דיסקברי טיול עולמי | הודו - מדריך בזק

כרטיסי טיסה להודו, אמצעי תחבורה ושלל טיפים מועילים. מידע כללי לטיול או חופשה בהודו


מאת: אלעד זאבי


 

לאורך קו החוף של האוקיינוס ההודי, בין נפאל, פאקיסטן ובנגלדש, שוכנת הרפובליקה של הודו, תת-יבשת המשתרעת על-פני 3,287,590 קמ"ר (שביעית בגודלה בעולם בשטחה. ישראל, רק לשם השוואה, מתהדרת בשטח של 20 אלף קמ"ר). מעל מיליארד תושבים הופכים את הודו למדינה השנייה בעולם בגודל האוכלוסייה שלה, וכתוצאה מכך, למדינה הדמוקרטית הגדולה ביותר בעולם. אוכלוסיית הודו מורכבת מפסיפס מרתק של הינדים, מוסלמים, נוצרים, סיקים, בודוהיסטים ועוד, ומביאה לכך שישנן לא פחות מ-18 שפות רשמיות במדינה - וזה עוד מבלי שסופרים את מאות השפות והניבים הלא רשמיים.

 

ברוכים הבאים לבאזאר המרכזי (המיין באזאר)- מרבית המטיילים הישראלים בוחרים להתחיל את הטיול שלהם כאן
ברוכים הבאים לבאזאר המרכזי (המיין באזאר)- מרבית המטיילים הישראלים בוחרים להתחיל את הטיול שלהם כאן

 

עיר הבירה של הודו היא ניו-דלהי, השוכנת בחלקה הדרומי של העיר דלהי, שנבנתה במשך שנים רבות על-ידי השליטים ששלטו בה באותה תקופה. בעיר הבירה נמצאים כל המוסדות המרכזיים של ממשלת הודו, ביניהם גם משרד ראש-הממשלה. ערים מרכזיות נוספות בהודו הן מומבאיי, (המכונה גם בומביי), שהיא אחת הערים המאוכלסות ביותר בעולם, וכלכתה, בירת מדינת מערב בנגל.

שיעור היסטוריה מזורז

עוד לפני הספירה, התרבות ההודית החלה להתפתח עם הגעתם של נוודים ושבטים, שהידועים שבהם הם השבטים "הארים", דוברי שפת הסנקריסט, שיש הטוענים כי אוסף אמונותיהם הפגאניות מתבטא כיום בדת ההינדית (דתם של 80% מהאוכלוסייה בהודו). 

רק במאה ה-11 דת האיסלאם הגיעה להודו, כשכוחות מוסלמיים פלשו למדינה. כמה מאות שנים אחר-כך, במאה ה-16, קמה בהודו האימפריה המוגולית, שהפכה עם הזמן לאחת האימפריות הגדולות ביותר בעולם, כשבתקופתה גם נבנו לא מעט מן המבנים המרכזיים והמרשימים ביותר במדינה.

המשאבים האדירים של הודו החלו במהרה לקרוץ גם למדינות אירופה, מה שהביא למדינה בסופו של דבר את הכובשים הבריטיים, ששהו בהודו בין המאה ה-17 ל-19. נוכחותו של הפולש הבריטי חיזקה את תחושת הלאומיות בקרב האוכלוסייה ההודית, שהחלה להיאבק בכיבוש. ב-1885 נוסד הקונגרס הלאומי ההודי, שבראשו עמד מהאטמה גאנדי, מי שלימים יקבל את התואר הלא-רשמי "אבי האומה ההודית". העצמאות המיוחלת הגיעה רק בשנת 1947, אחרי מאבקים רבים.

איך מגיעים?

חברת "אל-על" מקיימת טיסות ישירות להודו, למומבאי (בומביי) ולדלהי. כמו כן, ניתן להגיע באמצעות חברת תעופה הירדנית (דרך עאמן), חברת התעופה האתיופית (דרך אדיס אבבה) או באמצעות מרבית חברות התעופה האירופיות (דרך מדינות אירופה). 

מתי לנסוע (אקלים)

ברוב ימות השנה, מזג-האוויר הודו הוא דווקא די נוח ומזמין. בין החודשים אפריל עד יוני – "עונת האביב" – חם ויבש מאוד ברוב חלקי המדינה, בעוד שבין החודשים אוקטובר עד מרץ – "עונת החורף" – כבר יותר קריר, ומזג האוויר הוא אופטימאלי לטיולים ברוב האזורים במדינה. לעומת זאת, בין החודשים יולי עד ספטמבר עלול להיות קצת פחות נעים בהודו, שכן זוהי עונת גשמי המונסון.

מה השעה

השעון המקומי של הודו מקדים את שעון ישראל ב-3.5 שעות.

 

הודו עמוסה מבנים ואתרים היסטוריים ייחודים
הודו עמוסה מבנים ואתרים היסטוריים ייחודים

 

כסף

המטבע המקומי הוא רופי הודי, כששער החליפין הנוכחי הוא קצת מעל 40 רופי לדולר אמריקאי. אמצעי תשלום נוספים הם המחאות נוסעים, כרטיסי אשראי (בחלק מן המקומות) וכמובן מזומן. במרבית המקומות בהודו ניתן לפרוט דולרים ולירה שטרלינג למטבע מקומי. בערים הגדולות ניתן לפרוט גם כסף ממדינות נוספות.

אמצעי תחבורה עיקריים

טיסות: האמצעי המהיר ביותר למעבר בין-עירוני, אם כי גם היקר ביותר. טיסות פנימיות בהודו מומלצות בעיקר לאלו המחפשים לחסוך קצת יותר בזמן, והרבה פחות בכסף.
רכבת: אחד מאמצעי התחבורה המשתלמים ביותר לתייר המזדמן. מלבד העובדה שהקרון בדרך-כלל נוח יותר ממושב באוטובוס הממוצע, הנסיעה ברכבת היא חוויה בפני עצמה. בונוס נוסף הוא לו"ז מדוייק ובדרך כלל אמין.
אוטובוס: אמצעי התחבורה הזול, הנגיש והנפוץ ביותר בהודו. את הכרטיס ניתן בדרך-כלל לקנות באוטובוס עצמו.
מונית: אמצעי תחבורה יעיל, אם כי יקר. כמו כן, ניתן לקבוע עם הנהג מחיר מראש. מונית משותפת יכולה להיות עסק משתלם ופחות יקר, זאת כמובן במידה ומוצאים אנשים נוספים לחלוק עימם את הנסיעה. 

אשרה (ויזה)

כל תייר החפץ לשזוף עיניו בנופים המרהיבים של הודו ונפאל נדרש להוציא מבעוד מועד אשרת כניסה. את האשרה ניתן להוציא בשגרירות הודו בישראל (רחוב הירקון 140 ת"א), טלפון: 03-5291999. השגרירות פתוחה בין הימים ב'-ה' בין השעות 8:30-17:30 וביום שישי בין השעות 8:30-14:30.
רוצים ליהנות מהודו כמו שצריך?

שלום וביטחון

באופן כללי, הודו נחשבת למדינה בטוחה בהחלט לתיירים. כמעט כמו בכל מקום אחר בעולם, תופעת הגניבות קיימת אבל זניחה יחסית, והתייר המזדמן יכול לטייל בכל החלקים במדינה המורשים לטיול בכל שעות היום והליל, ללא חשש. נשים המטיילות לבדן עלולות למשוך תשומת לב מצד גברים, שאינם חוסכים במבטים.

שפה

כאמור לעיל, בהודו נפוצות מספר רב ביותר של שפות, בהתאם לאזור בו מטיילים. האנגלית (השפה הרשמית של המדינה), שגורה בפי מקומיים רבים בעיקר בחלקים הצפוניים יותר במדינה ובקרב התושבים העוסקים בענף התיירות.

דרכי תקשורת ושגרירות

הקידומת הבינלאומית של הודו היא 91. ניתן להתקשר לישראל מבתי-מלון גדולים או ממרכזיות טלפון ברחובות הנקראות S.T.D. בשנים האחרונות ניתן למצוא לא מעט בתי אינטרנט-קפה במקומות של ריכוזי תרמילאים, המאפשרים שירותי דואר אלקטרוני. במידת הצורך, ניתן גם לפנות לשגרירות ישראל הממוקמת בבירת הודו, ניו-דלהי. כתובת: Aurangzeb road 3, טלפון: 11-304-14500, פקס: 11-30414555.

 

הכפרים בהודו הם חוויה מדהימה. אין ספור כפרים ייחודיים פזורים בכל תת היבשת
הכפרים בהודו הם חוויה מדהימה. אין ספור כפרים ייחודיים פזורים בכל תת היבשת

 

אסור להחמיץ

הטאג'-מהאל: בעיר אגרה שבהודו שוכן לו הטאג'-מהאל המפורסם, הנחשב בעיני רבים לאחד המבנים היפים ביותר בעולם. מדובר במעין מקדש הנצחה שבנה הקיסר שאח ג'האן לאשתו האהובה, מומתאז' מהאל, שנפטרה זמן קצר אחרי לידת בנם. הטאג'-מהאל נחשב לאחד המבנים המפוארים והיקרים ביותר שנבנו אי-פעם. האתר פתוח למבקרים בימים שבת עד חמישי, בין השעות 6:00-19:00.

סיור בבוליווד: בעיר מומביי נמצאת תעשיית הסרטים ההודית, הידועה בכינוייה "בוליווד" (המקבילה ההודית ל-"הוליווד", תעשיית הסרטים האמריקאית). הסיורים היומיים בסטים של הסדרות והסרטים השונים הם חוויה אמיתית, ועם קצת מזל, תוכלו אולי להתחכך קצת בכוכבים הגדולים של הקולנוע ההודי, כגון אמיטאב באצ'אן או המה מליני. סיורים יומיים מתקיימים בכל יום, בין השעות 10:00-17:00.