולארית מאז שנות ה-60. ממנה נשקף נוף נעים. מטיילים, לארוחה קלה הזמינו את סלט השרימפס או הסלט היווני, או גד מטוגן ברוטב קריאולי. ארוחת ערב יכולה לכלול לובסטר, או אוכל ימי טרי אחר באחד מרטביי השף המצוינים. (ג'ינג'ר, קארי-קוקוס, שום-לימון, או פטריות). יש גם ברווז, כבש ועוד. נמצאת בקאסטריס ב-Vigie Marina. הזמינו מקומות מראש. סגור בראשון.

אוכל בבארבדוס Barbados -Atlantis Hotel Restaurant – המלון, הפונה לים, קיים מן המאה ה-19 והמסעדה הפכה אטרקציה למטייל החל מ- 1945. ישנם ימים בהם מוצע בופה עשיר הכולל בין השאר: דלעות קלויות, אורז ואפונה, דג מטוגן, עוף בברביקיו. עוגת הקוקוס נעשות במקום. נמצאת בחוף טנט, בת-שבע, בסט ג'וזף.

לחברות אמריקאיות רבות מסלולי טיסות ישירות לאיים הקאריביים ולפורטו ריקו מיעדים שונים בארה"ב. קיימות טיסות יומיות סדירות לאי. דילים תוכלו למצוא באתרי הנסיעות השונים. השוו מחירים למציאת הדיל הטוב ביותר. מידע נוסף על אתרי תיירות, נופש, טיולים ומסלולים באיים הקאריביים ניתן למצוא באתר דיסקברי טיול עולמי Discovery.