דיסקברי טיול עולמי | טיול להודו - אוכל ומסעדות

 

מסעדות בהודו ממש לא חסרות: הודו India מציעה למטייל מגוון אפשרויות לאכול, החל בדוכני הרוכלים וכלה במסעדות מהודרות. להלן מספר המלצות על מסעדות בהודו (ואל תחמיצו את הסמוסות!)


עדי קסלר וצוות דיסקברי


 

הודו היא החוויה החושנית האולטימטיבית: כולה ריחות, טעמים וצבעים עזים. הנשים לבושות בסארונגים כתומים צהובים ואדומים, המקדשים אפופים ניחוחות של קטורת, חנויות הבדים והבשמים מדיפות בושם יסמין (והסימטאות - צחנת ביוב, להבדיל), וכך גם הטעמים: האוכל חריף מאוד, מתובל מאוד, ריחני וצבעוני. אי אפשר לדבר על הודו בלי לדבר גם על אוכל. למגיעים בטיסה לדלהי הבירה נכון מפגש ראשוני רב עצמה עם החוויה ההודית בטיול בשוק של המיין באזר, רחוב המסחר המרכזי של old delhi, עם המסעדות העממיות הפתוחות אל הרחוב המציעות מיני נודלס חריפות ולוהטות, המתבשלות בווקים ענקיים שמעלים ניחוחות אל הרחוב, מנות של תפוחי אדמה עם אפונה וגרגרי פלפל, ועם הרוכלים המציעים את גולת הכותרת של אוכל הרחוב ההודי: סמוסות (מאפה בצק משולש מטוגן בשמן עמוק) חריפות, גם הן במילוי החביב של תפוחי אדמה ואפונה. רציתם לטרוף? זהירות, זה חם! התקרר? זה עדין חריף. מאוד. אבל טעים. מהר מאוד תגלו במשך ביקורכם בהודו כי החריפות יוצרת תחושת שובע, ואתם מסתפקים בפחות אוכל ממה שהורגלתם. אולי שנים של עוני ומחסור לימדו את ההודים את הטריק?


האוכל ההודי חריף מאד, מתובל מאד, ריחני וצבעוני
האוכל ההודי חריף מאד, מתובל מאד, ריחני וצבעוני

 

היכן לאכול?

ה"דאבות"- הם מסעדות מקומיות, המציעות מגוון מהמטבח ההודי, ניתן למצוא אותן בכל מקום ברחבי תת היבשת. המנה המסורתית היא ה"דאל" נזיד עדשים שבא בתוספת אורז ותבשיל ירקות כלשהוא, המגיע יחד עם צ'אפטי- הפיטה ההודית המקומית. כל מסעדה כזו היא בעלת סגנון משלה, ומשתמשת בתבלינים שונים, כך שטעמו של כל דאל משתנה ממסעדה למסעדה. הטאלי הוא אוכל פופלארי מסעדות אלו הן זולות מאד. בענייני בריאות, הקפידו לאכול במסעדות הומות אדם, בהם תחלופת האוכל מבטיחה טריות. במפתיע דווקא במסעדות המקומיות, פעמים רבות האוכל נעים לקיבה יותר מאשר במסעדות בין לאומיות.

אכילה בדוכנים - אם אינכם חוששים מאכילה בדוכנים הקפידו על כמה כללי ברזל: אכילה בדוכן עמוס אנשים היא טובה, זה אומר שהתחלופה של האוכל גדולה וכך הסיכוי שהאוכל טעים וטרי גדולה. המלצה: חפשו דוכן שמציע גולב ג'יימון מאכל הודי קטנטן ומתוק.

 

 

מסעדות צמחוניות - הם דבר מקובל בהודו. כי ההודים אינם חובבי בשר. בערים קדושות דוגמת רישקאש, תתקשו למצוא מסעדות שאינם צמחוניות. עדיין תוכלו ליהנות מן המטבח הצמחוני ההודי: מהדאל, הצ'אפטי, ומטעמים אחרים. לשומרי הכשרות אכילה במסעדות אלו פותרת בעיות רבות.

אוכל מערבי - אם אתם מתקשים עם המזון ההודי, שלל מסעדות מערביות פזורות בכל הערים התיירותיות בהודו. היכן שיש ישראלים, יש בדרך כלל אוכל מערבי: פנקייק, ספגטי, פיצה, וסלט ישראלי. מסעדות "העין השלישית"- הן מסעדות בסגנון ישראלי המציעות מגוון מאכלים כגון: פלפאל, ג'חנון, ארוחות בוקר ישראליות, הטעם לא כמו בבית, אבל קרוב. תוכלו למצוא אחת כזו במנאלי.

 

מהר מאד תגלו במשך ביקורכם בהודו כי חריפות יוצרת תחושת שובע, ואתם מסתפקים בפחות אוכל ממה שהורגלתם
מהר מאד תגלו במשך ביקורכם בהודו כי חריפות יוצרת תחושת שובע, ואתם מסתפקים בפחות אוכל ממה שהורגלתם

 

אפילו הטיים מגזין היה כאן

אבל דלהי הגדולה מציעה לא רק אוכל רחוב אלא מגוון אפשרויות מכל הסוגים, כולל מסעדות יקרות ומהודרות. מסעדת "קארים" (Karim), שהטיים מגזין מנה אותה בין המסעדות הטובות ביותר באסיה, נוסדה ב 1913, והיא מייצגת את המטבח ההודי הלא-צמחוני, העממי והאותנטי. המסעדה נמצאת בסמוך למסגד ג'אמי מאג'יד.

בעל המקום, האז'י זהירודין, הוא נצר לשושלת של שפים שבישלו מעדנים למשתים שנערכו בחצרותיהם של הקיסרים המוגלים, וחלק מהמתכונים למאכלים המוגשים במסעדתו הם סודות שעברו מדור לדור. מנות הדגל של המסעדה- עוף חריף עם תרד, וחלקי כבש עדינים ברוטב שקדים, כמו גם מבחר של בשרים צלויים בטנדורי בסגנון מסורתי, אורז עם פירות יבשים ותבלינים, וכמובן ננה ו"רוטי (מעין פיתות דקיקות ופריכות) לוהטות מתנור האבן. ב 2005 קיבלה המסעדה את פרס צלחת הזהב למסעדה הטובה ביותר בצפון הודו. 

Karim
Jama masjid delhi
110006
tel:91-11-23264981

עוד מסעדה מומלצת,Punjabi by Nature אהודה על תיירים וגם על הודים בעלי אמצעים. כשמה כן היא, מסעדה המתמחה באוכל מחבל פונג'אב, והיא אהובה מאוד על משפחות סיקיות. המסעדה כוללת שתי קומות שמעליהן פאב, וממוקמת מרחק 10 דקות נסיעה בלבד מ Haus Khas Village , ממלון הייאט ריג'נסי וממרכזי הקניות. בקומת הכניסה של המסעדה יש מטבח פתוח ומרשים שם ניתן לצפות בהכנתם של מאכלי טנדורי שונים ומנות אחרונות. כדאי לבקש שולחן דווקא כאן, כדי לחוש את האוירה ולהתענג על הריחות. מנות מומלצות כאן הן דג שנלכד בזרמי הנחלים הקפואים של חבל הימשל פרדש והוכן בנוסח טנדורי, או לובסטר טרי ממומביי. צימחונים גם הם ימצאו כאן מבחר של מנות מוצלחות: ברוקולי ברוטב חרדל, מאפים שונים וכמובן אורז לסוגיו ותפוחי אדמה.

Punjabi by Nature 
11 Basant Lok
tel: 011/5151-6665 -6669

 

אפשרויות נוספות לסעודה הן אחת ממסעדות רשת קואליטי (Kwality), כמו למשל Asia Village Restaurant Complex שם ניתן לאכול מעדני טנדורי מצויינים. רשת פופולארית נוספת שייכת לנירולה (Nirula) עם המסעדות ובתי-הקפה שמצליחים איכשהו לשלב בין הטעם ההודי לבין הסגנון המערבי. מסעדה השוכנת במיקום מיוחד היא The Village Bistro Restaurant הממוקמת במבנה יפהפה בשכונה דרומית נינוחה (Hauz Khas), בסמוך לפארק הצבאים והיא מגישה אוכל צמחוני מעולה. למטבח של דרום הודו נציגות מכובדת בדמות ה Coffee Home שכתובתו בסמוך לכיכר קונאוט. ומי שמתגעגע לאוכל ים-תיכוני ימצא אותו במסעדה ששמה במקור: Shalom Restaurant   

 

חברת "אל על" מקיימת טיסות ישירות להודו - טיסות לבומביי וטיסות לדלהי. אפשר גם להגיע בטיסות דרך מרבית חברות התעופה האירופאיות, ודרך טיסות קישור העוברות בירדן ובאדיס אבבה. חפשו דילים לטיסות זולות.


מידע על תיירות בהודו, טיסות צ'רטר, השכרת רכב, דילים וחבילות נופש, נופשונים, בתי מלון, קלאבים, מועדוני נופש, חופשות, טיולים, חופשה בדקה ה-90, ספא, כרטיסי טיסה, טיולים מאורגנים, ונופש ברגע האחרון ניתן למצוא באתרי התיירות של סוכנויות הנסיעות.